«Μπροστά σε μία αποτρόπαια ανακάλυψη ήρθαν οι εργαζόμενοι και οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να ανοίξουν την δεξαμενή ύδρευσης ενός ξενοδοχείου στο κέντρο του Los Angeles. Το σώμα που βρέθηκε μέσα ήταν της 21χρονης Καναδής τουρίστριας, Elisa Lam, η οποία είχε εξαφανιστεί από τα τέλη Ιανουαρίου». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της δημοσιογράφου του Channel 5 που μετέδωσε το τέλος μίας από τις πιο παράξενες ιστορίες στην σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ. htlrrob11Μία ιστορία η οποία έχει εγείρει έρευνες δημοσιογραφικές, έρευνες από λάτρεις του μεταφυσικού, από πιστούς οπαδούς των θεωριών συνομωσίας αλλά και από ανεξάρτητες αρχές καθώς η αστυνομία της πόλης δεν κατάφερε ποτέ να κλείσει την περίεργη αυτή υπόθεση θανάτου. htlrrob3Δύο εβδομάδες μετά την δήλωση εξαφάνισης από τους γονείς της, το πτώμα της νεαρής κοπέλας βρέθηκε γυμνό μέσα σε δεξαμενή νερού του ξενοδοχείου Cecil, με όλα της τα ρούχα να επιπλέουν γύρω της. Οι άνθρωποι του καταλύματος κάλεσαν την αστυνομία να ερευνήσει την δεξαμενή, μετά από παράπονα των ενοίκων πως το νερό που έπιναν είχε παράξενη γεύση, χρώμα και οσμή… htlrrob5 Το νεκρό σώμα της Lam είχε παραμείνει στο νερό για περίπου δύο εβδομάδες. Οι ιατροδικαστές του Λος Άντζελες απέδωσαν τον θάνατό της σε πνιγμό, ενώ επισήμαναν ότι δεν βρέθηκαν ίχνη ναρκωτικών ή αλκοόλ κατά τη νεκροψία.

Το ταξίδι αναψυχής έμελλε να τελειώσει βασανιστικά

htlrrob11Η νεαρή Elisa ξεκίνησε το ταξίδι της, στις αρχές Ιανουαρίου του 2013, από το Βανκούβερ όπου έμενε και φοιτούσε, για την Καλιφόρνια, με τρομερή διάθεση για εξερεύνηση και περιπέτεια. Έτσι τουλάχιστον μετέφεραν οι φίλοι της και οι γονείς αλλά και οι αναγνώστες του λογαριασμού που είχε φτιάξει στο tumblr με όνομα «West Coast trip». Ταξίδευε μόνη της και πιστεύεται πως έκανε τη μεγαλύτερη απόσταση με λεωφορείο/ htlrrob6 Οι αναρτήσεις της στο tumblr ήταν συνεχείς μέχρι τις 26 Ιανουαρίου όταν και έκανε τσεκ ιν στο ξενοδοχείο Cecil. Στις 31 του ίδιου μήνα ήταν προγραμματισμένο να φύγει από το ξενοδοχείο και να συνεχίσει το ταξίδι της για την Santa Cruz. Είχε καθημερινή επικοινωνία με την οικογένειά της αλλά εκείνη την ημέρα ήταν η τελευταία φορά που κάποιος την είδε ζωντανή ή ήρθε σε επαφή μαζί της. htlrrob10Σε ρεπορτάζ του CNN αναφέρθηκε πως η Katie Orphan, ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου κοντά στο Cecil, ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή και συνομίλησε μαζί της. Μάλιστα επεσήμανε πως «φαινόταν ευδιάθετη και προσπαθούσε να δει πιο βιβλίο θα διαλέξει για την συνέχεια του ταξιδιού της». htlrrob13 Από την μέρα εκείνη τα ίχνη της χάθηκαν. Ή μάλλον βρέθηκαν μέσα από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος που κατέγραψαν ένα εξαιρετικά παράξενο θέαμα, αλλά ταυτόχρονα και τις τελευταίες στιγμές που η Elisa Lam ήταν εν ζωή.

Το βίντεο στο ασανσέρ που παγώνει το αίμα

Σύμφωνα με το βίντεο, η νεαρή κοπέλα μοιάζει να συμπεριφέρεται πολύ παράξενα. Αρχικά, μπαίνει στο ασανσέρ και αρχίζει να πιέζει όλα τα κουμπιά. Στη συνέχεια, περιμένει κάτι να συμβεί, αλλά, για κάποιο λόγο, η πόρτα του ασανσέρ δεν κλείνει. Αρχίζει να κοιτάζει γύρω της, σαν να περιμένει κάτι ή να κρύβεται από κάποιον. Στο 1:57 του βίντεο, τα χέρια της αρχίζουν να κινούνται πολύ παράξενα, ενώ, φαίνεται να μιλάει σε κάποιον, κάτι ή πολύ πιθανόν και σε τίποτα. Στη συνέχεια φεύγει. Τότε η πόρτα του ασανσέρ κλείνει και αρχίζει να λειτουργεί ξανά. htlrrob15 Δύο εβδομάδες μετά το άψυχο σώμα της Lam βρέθηκε να επιπλέει μέσα στη δεξαμενή. Είχε ανέβει στην ταράτσα του ξενοδοχείου και με κάποιον τρόπο που δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι τώρα, μπήκε ή την έριξαν μέσα στη δεξαμενή του νερού. Κανένας δεν ξέρει.

Τα ανεξήγητα δεδομένα και οι θεωρίες συνωμοσίας

Κάποια γεγονότα έχουν μείνει αναπάντητα και από τις έρευνες και από όσα έχουν καταγραφεί από τις κάμερες του ξενοδοχείου. Η πόρτα η οποία οδηγούσε στην ταράτσα του κτιρίου ήταν ασφαλείας, ενώ υπήρχε και συναγερμός. Επιπλέον, μια δεξαμενή νερού είναι από μόνη της αρκετά δύσκολο να ανοιχτεί. Μετά τα παράπονα των ενοίκων οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να κόψουν το καπάκι της δεξαμενής για να δουν τι πάει στραβά και να βρεθούν μπροστά στο νεκρό σώμα της. Ένα άλλο γεγονός που προκαλεί εντύπωση, είναι ότι τα καπάκια των δεξαμενών νερού είναι τόσο βαριά, που είναι απίθανο ένα άτομο μόνο του να κατάφερε να τα μετακινήσει. Είναι λοιπόν ένα ερώτημα πώς μπόρεσε η Lam να μπει στη δεξαμενή και στη συνέχεια να κλείσει το καπάκι από πάνω της; Αν δεχτούμε πως ο θάνατός της δεν προήλθε από εγκληματική ενέργεια ενός δεύτερου ανθρώπου. Οι θεωρίες που αναπτύχθηκαν πάνω στον θάνατό της έχουν εγείρει αρκετές συζητήσεις για τις συνθήκες που αυτός προήλθε. Αν εξαιρέσουμε τις μεταφυσικές θεωρίες περί του θανάτου της, οι οποίες μιλούσαν για δαιμονισμό της Lam, αρχικά, αυτό που παρουσιάζεται ως το πιο πιθανό σενάριο είναι πως ο θάνατος προήλθε από κάποια κρίση που πέρασε η Lam η οποία την οδήγησε στο να ανέβει στην ταράτσα και να θέσει τέλος στη ζωή της. Η 21χρονη φοιτήτρια έπασχε από διπολική διαταραχή. Άλλοι επιμένουν στο σενάριο πως κάποιος ή κάποιοι ακολούθησαν την Lam στο ξενοδοχείο, την οδήγησαν με κάποιο τρόπο στην ταράτσα (ή ακόμα πως την συνάντησαν εκεί) και την δολοφόνησαν είτε πνίγοντάς την μέσα στη δεξαμενή ή την είχαν δολοφονήσει πρωτύτερα  και προσπάθησαν να κρύψουν το άψυχο κορμί της από την αστυνομία, πετώντας το στο νερό.

Το στοιχειωμένο «Cecil»

htlrrob4 Σε όλες πάντως τις θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί η σκοτεινή αύρα που ανέδυε το ξενοδοχείο Cecil καθώς και το τρομακτικό παρελθόν είναι πανταχού παρών. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν μέσα σε αυτό έχουν πραγματοποιηθεί δολοφονίες αυτοκτονίες ενώ υπήρξε η κατοικία και το «ησυχαστήριο» γνωστών κατά συρροή δολοφόνων Χτισμένο το 1924 για να φιλοξενήσει τους επιχειρηματίες που ήθελαν να έρθουν στην πόλη και να περάσουν μια ή δυο βραδιές, το Cecil, γρήγορα επισκιάστηκε από λαμπρότερα ξενοδοχεία. Βρίσκεται κοντά στην περίφημη περιοχή Skid Row και άρχισε να νοικιάζει δωμάτια σε μια πιο μακροπρόθεσμη βάση, σε φθηνή τιμή, πολιτική που προσέλκυσε αμφιλεγόμενους πελάτες. htlrrob12 Μεταξύ όσων είχαν λάβει χώρα εντός και εκτός των τειχών του κτιρίου αυτά που έχουν κλέψει την παράσταση ήταν η αυτοκτονία της Pauline Otton η οποία πήδηξε από το παράθυρο του 9ου ορόφου και προσγειώθηκε πάνω στον 65χρονο George Gianinni που περνούσε τυχαία από κάτω. Πέθαναν και οι δύο ακαριαία. htlrrob2+3 Ωστόσο οι «διασημότητες» που έχουν καταλύσει στα δωμάτια του Cecil είναι αυτές που έχουν επηρεάσει περισσότερο τον χαρακτήρα του. Το 1985 βρήκε εκεί καταφύγιο ο περιβόητος δολοφόνος Richard Ramirez, ενώ το 1991 ο, επίσης serial killer, Jack Unterweger. Στο Cecil καταγράφηκε και η τελευταία φορά που το θύμα της «Μαύρης Ντάλιας», Elizabeth Short, εθεάθη ζωντανή… Δείτε όλα τα θέματα του Weekend