Η νέα τάση στα εστιατόρια θέλει μια δόση από γυμνό… Μια μεγάλη δόση από γυμνό αφού πελάτες και εργαζόμενοι πετάνε τα ρούχα τους για να απολαύσουν το δείπνο ή το γεύμα όπως τους γέννησε η μανά τους. Η νέα αυτή μόδα που ξεκίνησε από το Λονδίνο άρχισε να επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο, ενώ ποιος ξέρει… μπορεί να έρθει και στην Ελλάδα! Για την ώρα πάντως ελληνικό εστιατόριο που θα πρέπει να βγάλεις τα ρούχα σου για να φας δεν υπάρχει! Η τάση όμως είναι ήδη στην Ευρώπη, την Αυστραλία και πρόσφατα έφτασε με αυστηρό body control και στην Ιαπωνία. Η επιτυχία του πρώτου γυμνού εστιατορίου στο Λονδίνο, το οποίο πριν καν ανοίξει είχε λίστα αναμονής περί τα 50.000 άτομα και η μεγάλη ανταπόκριση των πελατών βρήκε μιμητές και σε άλλες πόλεις. Πρόκειται για ένα καινούργιο project το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις συνοδεύεται από το ανάλογο περιβάλλον, απαλλαγμένο από τη νέα τεχνολογία το οποίο σε μεταφέρει σε μια… πρωτόγονη ατμόσφαιρα. fddd Ένα τέτοιο εστιατόριο μπορεί εύκολα να αποτελέσει κάποιο είδους κοινωνικό πείραμα, που θα φανερώσει το πόσο μπορεί να απελευθερωθεί ο κόσμος σήμερα αλλά και αν μπορεί να έχει διάρκεια στο χρόνο. Ακόμη παραμένει μεγάλο ερωτηματικό αν μπορεί το «γυμνό» εστιατόριο να αποτελέσει την ιδανική επιλογή για πρώτο ραντεβού, ωστόσο για ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί ίσως είναι μια περιπέτεια…

Στο Λονδίνο το Bunyadi είναι το πρώτο γυμνό εστιατόριο του κόσμου

350F55F100000578-3634878-Japan_s_new_naked_restaurant_will_be_in_Tokyo_guests_will_fork_o-a-9_1465560185938 Με μεγάλη επιτυχία, πριν καν ανοίξει τον Ιούνιο, συνοδεύτηκε η ανακοίνωση και μόνο για το «γυμνό» δείπνο στο Bunyadi, το νέο εστιατόριο του Λονδίνου. Εκεί τα ρούχα είναι… προαιρετικά. Το εστιατόριο σερβίρει δείπνο με τη συνοδεία… ρόμπας, ενώ στις εγκαταστάσεις του βρίσκονται αποδυτήρια για τους επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν το φαγητό τους, χωρίς ρούχα. Στο γυμνό τομέα  του εστιατορίου υπάρχει χώρος για 42 επισκέπτες τη φορά. 13501897_1560131064281702_433102092257243795_n Με περίπου 85 ευρώ το άτομο για φαγητό και ποτό, οι επισκέπτες του Bunyadi μπορούν να επιλέξουν το πού θα καθίσουν, ανάλογα με το αν επιθυμούν να φορούν ή όχι τα ρούχα τους, ενώ τους σερβίρει ημίγυμνο προσωπικό. Οι selfies και κάθε είδους φωτογραφίες απαγορεύονται αφού οι επισκέπτες θα πρέπει να μην έχουν κινητό μαζί για να μπουν στο εστιατόριο και το όλο concept βασίζεται στην «επιστροφή στη φύση», σε ένα περιβάλλον απόλυτα φυσικό, όπου τόσο το εστιατόριο, όσο και η κουζίνα θα λειτουργούν χωρίς ρεύμα ή αέριο. Το μενού περιλαμβάνει vegan και κανονικά πιάτα, τα οποία  ετοιμάζονται σε φωτιά από ξύλα. Σερβίρεται σε πήλινα σκεύη και θα τρώγεται με βρώσιμα μαχαιροπίρουνα, ενώ τα ξύλινα τραπέζια θα χωρίζονται μεταξύ τους από μπαμπού και ψάθινα διαχωριστικά.

Το πρώτο γυμνό εστιατόριο της Ιαπωνίας ρίχνει «πόρτα» στα περιττά κιλά

amrita Στο πρώτο γυμνό εστιατόριο της Ιαπωνίας τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς εφαρμόζεται αυστηρό body xcontrol και τα περιττά κιλά θα αφήσουν πολλούς εκτός. Για να μπορέσουν να φάνε στο πρώτο διάσημο «γυμνό εστιατόριο» του Τόκιο οι επισκέπτες θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια εμφάνισης. Οι πελάτες προμηθεύονται χάρτινα εσώρουχα και όποιος είναι παχύσαρκος ή άνω των 60 ετών τρώει απλά «πόρτα». Το φαγητό του εστιατορίου είναι βιολογικό και κοστίζει στο Amrita από 100 ευρώ το γεύμα, μέχρι 600 ευρώ για φαγητό και χορευτικό σόου. Το ηλικιακό όριο εισόδου είναι 18-60 ετών και όποιος «κουβαλά» πάνω από 15 περιττά κιλά μένει εκτός. Όσοι έχουν πάρει ήδη εισιτήρια θα ζυγιστούν για να περάσουν την πόρτα. Στο αντίστοιχο εστιατόριο του Λονδίνου, η ανυπαρξία περιορισμών στο βάρος φαίνεται πως δυσαρέστησε πολλούς επισκέπτες που παραπονέθηκαν για… άσχημο θέαμα, σύμφωνα με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Amrita. Η ίδια αναφέρει ότι θέλουν να κρατήσουν μια ρωμαϊκή αισθητική στο εστιατόριο, σαν τους όμορφους πίνακες που βλέπουμε στα μουσεία, γι’ αυτό και προχώρησαν σε αυτούς τους περιορισμούς. Οι κανόνες είναι αυστηροί και όσοι μπουν πρέπει μην πιάνουν την κουβέντα σε άλλους, να μην έχουν μαζί τους κάμερα ή κινητό.

Σούσι πάνω σε γυμνά σώματα

Για μία μοναδική εμπειρία δελεάζει  τους λάτρεις του σούσι ένα από τα πιο ακριβά γιαπωνέζικα εστιατόρια του Λονδίνου! Με τον τίτλο «Kyoto nights» το εστιατόριο προσέλκυσε κυρίως το ανδρικό κοινό που ήθελε να δοκιμάσει πως είναι να τρως σούσι πάνω από ένα καλλίγραμμο γυναικείο σώμα. sushi_2 Σε αυτή την περίπτωση οι πελάτες δεν χρειάστηκε να τα πετάξουν όλα… Κάτι αντίστοιχο έγινε πέρσι σε εστιατόριο στην Αυστραλία. Το εστιατόριο χρησιμοποίησε γυμνές γυναίκες αντί για πιάτα και προκάλεσε οργή… Φέτος όμως τα πράγματα άλλαξαν.

Το γυμνό και στη Μελβούρη

melv Πρόσφατα έκανε opening το πρώτο naked restaurant στην Μελβούρνη σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Το εστιατόριο που δημιούργησαν δύο διάσημοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί λέγεται «Jo & Lehmo’s Nude Food». Οι πελάτες στην αρχή φορούσαν ρόμπες αλλά μετά γδύθηκαν όλοι. Επίσης και το προσωπικό είναι χωρίς ρούχα.

Το Βερολίνο στο παιχνίδι του Γυμνού

gymn2 Το εστιατόριο Black Cat στο Βερολίνο έχει προσελκύσει πελάτες για τις μοναδικές προσφορές του και όχι μόνο καθώς έχει κάτι πολύ ιδιαίτερο να επιδείξει. Οι πελάτες σε πρόσφατο event σερβιρίστηκαν από το γυμνό μοντέλο του Playboy, Sarah Joelle, 26 ετών και από την όμορφη Γερμανίδα ηθοποιό Micaela Schafer, 32 ετών. Ακόμα, μπορείτε να φάτε δωρεάν αν κάνετε στριπτίζ. Οι πρώτοι γυμνοί καλεσμένοι ήταν η 35χρονη Simone και ο 42χρονος Sven, ο οποίος είναι ενεργός στη swinging σκηνή και δήλωσε πως απόλαυσε και το φαγητό και τη γυμνή εμφάνισή του. Οι θαμώνες που δεν ήθελαν να φάνε ολόγυμνοι είχαν την επιλογή να φάνε γυμνοί μόνο από τη μέση και πάνω. Δείτε όλα τα θέματα του Weekend