Είναι παντρεμένος με την κόρη του Ντόναλντ Τραμπ από το 2009, τον συνοδεύει σε κάθε επίσημη εκδήλωση και είναι ένας από τους ανθρώπους που αν και εβραίος, ο νεοκλεγείς πρόεδρος εμπιστεύεται τυφλά. Ο λόγος για τον Jared Kushner, τον γαμπρό του Τραμπ, ο οποίος αν και γόνος πλούσιας οικογένειας έχει κάνει την δική του επιτυχημένη διαδρομή στον επιχειρηματικό χώρο. Η οικογένεια του είναι γνωστή για τα πλούτη της αλλά και για τα σκάνδαλα που την συνοδεύουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ θα έχει έναν ενεργό και καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ποιος είναι ο Jared Kushner

trumpasak5 Ο Jared Kushner γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 1981 στο Νιού Τζέρσεϋ. Ο πατέρας του είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους κτηματομεσίτες της Νέας Υόρκης, επιχειρήσεις με τις οποίες ασχολείται και ο ίδιος. Εγγονός Εβραίων που χάθηκαν στο ολοκαύτωμα στην Πολωνία, ο Jared θα σπουδάσει κοινωνιολογία στο Harvard, κερδίζοντας όμως ταυτόχρονα πολλά χρήματα από τις κτηματομεσιτικές του δραστηριότητες, τις οποίες και ασκούσε κατά την διάρκεια των σπουδών του. trumpasak10 Το γεγονός ότι προέρχεται από μια εβραϊκή βαθύπλουτη οικογένεια, δεν τον έκανε ποτέ να επαναπαυθεί στα πλούτη του. Το 2006 ακολουθώντας τις συμβουλές του φίλου του Ρούπερτ Μέρντοχ  αγοράζει την εφημερίδα «New York Observer», έναντι του ποσού των 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Ήταν μόλις 25 ετών όταν έγινε ο νεότερος μεγιστάνας του Τύπου. Η κίνηση στέφεται με επιτυχία και η εφημερίδα γίνεται γνωστή κυρίως για την στήλη «Sex and the City», που οδήγησε και στην δημιουργία της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς.

Τα σκάνδαλα της οικογένειας του

trumpasak2 Ο πατέρας του Jared Kushner έκανε δωρεά 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων στο πανεπιστήμιο Harvard, στο οποίο και σπούδασε ο γιος του. Η οικογένεια του γαμπρού του Τραμπ όμως θα χάσει την αίγλη και το κύρος της, όταν ο Charles Kushner θα κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή καθώς και για παράνομη χρηματοδότηση κομμάτων. Τα σκάνδαλα για την οικογένεια μόλις έχουν αρχίσει. Ο μεγαλύτερος εχθρός της οικογένειας όπως αποδείχθηκε βρισκόταν στο εσωτερικό της. Η αδελφή του Charles Kushner, ήταν εκείνη που συνεργάστηκε με τις Αρχές εναντίον του , βοηθώντας να αποκαλυφθούν οι παράνομες πράξεις του αδελφού της. Charles Kushner Η κίνηση της τον εξόργισε τόσο πολύ που ο Charles έστησε μια ολόκληρη παγίδα στον σύζυγο της για να την εκβιάσει. Εκείνο που σκέφθηκε ήταν να προσλάβει μια πόρνη η οποία και θα αποπλανούσε τον άντρα της αδελφής του. Αφού τοποθέτησε κρυφές κάμερες σε ένα ξενοδοχείο, κανόνισε την συνάντηση των δύο, στέλνοντας στη συνέχεια το βίντεο – ντοκουμέντο στην αδερφή του, ελπίζοντας με τον τρόπο αυτό να την εκβιάσει και να την κάνει να σταματήσει τις αποκαλύψεις εναντίον του. Το κυνηγητό στην οικογένεια Kushner ξεκίνησε ο Chris Christie, ο νυν κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϋ, ο οποίος ήταν τότε εισαγγελέας. Ο Jared Kushner δεν ξέχασε ποτέ το μίσος του, για τον άνθρωπο που προκάλεσε κακό στην οικογένεια του, εκεί αποδίδεται και το γεγονός ότι ο Chris Christie δεν επελέγη για αντιπρόεδρος του Τραμπ. Ο Charles Kushner μένει στη φυλακή για 14 μήνες στην Αλαμπάμα, ενώ όταν αποφυλακίζεται συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας Τραμπ.

Οι φίλοι και οι εχθροί του Τραμπ μέσα στην οικογένεια Kushner

trumpasak7 Ο πατέρας Charles Kushner στήριξε την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, δίνοντας 100.000 δολάρια και διοργανώνοντας εκδήλωση προς τιμήν του. Στην συγκεκριμένη οικογένεια όμως φαίνεται πως δεν είναι όλοι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ. Ο αδελφός του Charles Kushner, Murray, δήλωσε από την αρχή οπαδός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, στηρίζοντας μάλιστα τον εχθρό του οικογένειας, Chris Christie. Οι αντιθέσεις στην οικογένεια όμως δεν σταματούν εκεί. Ο μικρότερος γιος της οικογένειας, απόφοιτος και αυτός του Harvard, δήλωσε ότι στις εκλογές θα στήριζε την Χίλαρι Κλίντον. Ο Joshua όπως φαίνεται έβαλε πάνω απ’ όλα τις επιχειρήσεις του οι οποίες αφορούν στην ασφάλιση πολιτών μέσω του προγράμματος Obamacare.Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα πάντως, η επιβίωση της εταιρείας του θα εξαρτηθεί, από τις αποφάσεις και τις αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει ο Τραμπ στο ασφαλιστικό σύστημα Ομπάμα.

Η επιρροή του στον Ντόναλντ Τραμπ

trumpasak11 Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως έχει τυφλή εμπιστοσύνη στον άντρα της κόρης του, γεγονός που το αποδεικνύει κάθε φορά που τον συνοδεύει στις πιο σημαντικές του συναντήσεις. Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο ότι στην επίσκεψη του στον Λευκό Οίκο, προσκεκλημένος του Μπάρακ Ομπάμα, ήταν μεταξύ των λίγων και εκλεκτών προσώπων που τον συνόδευσαν. Σε εκείνον οφείλεται και η ιδέα να δημιουργήσει το θέμα με τους μετανάστες από το Μεξικό. Δεν έλειψαν ωστόσο και οι στιγμές που χρειάσθηκε να υπερασπισθεί τον πεθερό του για τις δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς. Μια από αυτές ήταν και η περίπτωση με την Χίλαρι Κλίντον, όπου ο Τραμπ δημοσίευσε μια φωτογραφία της με το αστέρι του Νταβίντ στο πέτο, η οποία κρίθηκε αντισημητική. trumpasak10 Η αντίδραση του Jared  ήταν άμεση. Μα άρθρο του στο site του Observer και τίτλο «Ο Ντόναλντ Τραμπ που εγώ γνωρίζω», δήλωσε:  «Ο πεθερός μου είναι ένα άτομο εξαιρετικά αγαπητό και ανεκτικό. Αποδέχτηκε την οικογένειά μου και το γεγονός ότι είμαι Εβραίος από την πρώτη στιγμή που γνώρισα την κόρη του. Η στήριξή του ήταν πλήρης και ειλικρινής». Η εμπιστοσύνη του Τραμπ στον γαμπρό του αποδείχθηκε και στην συνάντηση που είχε με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε στη Νέα Υόρκη, όπου τον συνόδευσε τόσο η κόρη του Ιβάνκα όσο και ο σύζυγος της. trumpasak4

Ο γάμος με την Ιβάνκα Τραμπ

trumpasak9 Ο γάμος του Jared Kushner με την Ιβάνκα Τραμπ έγινε τον Οκτώβριο του 2009, αφού προηγουμένως εκείνη ασπάστηκε ί για χάρη του τον Ιουδαϊσμό. Ο χλιδάτος γάμος έγινε στο Γκολφ Κλαμπ Τραμπ στο Νιού Τζέρσεϋ, με καλεσμένους φυσικά πολλούς αστέρες του Χόλυγουντ. Ένας γάμος που συζητήθηκε κυρίως για τα ποσά που δαπανήθηκαν για την διοργάνωση του. Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι τα σκουλαρίκια της Ιβάνκα, που ήταν από πλατίνα και διαμάντια σε διάφορα σχήματα, κόστιζαν 130.000 δολάρια, ενώ το ασορτί βραχιόλι της  90.000 δολάρια.Οι δύο τους έχουν αποκτήσει τρία παιδιά: την Αραμπέλα, τον Τζόζεφ και τον Θεοντόρ Τζέιμς. trumpasak8 Ο Jared Kushner ζει μια ήρεμη οικογενειακή ζωή στο πλευρό της όμορφης κόρης του Τραμπ και το μόνο σίγουρο είναι ότι αποτελεί ένα από τα πρόσωπα που θα απασχολήσει κατά την διάρκεια της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ.

The whole family feeding Theodore his first ever spoonfuls of food–apple sauce! 🍎 I cannot believe how big he is getting! #Milestone #solids

A video posted by Ivanka Trump (@ivankatrump) on

Δείτε όλα τα θέματα του Weekend