Τα οπίσθια της Kardashian, ο σέξι κατάδικος που τρέλανε τις γυναίκες, η παραμόρφωση της Renee Zellweger μέχρι και το μαλλιοτράβηγμα στο ασανσέρ ανάμεσα στον σύζυγο της Beyonce, Jay Z και την αδερφή της, ήταν μερικά από τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε ο κόσμος του διαδικτύου το 2014.

Το διαδίκτυο, προσφέρει ένα προσφιλές έδαφος για μία ακατάσχετη φλυαρία πάνω στα πιο ανούσια θέματα. Για μέρες οι κατά τόπους «ειδήμονες» μπαίνουν στα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα και εκφράζουν την άποψή τους επί παντός επιστητού.

Σας παρουσιάζουμε τα δέκα θέματα που, σύμφωνα με το TIME, έγιναν viral στο Ίντερνετ.

10. Τα οπίσθια της Kim Kardashian

Η Kim Kardashian, ωε γνωστόν, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να ασχολούνται μαζί της. Η γνωστή τηλεπερσόνα ποζάρει το Νοέμβριο στο εξώφυλλο του «Paper» με τα οπίσθιά της στη φόρα. Στις 12 Νοεμβρίου, μία μέρα μετά τη δημοσίευση του εξώφυλλου, η ιστοσελίδα του περιοδικού έχει 15,9 εκατομμύρια επισκέπτες και 11 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες. Η εν λόγω φωτογραφία προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Κάποιοι είπαν θα έπρεπε ντρέπεται και δεν αρμόζει σε μια μητέρα να ποζάρει γυμνή και άλλοι μίλησαν για ένα προκλητικό εξώφυλλο. Όπως και να έχει το διαδίκτυο δεν «χόρταινε» την Kαrdashian και κανείς δεν σταμάτησε να μιλάει για αυτήν.

9. Η πατατοσαλάτα

Η ιστορία του Zack Brown είναι από τις πλέον απίστευτες. Όλα ξεκίνησαν όταν στις αρχές Ιουλίου έκανε έκκληση να του βάλουν 10 δολάρια για να αγοράσει τα συστατικά και φτιάξει μια πατατοσαλάτα. Μάλιστα διαβεβαίωνε ότι θα ήταν η πρώτη φορά που θα έφτιαχνε οπότε μπορεί να μην την πετύχαινε.
Τις επόμενες μέρες το θέμα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, το βίντεο γίνεται viral και τα δολάρια αρχίζουν να πέφτουν «βροχή». Τελικά ο Brown καταφέρνει να μαζέψει 55.000 δολάρια. Σε ένα βίντεο που ανέβασε ευχαριστεί όλους τους υποστηρικτές του που τον βοήθησαν, όπως λέει, «να ζήσει το όνειρό του». Με τόσα χρήματα, αντί να φτιάξει άπειρες πατατοσαλάτες, έκανε ένα μεγάλο πάρτι στο Κολόμπους στο Οχάιο, το οποίο ονόμασε «PotatoStock» όπου και προσέφερε άφθονη πατατοσαλάτα, ενώ με τα χρήματα που συγκέντρωσε από την εκδήλωση βοήθησε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις της περιοχής.


8. Ο σέξι κατάδικος Jeremy Meeks

Γυναικεία φρεντίτιδα προκάλεσε ο πιο σέξι κατάδικος Jeremy Meeks. Ο νεαρός συνελήφθη από την αστυνομία της Καλιφόρνια κατηγορούμενος για οπλοκατοχή και συμμετοχή σε συμμορία. Μόλις το αστυνομικό τμήμα του Στόκτον έδωσε στη δημοσιότητα –και δη στο facebook και συγκεκριμένα στο προφίλ του Τμήματος- τη φωτογραφία του γοητευτικού άνδρα, άρχισαν τα απανωτά likes. Τι κι αν η αστυνομία τον περιέγραφε ως ένα από τους επικίνδυνους εγκληματίες της περιοχής. «Λατρεύω τα μπλε μάτια του», «Θα μπορούσε να γίνει ηθοποιός, μοντέλο. Πόσο κακές αποφάσεις έχει πάρει…», «Μαμά, ερωτεύτηκα έναν εγκληματία», «Θα γίνω η Μπόνι του, ας γίνει ο Κλάιντ μου…», αναφέρουν ενδεικτικά μερικά από τα σχόλια, η πλειοψηφία των οποίων τον χαρακτηρίζει «σέξι». Ο Jeremy Meeks ξαφνικά έγινε σταρ ενώ πολλά πρακτορεία μοντέλων σφάζονταν για να κλείσουν συμβόλαιο με τον πιο σέξι κατάδικο.

7. Η παραμόρφωση της Renee Zellweger

Είναι από τις πιο αγαπητές κωμικούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ κι έγινε διάσημη μέσα από το ρόλο της στην ταινία «Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς». Η 45χρονη βραβευμένη με Όσκαρ Renee Zellweger έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση του περιοδικού Elle στην Καλιφόρνια όπου πολλοί δεν μπορούσαν πιστέψουν ότι είναι εκείνη. Δεν ήταν η ενδυματολογική επιλογή της που συζητήθηκε, αλλά το πόσο είχε αλλάξει το πρόσωπό της. Αρκετά αδυνατισμένη, με φουσκωμένα χείλη και ζυγωματικά, εμφανώς πιο στρογγυλεμένη μύτη και χωρίς ίχνος ρυτίδας στο πρόσωπό της, η Renee Zellweger ήταν απλά μία άλλη. Στο twitter επικράτησε ένας μικρός χαμός και ο κόσμος δεν σταματούσε να σχολιάζει την αλλαγή στο πρόσωπό της. Αν και η ίδια δεν έχει παραδεχθεί ποτέ δημόσια πως έχει υποβληθεί σε μπότοξ και σε αισθητικές επεμβάσεις, ωστόσο τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο για αποτυχημένα πλαστικές, που παραμόρφωσαν το πρόσωπό της. Η ίδια η ηθοποιός απαντώντας σε όλο αυτό το σάλο που ξέσπασε μετά την πρόσφατη εμφάνισή της, είπε στο People: «Χαίρομαι που ο κόσμος πιστεύει ότι είμαι διαφορετική. Ζω μια διαφορετική, χαρούμενη και πιο ικανοποιητική ζωή και είμαι ενθουσιασμένη που φαίνεται. Οι φίλοι μου λένε ότι φαίνομαι ήρεμη. Είμαι υγιής», τονίζοντας έτσι ότι δεν έχει κάνει καμιά αισθητική επέμβαση απλά πλέον δεν προσπαθεί να καλύψει τις ατέλειές της».

6. Η συνέντευξη του 5χρονου Noah Ritter

Ο Noah Ritter ένα παιδί μόλις πέντε ετών, που έκανε μία φυσιολογική ζωή στην Πενσιλβανία. Όλα αυτά όμως μέχρι τη στιγμή που έδωσε συνέντευξη στην τηλεόραση. Το βίντεο έγινε ανάρπαστο στο διαδίκτυο κι έφτασε τα 17 εκατομμύρια κλικ. Το πεντάχρονος έγινε γνωστός ως Apparently Kid», καθώς χρησιμοποιούσε συνέχεια τη συγκεκριμένη λέξη, και έκτοτε είχε εμφανιστεί σε πολλές εκπομπές της Ellen DeGeneres ενώ έχει πρωταγωνιστήσει και σε διαφήμιση.

5. Το iPhone 6

Ο κόσμος πάντα τρελαίνεται όταν κυκλοφορεί ένα νέο προϊόν της Apple, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για το iPhone 6 που πρωτοκυκλοφόρησε στις 19 Σεπτεμβρίου σε εννιά χώρες. Μαζί με το ντελίριο του ενθουσιασμού, με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές έξω από τα καταστήματα για να το κάνει δικό του, προέκυψαν και τα πιο περίεργα παράπονα για τη συσκευή, όπως για παράδειγμα το ότι λυγίζει. Αμέσως το Bendgate έγινε hashtag στο Twitter, ενώ ακολούθησε το #Hairgate, καθώς κάποιοι ισχυρίζονταν ότι… τα μαλλιά τους πιάνονταν μεταξύ του αλουμινένιου σώματος και του καλύμματος της οθόνης. Μέσε σε τρεις μέρες, η Apple πούλησε πάνω από 10 εκατομμύρια iPhone 6 και iPhone 6 Plus.

4. Το νέο άλμπουμ της Taylor Swift

Την πρώτη εβδομάδα μόνο κυκλοφορίας του, το άλμπουμ της Taylor Swift «1989» πούλησε πάνω από 1.287 εκατομμύρια αντίγραφα. Αναμενόμενο, αν σκεφτεί κανείς την προώθηση που είχε γίνει στα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα τις ημέρες πριν κυκλοφορήσει, τόσο από την ίδια την τραγουδίστρια, όσο και από τους θαυμαστές της. Τα δύο πρώτα βίντεο που κυκλοφόρησαν, το «Shake It Off» και το «Blank Space», είχαν εκατομμύρια «κλικ» από τις πρώτες ημέρες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

3. Το Ice Bucket Challenge

Ακόμη και όσοι έμπαιναν για λίγο στο ίντερνετ, δεν γλίτωσαν από τα βίντεο ατόμων που «λούζονταν» με παγωμένο νερό και προκαλούσαν άλλους να τους μιμηθούν. Το φαινόμενο αυτό κυριάρχησε για ολόκληρες εβδομάδες στα social media. Πολλοί ήταν οι διάσημοι που πήραν μέρος στην καμπάνια για τη συγκέντρωση χρημάτων για την ασθένεια σθένεια ALS (Αμυατροφική Πλαγια Σκλήρυνση ή αλλιώς, Νόσος του Κινητικού Νευρώνα). Το μπουγέλωμα του Bill Gate έφτασε τα 20 εκατομμύρια κλικ. Στο τέλος, η σχετική οργάνωση των ΗΠΑ μάζεψε 115 εκατομμύρια δολάρια.

2. Οικογενειακός καυγάς στο ασανσέρ

Επίθεση με κλωτσιές και μπουνιές δέχθηκε ο άνδρας της Beyonce, Jay Z, από την αδελφή της, Solange, την ώρα που έφευγαν από το γκαλά στο Metropolitan Museum of Art τη Δευτέρα.Την επίθεση της 27χρονης κατά του 44χρονου κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας στο ασανσέρ, ενώ στο βίντεο φαίνεται και η αδελφή της που παρακολουθεί αμέτοχη. Άπειρες ερωτήσεις και θεωρίες εμφανίστηκαν στο ίντερνετ για το λόγο του τσακωμού τους αλλά σαφής απάντηση δεν δόθηκε, πέρα από την ανακοίνωση της οικογένειας ότι το πρόβλημα λύθηκε.

1. Διαρροή γυμνών φωτογραφιών

Στα τέλη του Αυγούστου και τις αρχές του Σεπτεμβρίου, γυμνές φωτογραφίες διάσημων, όπως η Jennifer Lawrence, η Kate Upton και πολλές άλλες διέρρευσαν στο διαδίκτυο και δημοσιεύθηκαν σε αρκετές ιστοσελίδες. Η Jennifer Lawrence σε συνέντευξη της στο περιοδικό Vanity Fair είπε: «Δεν είναι απλά ένα σκάνδαλο. Είναι ένα σεξουαλικό έγκλημα. Είναι μια σεξουαλική παραβίαση. Είναι αηδιαστικό. Ο νόμος πρέπει να αλλάξει, εμείς πρέπει να τον αλλάξουμε». Ακολούθησε το χάος ενώ συζητήσεις για τον σεβασμό στην προσωπική ζωή και την ασφάλεια του διαδικτύου.

Διαβάστε όλα τα θέματα της ενότητας Weekend του newsbeast.gr