Προβλήματα, οικονομική κρίση, ακόμη και… κινητά τηλέφωνα έχουν απομακρύνει τους ανθρώπους και τους έχουν κάνει να βλέπουν τον διπλανό τους σε δύσκολη κατάσταση και πολλές φορές να μη νοιάζονται.

Κι όμως, δεν είναι όλοι έτσι. Μπορεί πλέον η «βαριά» καθημερινότητα να αποξενώνει, αλλά πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Εκείνοι που θα βρεθούν στο δρόμο κάποιου που έχει την ανάγκη τους, που θέλει στήριξη ή απλώς μια καλή πράξη για να «ζεσταθεί» η καρδιά του. Η θέα της αρνητικής πλευράς των πραγμάτων, μας κάνει να χάνουμε την πίστη μας στην ανθρωπότητα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που μπορούν να την αποκαταστήσουν με τις πράξεις τους.

Συγκινητικές ιστορίες ανθρωπιάς αποτυπώνονται σε φωτογραφίες και μας κάνουν να δούμε τον κόσμο με άλλο μάτι… Δείτε τις και αφήστε το χαμόγελο να κάνει την εμφάνιση του στα χείλη σας.

Δάκρυσε ένα άστεγο κορίτσι

Ένα άστεγο κορίτσι περπατά με γυμνά πόδια στους «καυτούς», από τον ήλιο και τη ζέστη, δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο. Δεν αντέχει άλλο, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει, μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά. Ένας άνδρας τη βλέπει και με την κίνηση του την κάνει να δακρύσει από συγκίνηση. Βγάζει τις σαγιονάρες του και σκύβει και τις δίνει στο κορίτσι.

Δωρεάν φόρτιση λόγω… τυφώνα

Ο τυφώνας Σάντι χτύπησε τις ΗΠΑ και οι καταστροφές ήταν μεγάλες. Στην ανατολική ακτή ο κόσμος έχασε περιουσίες -και όχι μόνο- οι καταστροφές ήταν μεγάλες και μετά το πέρασμα του οι Αμερικανοί προσπαθούσαν να σώσουν ό,τι μπορούσαν. Δύσκολο και εξίσου δύσκολη ήταν και η επικοινωνία, ιδίως από τη στιγμή που πολύς κόσμος δεν είχε πρόσβαση στα σπίτια του. κάποιοι είχαν την ιδέα να τραβήξουν καλώδιο και με ένα πολύπριζο και μια «ανακοίνωση» να δώσουν τη δυνατότητα σε όσους ήθελαν να φορτίσουν εκεί το κινητό τους για να μπορούν να βρουν δικούς τους ανθρώπους ή να καλύψουν άλλες ανάγκες επικοινωνίας.

Έχε πίστη

Ένα μήνυμα σε όσους χάνουν την πίστη τους για τα άσχημα που τους βρίσκουν, αποφάσισε να στείλει ένα αγοράκι κατά τη διάρκεια μιας αθλητικής εκδήλωσης. Έγραψε τη σκέψη και αυτό που πιστεύει σε ένα μπλοκ και το σήκωσε στον αέρα για να δουν όλοι οι παρευρισκόμενοι ότι «Ο Θεός δε μισεί κανέναν». Κοινώς, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις και τις συνέπειες του, απλώς υπάρχουν φορές που ορισμένοι πληρώνουν τα λάθη άλλων, καθώς –ως γνωστό- μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

Σε ένδειξη συμπαράστασης

Έκανε πολύ κόπο για να φτάσει μέχρι τη στιγμή που περίμενε τόσο καιρό. Το «πάλεψε», τόσο με τα μαθήματα και τις εξετάσεις, όσο και με την ασθένεια. Τελικά, για τον συγκεκριμένο φοιτητή έφτασε η στιγμή της αποφοίτησης. Μέχρι τότε ο ίδιος είχε δώσει μεγάλη μάχη με τον καρκίνο. Οι χημειοθεραπείες είχαν κάνει τα μαλλιά του να πέσουν. Οι συμφοιτητές του όμως ήταν εκεί γι’ αυτόν. Όταν ήρθε η μεγάλη μέρα, αυτή της αποφοίτησης, τον συγκίνησαν με την κίνηση τους. εμφανίστηκαν όλοι με ξυρισμένα κεφάλια σε ένδειξη συμπαράστασης.

Ο σωτήρας του

Ένας άνδρας είδε το σκυλάκι του να παρασύρεται από τον ισχυρό άνεμο. Δεν το πρόλαβε όμως. Προσπάθησε, αλλά μάταια. Το Shih Tzu κατέληξε στα μανιασμένα νερά του ποταμού και ο ίδιος που δεν ήξερε κολύμπι κοιτούσε απελπισμένος από τη γέφυρα. Δεν ήξερε τι να κάνει. Ώσπου πέρασε ένας νεαρός και βλέποντας τι είχε συμβεί έσπευσε να βοηθήσει. Έπεσε στο νερό και έσωσε το σκυλάκι. Το παρέδωσε στα χέρια του αφεντικού του, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια πήρε αγκαλιά τον άνθρωπο που έσωσε τον σκύλο του και τον ευχαριστούσε συγκινημένος.

Το καροτσάκι έγινε… κιόσκι

Καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι βρίσκεται εδώ και χρόνια το παιδί τους. οι γονείς του προσπαθούν να κάνουν την καθημερινότητα του χαρούμενη και να διώξουν τις έννοιες τους –στο βαθμό που είναι δυνατό, πάντα. Έτσι, για του χαρίσουν το χαμόγελο έφτιαξαν μια εκπληκτική κατασκευή γύρω από το καροτσάκι του παιδιού. Δημιούργησαν ένα κιόσκι παγωτού και έντυσαν τον μικρό παγωτατζή για το Halloween, χαρίζοντας του το καλύτερο κοστούμι και την πιο ευρηματική μεταμφίεση με… τα όλα της.

Ευχές από τον εχθρό-διαδηλωτή

Οι διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους της Βραζιλίας και διαμαρτύρονται. Έξω βρίσκεται και ο στρατός, σε επιφυλακή. Κάποια στιγμή, ένας στρατηγός που παρατηρεί την κατάσταση και το πλήθος να αποδοκιμάζει τον στρατό, απευθύνει μια έκκληση. Θέλει να ηρεμήσουν τα πνεύματα και δεν μπορεί να βλέπει τους ανθρώπους να συγκρούονται. «σας παρακαλώ, μην τσακώνεστε. Όχι στα γενέθλια μου». Μετά από λίγο ένας από τους διαδηλωτές τον πλησιάζει και του χαρίζει ένα γλυκό. Ο στρατηγός τον αγκαλιάζει και μη μπορώντας να κρατηθεί ξεσπά σε κλάματα.

Μέχρι το τελευταίο λεπτό

Η φράση «μέχρι να σας χωρίσει ο θάνατος» αντιπροσωπεύει όσο καλύτερα γίνεται τη συγκεκριμένη ιστορία. Ο σύζυγος, Τζέιμς Μπερκ, βρίσκεται ξαπλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Είναι ετοιμοθάνατος και ο ίδιος το γνωρίζει. Κι όμως, αυτές τις λιγοστές τελευταίες του στιγμές προσπαθεί να εμψυχώσει και να μιλήσει για το μέλλον στη γυναίκα του. Είναι παντρεμένοι επί 64 χρόνια, αλλά η ίδια ξεχνά. Πάσχει από Αλτσχάιμερ και εκείνος το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να εξασφαλίσει το μέλλον της αγαπημένης συζύγου του, έχοντας φροντίσει γι’ αυτό με τις πράξεις του, καθώς ήταν εκείνος που τη φρόντιζε. Της εξηγεί πως δε θα μείνει μόνη της, με τα λόγια του να ακούγονται λίγο πριν «φύγει» για πάντα από το πλευρό της.

Απαλύνει τον πόνο του

Έχει γεράσει. Οι πόνοι στο κορμί του είναι αβάσταχτοι. Τόσο που τον κάνουν να μη μπορεί να κοιμηθεί τις νύχτες. Το αφεντικό του, ο Τζον Άνγκερ, κρατά στην αγκαλιά του τον σκύλο του Schoep για να καταφέρει να κοιμηθεί. Κάθε μέρα βρίσκεται με τον σκύλο στην αγκαλιά του στη Λίμνη Superior. Η άνωση του νερού του δημιουργεί το πιο απαλό στρώμα και μόνο έτσι ο Schoep μπορεί να κλείσει τα μάτια του. Έτσι, ο ιδιοκτήτης του δεν παραλείπει να τον πηγαίνει εκεί κάθε σούρουπο για να απαλύνει με αυτό τον τρόπο τους πόνους του.

Μια μικρή πριγκίπισσα

Η αγάπη του για τα παιδιά δεν κρύβεται. Θέλει πολύ να βλέπει το χαμόγελο να κάνει τα προσωπάκια τους να λάμπουν. Ο αστυνομικός της φωτογραφίας κρατά τα χέρια ενός μικρού κοριτσιού που είναι ανεβασμένο στο μάρμαρο δίπλα από ένα παρτέρι. «Συγνώμη πριγκίπισσα, μπορώ να έχω ένα αυτόγραφο σας;», της λέει. Η μικρή ξανθομαλλούσα δεν του το αρνείται. Του χαρίζει πρώτα ένα χαμόγελο και μετά το αυτόγραφο που της ζήτησε. Η στιγμή είναι μαγική, διότι έστω και για μερικά δευτερόλεπτα την έκανε να αισθανθεί πριγκίπισσα.

Καθαρά ρούχα για… συνέντευξη

«Αν είστε άνεργος και χρειάζεστε καθαρά ρούχα για μια συνέντευξη, θα σας τα καθαρίσουμε εμείς δωρεάν». Αυτό το μήνυμα γραμμένο σε ένα χαρτί βρίσκεται έξω από το στεγνοκαθαριστήριο Plaza στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη επιχείρηση βοήθησε περισσότερους από 2.000 άνεργους εργάτες, οι οποίοι δε μπορούσαν να πληρώσουν για ένα στεγνό καθάρισμα.

Μαζί παντού

Κι όμως υπάρχει αγάπη… Ακόμη και σε ζευγάρια που είναι μαζί… αμέτρητα χρόνια. Ακόμη και όταν οι δυσκολίες της ζωής είναι καθημερινές, δεν εγκαταλείπει ο ένας τον άλλο. Τι και αν περπατούν με δυσκολία λόγω γηρατειών; Το εικονιζόμενο ζευγάρι κάθε βράδυ παίρνει τα μπαστούνια του και βγαίνει τη βόλτα του. ο γιατρός τούς έχει συστήσει περπάτημα για να μην καθηλωθούν στο κρεβάτι. Έτσι, κάνουν τον περίπατο τους παρέα και πιασμένοι χέρι-χέρι, για να στηρίζει και να βοηθά ο ένας τον άλλο.

«Συγνώμη» για την Εκκλησία

Ο φανατισμός και δη ο θρησκευτικός έχει επιφέρει πολλά προβλήματα επί σειρά ετών. Υπάρχουν όμως και οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να διαλέξει τη ζωή που θέλει και του ταιριάζει, να κάνει τις επιλογές του χωρίς να δέχεται την κριτική των γύρω του και μάλιστα σε μόνιμη βάση. Σε ένα από τα gay parade που διοργανώθηκαν στις ΗΠΑ οι Χριστιανοί του Σικάγο συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αντίθεση τους στην ομοφοβία. Συγκεκριμένα, με τον τρόπο τους -αναγράφοντας τα μηνύματα τους σε πλακάτ- απολογήθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο φέρεται η Εκκλησία στους ομοφυλόφιλους.

Για να αντέξει το κρύο

Και οι αστυνομικοί έχουν καρδιά και ανθρωπιά. Μπορεί πολλοί να έχουν μια συγκεκριμένη εικόνα για τα όργανα της τάξης και να μην τρέφουν μεγάλη συμπάθεια προς αυτά, αλλά κάποιοι αποδεικνύουν πως πάνω απ’ όλα είναι άνθρωποι. Όπως ο συγκεκριμένος αστυνομικός του τμήματος της Νέας Υόρκης. Αντίκρισε έναν άστεγο να κάθεται με τα πόδια γυμνά στο πεζοδρόμιο έξω από ένα κατάστημα. Η νύχτα ήταν κρύα και προμηνυόταν πως η θερμοκρασία θα έπεφτε κι άλλο. Αποφάσισε λοιπόν να του χαρίσει ένα ζευγάρι μπότες παντός καιρού και ισοθερμικές κάλτσες για να καταφέρει να περάσει το βράδυ και να μην παγώσει. Τη φωτογραφία έβγαλε ένας τουρίστας που είδε το περιστατικό.

Χωρίς δεύτερη σκέψη

Τα χρήματα δεν είναι το παν για κάποιους. Όπως ο άνδρας της φωτογραφίας. Πρόκειται για έναν Ισραηλινό οδηγό λεωφορείου, ο οποίος βρήκε μια τσάντα που περιείχε 25.000 δολάρια. Κι όμως δεν τα κράτησε, παρότι κέρδιζε τα προς το ζην με το μεροκάματο του. Έψαξε, βρήκε τον ιδιοκτήτη της και του την επέστρεψε. Αν και ανακάλυψε ότι επρόκειτο για έναν γερουσιαστή, δε δίστασε στιγμή. Δε σκέφτηκε ότι ο συγκεκριμένος λόγω του αξιώματος του μπορεί να μην τα είχε ανάγκη. Και καλά έκανε απ’ ότι αποδείχθηκε, καθώς ο γερουσιαστής τα μάζευε επί χρόνια για να τα στείλει στη μητέρα και στα παιδιά του που τα είχαν μεγάλη ανάγκη. Και ανταμείφθηκε κιόλας.

Τους ένωσε η δίψα

Οι Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονταν στο Αφγανιστάν στον πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση Ομπάμα κατά των Ταλιμπάν. Κάθε μέρα διακινδύνευαν τη ζωή τους, όπως όμως και οι κάτοικοι της χώρας, οι οποίοι βρέθηκαν να ζουν ολέθριες καταστάσεις και να μην ξέρουν αν την επόμενη μέρα θα υπάρχει το σπίτι τους και αν θα μπορέσουν οι ίδιοι να αντικρίσουν τον ήλιο. Παρόλα αυτά και παρά το γεγονός ότι οι στρατιώτες των ΗΠΑ δεν αποτελούσαν τη μεγάλη… συμπάθεια τους, ένας Αφγανός προσφέρει ένα ποτήρι τσάι σε έναν διψασμένο αμερικανό στρατιώτη που βρίσκεται στο έδαφος κάτω από τον καυτό ήλιο.

Ψωμί για όλους

Ένα ξύλινο ντουλάπι τοποθέτησε ο ιδιοκτήτης ενός αρτοποιείου στην Τουρκία. Μέσα του υπήρχαν φρατζόλες ψωμιού και στην πρόσοψη ένα χαρτί που έγραφε «αν έχετε ανάγκη, πάρτε δωρεάν…». Θέλησε να φροντίσει ανθρώπους που πεινούν και δε διαθέτουν χρήματα ούτε για λίγο ψωμί. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στην ενέργεια του και αρκετοί άποροι βρήκαν το… φαγητό της ημέρας.

Για χάρη της κόρης του

Αυτός ο άνδρας συμμετέχει σε ένα τοπικό τρίαθλο. Κάθε χρόνο δίνει το παρών στη διοργάνωση ως φόρο τιμής στο άρρωστο παιδί του. το έχει υποσχεθεί στον εαυτό του πως πρέπει να αγωνίζεται με κάθε τρόπο προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο. Έτσι, συμμετέχει ανελλιπώς κρατώντας αγκαλιά την 13αχρονη κόρη του η οποία πάσχει από εγκεφαλική παράλυση. Κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος της κολύμβησης την τοποθετεί σε ένα κανό και το τραβά κολυμπώντας. Στην ποδηλασία το κοριτσάκι βρίσκεται σε ένα αυτοκινητάκι το και στο τρέξιμο στο αναπηρικό καρότσι του, το οποίο σπρώχνει ο πατέρας τρέχοντας.

Περνά η οικογένεια

Η πορεία των αυτοκινήτων στο δρόμο σταματά. Μπροστά από το αμάξι έχει μπει μια αστυνομικός, η οποία του απαγορεύει να περάσει. Ο λόγος; Μια πάπια με τα μικρά της βρέθηκε στο οδόστρωμα και δε γινόταν να την αφήσει στο έλεος των αυτοκινήτων.

Απολογία… προκαταβολικά

Αυτό το πακέτο μοιράστηκε σε όλους τους επιβάτες της πτήσης. Ένα ζευγάρι έπρεπε να ταξιδέψει και να πάρει μαζί του τα μωρά του, τα οποία ήταν μόλις 14 εβδομάδων. Οι γονείς θέλησαν με τον τρόπο τους να ζητήσουν προκαταβολικά «συγνώμη» για την όποια ενόχληση… υποστούν από τα δίδυμα αγοράκια. Έτσι, πρόσφεραν γλυκά και καραμέλες, αλλά και… ωτοασπίδες σε όποιον τις χρειαστεί. «Θα προσπαθήσουμε να συμπεριφερθούμε όσο καλύτερα μπορούμε, αλλά θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη σε περίπτωση που χάσουμε την ψυχραιμία μας, φοβηθούμε ή πονέσουν τα αυτιά μας…» είναι κάποια από αυτά που αναγράφονται στο σημείωμα -που περικλείεται στο πακέτο- τα οποία θα ήθελαν να πουν αν μπορούσαν να μιλήσουν τα δίδυμα αγοράκια.

Έβγαλε το τζετ σκι

Το Νιου Τζέρσεϊ έχει πλημμυρίσει. Ο τυφώνας Σάντι έκανε… το θαύμα του και οι δρόμοι του Little Ferry έχουν μετατραπεί σε λίμνες. Ένας άνδρας λοιπόν, επιστράτευσε το τζετ σκι του για να καταφέρει να σώσει μια μητέρα με το παιδί της που έμεναν σε γειτονικό σπίτι.

Μόνο για τον σκύλο του

Η στάθμη του νερού έχει φτάσει μέχρι το κεφάλι του παιδιού. Οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, αλλά το αγοράκι βάζει σε κίνδυνο τη ζωή του για να σώσει το σκυλάκι του, το οποίο έχει τοποθετήσει μέσα σε ένα μεγάλο μπολ για να το κρατήσει ασφαλές.

Χαλάλι ο τερματισμός

Λίγο πριν τον τερματισμό… Η ίδια θα μπορούσε να έχει φτάσει στο τέρμα και να καταλάβει μια καλή θέση. Τον Ιούνιο του 2012 η Μέγκαν Βόγκελ έλαβε μέρος σε σχολικούς αγώνες. Η 17χρονη είδε την αντίπαλο της Άρντεν ΜακΝαθ να καταρρέει 20 μέτρα πριν τη γραμμή του τερματισμού. Αντί να συνεχίσει και να πάρει εκείνη τη θέση, σταμάτησε και τη βοήθησε να σηκωθεί. Υποβασταζόμενη από τη Βόγκελ η κοπέλα πέρασε τη γραμμή του τερματισμού, με την 17χρονη καλή Σαμαρείτισσα να παίρνει μετάλλιο για την πράξη της.

Ο πιο ευτυχισμένος αστυνομικός

Τι και αν ήταν πολύ μικρός; Δε θα έφτανε ποτέ σε ηλικία για να καταφέρει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Ο 12χρονος Jose Rubio-Pavon ήθελε πάντα να γίνει αστυνομικός όταν μεγαλώσει. Ένας όγκος που βρήκαν οι γιατροί στον εγκέφαλο του είχε άλλα… σχέδια γι’ αυτόν όμως. Το γεγονός ότι ήταν ανεγχείρητος έβαζε τέλος στα όνειρα του μικρού λίγο πριν κάνει το ίδιο και στη ζωή του. Η αστυνομία του Μπράιτον έμαθε για το μεγάλο όνειρο του Jose και έσπευσε να το πραγματοποιήσει. Δύο αστυνομικοί πήγαν και τον είδαν και του ανακοίνωσαν πως το όνειρο του θα γινόταν πραγματικότητα. Ο 12χρονος έγινε ο νεαρότερος αστυνομικός στην πόλη του, δίνοντας τον όρκο από το κρεβάτι.

Διαβάστε όλα τα θέματα της ενότητας Weekend του newsbeast.gr