Κοίτα πώς μεγάλωσαν! Τα παρακάτω παιδιά τα ακoλουθούσε συχνά η λέξη «θαύμα». Πραγματικότητα ή όχι, η αλήθεια είναι ότι τα χρόνια κύλησαν και από χαριτωμένους ρόλους σε οικογενειακές ταινίες κέρδισαν φήμη, χρήμα αλλά και συχνά προβλήματα-δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που το ψυχολογικό διέξοδο, βρήκε δίοδο στις παράνομες ουσίες.

Παρά ωστόσο τα όποια στραβοπατήματα, οι πραγματικά μικροί ήρωες απολαμβάνουν, οι περισσότεροι άλλωστε, εκτός από παγκόσμια αναγνώριση και το σεβασμό των συναδέλφων τους. Για τους υπόλοιπους, τους θεατές, αποτελούν την προσωποποίηση της χαμένης αθωότητας.

Παρακάτω δείτε 25 ταλαντούχα πλάσματα που ο χρόνος φέρθηκε μάλλον ευγενικά μαζί τους-και δεν εννοούμε την ούτως ή άλλως «χολιγουντιανή» εμφάνισή τους, αλλά την λαμπρή πορεία στην 7η τέχνη που ακολούθησε η πλειονότητα.

O ρόλος του Steve Quincy Urkel του ή απλώς Urkel στη σειρά «Family Matters», έδωσε άπλετη φήμη στον ηθοποιό Jaleel White, η καριέρα του οποίου δεν ήταν τόσο… ιδιαίτερη όπως ο ξεκαρδιστικός χαρακτήρας που ενσάρκωνε.

Για όσους διανύουν την τρίτη ή και τέταρτη δεκαετία της ζωής του, δε νοείτε να μην γνωρίζουν τον Dustin Diamond που έγινε γνωστός ως «Σκριτς» της σειράς «Saved by the Bell». Το 2006 ωστόσο το κοινό είδε την ενήλικη πλευρά του όταν κυκλοφόρησε το δικό του sex tape.

Η Miley Cyrus πριν γίνει το άτακτο κορίτσι της ποπ, υπήρξε η γλυκιά Χάνα Μοντάνα, ένας ρόλος που αν και την εκτόξευσε  εκείνη της γύρισε την πλάτη και έκανε στροφή 180 μοιρών στην καριέρα της.

Ο Neil Patrick Harris θα είναι ο οικοδεσπότης των Όσκαρ για το 2015 ενώ πριν την εκπληκτική σειρά «How I met your Mother», υπήρξε παιδί θαύμα στο «Doogie Howser M.D.».

Λίγα χρόνια πριν ενσαρκώσει την «Bella» του «Twilight’ Saga», η Kristen Stewart έπαιξε στο πλευρό της Jodi Foster στο «Panic Room» του David Fincher.

Το πρόσωπο του Fred Savage είναι χαρακτηριστικό και οι παιδικές σειρές στις οποίες είχε συμμετάσχει («Vice Versa») διατηρούν την αθωότητά τους και το νοσταλγικό χαρακτήρα τους. Κέρδισε μεγάλη αναγνώριση και πολλά βραβεία, ενώ σήμερα εργάζεται και ως σκηνοθέτης.

Η περίπτωση του Macaulay Culkin του «Μόνος στο σπίτι» και του «My girl», είναι ιδιαίτερη. Όταν το παιδί θαύμα μεγάλωσε, τα θαύματα έπαψαν και άρχισαν οι εφιάλτες με αναφορές για προβλήματα με παράνομες ουσίες.

H Alyssa Milano πέρασε και εκείνη την εφηβεία της μπροστά από την κάμερα, με χαρακτηριστικές δουλειές της το «Who’s the Boss» με τον Tony Danza. Αργότερα μεταμορφώθηκε σε μάγισσα για τις ανάγκες του «Charmed».

Η Scarlett Johansson πριν μεταμορφωθεί σε σέξι λαμπερή ηθοποιό, και αντικείμενο του πόθου, πρωταγωνιστούσε στα 12 στο «Manny & Lo» της Lisa Krueger.

Πριν φορέσει τη στολή του «Batman», ο Christian Bale, και σε ηλικία μόλις 13 ετών πρωταγωνιστούσε στο «Empire of the Sun» του Steven Spielberg.

Η 20χρονη σήμερα Dakota Fanning άφησε το στίγμα της στο «I Am Sam», ενσαρκώνοντας την κόρη του Σον Πέν σε ηλικία μόλις 7 ετών.

Ο πιο γλυκός μάγος της μεγάλης οθόνης, Harry Potter μεγάλωσε και έγινε ένας ταλαντούχος ηθοποιός… ονόματι Daniel Radcliffe. Ο 25χρονος ενσάρκωσε τον ρόλο που τον καθιέρωσε σε ηλικία 11 ετών.

Η Αγγλίδα ηθοποιός και μοντέλο Emma Watson μάγεψε με τη χάρη και την ομορφιά της ως Hermione στο πολυβραβευμένο Harry Potter.

Ο Haley Joel Osment θα μείνει γνωστός για μια από τις διασημότερες ατάκες του σινεμά; «I see dead people!», όπως εξομολογήθηκε στον φοβισμένο Bruce Willis στην «Έκτη αίσθηση».

Η ταλαντούχα Kirsten Dunst, ήταν το ίδιο γλυκιά και όταν στην εφηβεία έπαιξε στο «Jumanji» με τον αξέχαστο Robin Williams.

Η Mara Wilson ήταν η «Matilda», αλλά και ένα από τα τρία παιδιά του Robin Williams στο υπέροχο «Mrs Doubfire».

Πριν ο γόης Shia LaBeouf, γίνει… γόης, στην εφηβεία του υπήρξε o κακομαθημένος γιος της οικογένειας Stevens σε σειρά του Disney Channel.

Δεν υπάρχει ουδείς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που να μην έχει δει τον Ralf Macchio να παίζει καράτε! Ο μαθητευόμενος του Mr Miyagi πριν το «Karate Kid», είχε παίξει και στο «Up that Αcademy». Σήμερα, είναι 53 ετών και διατηρεί λίγο από εκείνο το περίφημο baby face.

Ίσως από τις κορυφαίες επιλογές παιδικού ρόλου. Ο Jonathan Lipnicki ήταν ο υπέροχος γιος της Renée Zellweger στο «Jerry Maguire» με τον Tom Cruise.

Ήταν το κορίτσι του Macauley Culkin στο εφηβικό δράμα «My girl». H Anna Chlumsky έχει παίξει σε μια σειρά από οικογενειακά φιλμάκια.

Το χαριτωμένο ξανθό κοριτσάκι δεν είναι άλλο από την Drew Barrymore η οποία το 1982 συγκατοίκησε με έναν εξωγήινο, ονόματι E.T. και έγινε από τα πιο αναγνωρίσιμα παιδικά πρόσωπα στον πλανήτη. Η πορεία που ακολούθησε είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά σήμερα εκτός από πετυχημένη ηθοποιός, είναι σεναριογράφος, σκηνοθέτις, παραγωγός και συγγραφέας.

Ήταν μόλις 10 ετών όταν πήρε τον ρόλο για την ταινία Mermaids με την Cher και τον Bob Hoskins. H Christina Ricci μεγάλωσε, είναι πλέον 34 ετών, και διεκδικεί μια θέση στον άπειρο κατάλογο των αξιόλογων ηθοποιών.

Η τριλογία του Άρχοντα του δαχτυλιδιού επιφύλασσε στον Φροντο ή κατά κόσμον Elijah Wood μια λαμπρή καριέρα. Ωστόσο, ως χαριτωμένο παιδί έπαιξε και σε ανάλαφρες ταινίες.

H Jodie Foster σε ηλικία 14 ετών προτάθηκε για Όσκαρ για την ερμηνεία της στο «Taxi Driver». Μια αρκετά καλή αρχή για μια δυναμική ηθοποιό. (Η φωτογραφία αριστερά είναι η ηθοποιός σε ηλικία περίπου 11 ετών).

Ο Leonardo Di Caprio ήταν ένα όμορφο ξανθό αγόρι σε μικρή ηλικία, ένα σαφώς πλεονέκτημα για την μεγάλη οθόνη, Ο 40χρονος πλέον αστέρας, πριν τους μεγάλους ρόλους ενσάρκωσε τον Garry Buckman στις αρχές των 90’s για τη σειρά «Parenthood».

Διαβάστε όλα τα θέματα της ενότητας Weekend του newsbeast.gr