Το 2014 ήταν χρονιά-ορόσημο για την αγορά των τηλεοράσεων, καθώς ο τεχνολογικός κόσμος έγινε μάρτυρας του «θανάτου» των οθονών Plasma και της «άνθησης» των OLED. Όλα αυτά τη στιγμή που οι πλέον σύγχρονες τηλεοράσεις άρχισαν… να λυγίζουν!Ο λόγος φυσικά για τις περίφημες curved TVs.

Παράλληλα, τη χρονιά που έφυγε είδαμε την ανάλυση Full HD (1080p) να νικιέται από μοντέλα υπερυψηλής ανάλυσης 4K, ενώ την ίδια ώρα οι «έξυπνες» τηλεοράσεις έκαναν την επέλασή τους, μπερδεύοντας τα όρια οθόνης και ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ας δούμε λοιπόν τις 5 κορυφαίες τηλεοράσεις που είδαμε την προηγούμενη χρονιά, όπως τις κατέγραψε το έγκυρο τεχνολογικό site Cnet.com.

Ο τελευταίος των Μοϊκανών: Samsung PS64F8500

Ακόμη και όταν οι τηλεοράσεις LCD είχαν επικρατήσει για τα καλά στην αγορά, οι «γκουρού» της εικόνας συνέχιζαν να πίνουν νερό στο όνομα της τεχνολογίας Plasma, καθώς -όπως υποστήριζαν- παρά τα προβλήματα, η ποιότητα που προσέφερε ήταν ασύγκριτή. Η τελευταία λοιπόν, κορυφαία τηλεόραση Plasma, ήρθε από τον κορεατικό κολοσσό και ακούει στο όνομα Samsung PS64F8500. Παρά το γεγονός ότι μας έρχεται από το 2013, η συγκεκριμένη οθόνη προσέφερε τόσο καλή εικόνα που μόνο με την κορυφαία OLED της LG μπορούσε να συγκριθεί. Αποτελεί τον καλύτερο αποχαιρετισμό στην τεχνολογία προβολής που πλέον έχει μπει στο χρονοντούλαπο της τεχνολογίας.

Ο ήχος και η προβολή στα καλύτερά της: Sony XBR-X900B

Η ναυαρχίδα της Sony στις τηλεοράσεις, ακούει στο όνομα XBR-X900B και δεν τυγχάνει επαίνων μόνο για την αψεγάδιαστη εικόνα 4K που προσφέρει, αλλά και για τον ποιοτικότατο ήχο που παράγει, καθώς διαθέτει τα μεγαλύτερα ηχεία που θα βρει κανείς σε οθόνη, καθώς και ασύρματο subwoofer. Το πανάκριβο μοντέλο εξοπλίζεται με εξαιρετικό επεξεργαστή για απίστευτη χρωματική ακρίβεια.

Τηλεόραση… με καμπύλες: Samsung UE65HU8500

Η Samsung φαίνεται πως πιστεύει ότι το μέλλον είναι… κυρτό και έτσι -διόλου τυχαία- η ναυαρχίδα της εταιρείας το 2014 είναι ένα κυρτό μοντέλο. Η 4K LED LCD UE65HU8500 διαθέτει εξαιρετική εικόνα με εντυπωσιακά επίπεδα μαύρου και χρωματική ακρίβεια. Όσο για την εμφάνιση, η καμπυλωτή επιφάνεια εγγυάται πως θα φέρει άλλο αέρα στο σαλόνι όποιου βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να την αποκτήσει. Ωστόσο, το επιπλέον κόστος της κυρτής οθόνης αμφισβητείται για το αν προσθέτει κάτι σε ποιότητα εικόνας.

Η υπερυψηλή ανάλυση γίνεται προσιτή (αλλά δυστυχώς δεν αφορά την Ευρώπη): Vizio P series

Αν και δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμες στη χώρα μας, η σειρά αμερικανικών τηλεοράσεων Vizio P series, κατάφερε να δώσει κορυφαία χαρακτηριστικά και ποιοτική προβολή στους καταναλωτές σε τιμές που ξεκινούν από μόλις 999 δολάρια. Τόσο κοστίζει το μοντέλο των 50 ιντσών, που αν και υπάρχουν ερωτηματικά για την ποιότητα εικόνας που προσφέρει, διαθέτει υπερυψηλή ανάλυση και αποδίδει ικανοποιητικά για τα χρήματα που ζητάει. Η σειρά P series δείχνει το δρόμο για μοντέλα τηλεοράσεων που θα ακολουθήσουν και στην Ελλάδα.

Η γέννηση του επόμενου «βασιλιά»: LG 55EC930V OLED TV

Η 55 ιντσών τηλεόραση OLED της LG είναι κυρτή και σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Cnet «έχει την καλύτερη ποιότητα εικόνας που έχει δει ποτέ». Ωστόσο, για να την αποκτήσει κανείς πρέπει να καταβάλει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των τουλάχιστον 2.700 ευρώ. Έτσι, ανοιχτό παραμένει το ερώτημα πότε οι τηλεοράσεις OLED θα γίνουν φτηνότερες, ώστε να μπορούν να ανταγωνιστούν ευθέως τις LED LCD.

Διαβάστε όλα τα θέματα της ενότητας Weekend του newsbeast.gr