Γεννήθηκαν σε τόπο και χρόνο που σε καμία περίπτωση δεν προμήνυε το… βασιλικό τους μέλλον. Κι όμως, οι παρακάτω γυναίκες κατάφεραν να πιάσουν την… καλή και να ζήσουν το δικό τους όνειρο. Όμορφες, κομψές και… τετραπέρατες, οι παρακάτω γυναίκες παντρεύτηκαν γαλαζοαίματους και μετακόμισαν στο… παλάτι.

Εν μια νυκτί έγιναν από κορίτσια της διπλανής πόρτας… πριγκίπισσες της διπλανής έπαυλης. Οι σύζυγοί τους, περιζήτητοι εργένηδες, προτίμησαν να επιλέξουν τις συντρόφους τους ανάμεσα στις υπηκόους τους και όχι κατά τη διάρκεια μιας φανταχτερής γιορτής στα ανάκτορα. Τι κι αν σε κάποιες από τις περιπτώσεις, η μετακόμισή τους στα ανάκτορα δεν βρήκε από την αρχή σύμφωνο τον περίγυρο του «γαμπρού». Εκείνες ήταν αποφασισμένες να αντικαταστήσουν τα μοντέρνα τους συνολάκια με τα συντηρητικά «βασιλικά» ταγιέρ.

Με λίγα λόγια, το σύγχρονο παραμύθι, λέει ότι δεν χρειάζεται κανείς να είναι γαλαζοαίματος για να κάτσει στο θρόνο. Μία βόλτα σε μπαρ, σε ένα πάρτι ή ακόμα και σε έναν αγώνα κολύμβησης μπορεί να έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα.

Ας δούμε μερικές «κοινές θνητές» που αδιαφόρησαν για τα πρωτόκολλα και «τύλιξαν» διάσημους γόνους αποκτώντας κι εκείνες έναν τίτλο!

 Kate Middleton – Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ

marriage1

Στις 29 Απριλίου του 2011,  όλος ο πλανήτης έχει στραμμένο το βλέμμα του στη Μεγάλη Βρετανία: ο Πρίγκιπας William, παντρεύεται με την εκλεκτή της καρδιάς του Kate Middleton. Οι δυο τους γνωρίστηκαν ενώ φοιτούσαν στο πανεπιστήμιο. Μετά από πολλές διακυμάνσεις στη σχέση τους, αφού χώρισαν και ήταν μαζί αρκετές φορές, αποφάσισαν ότι πρέπει να περάσουν τη ζωή τους μαζί. Η πρόταση γάμου θα γίνει στη διάρκεια των διακοπώ, στην Κένυα, τον Οκτώβριο του 2010. Η επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι για τον αρραβώνα του William και της Kate θα γίνει στις 16 Νοεμβρίου του 2010 και κανείς δεν θα ξεχάσει την πανέμορφη Δούκισσα του Κέιμπριτζ με το δαχτυλίδι αρραβώνων της Νταϊάνα να κοσμεί πλέον το δικό της χέρι! Έχουν αποκτήσει ήδη δύο παιδιά.

Charlene Wittstock – Πριγκίπισσα του Μονακό

marriage2

Ο γάμος της Charlene Wittstock με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό τον Ιούλιο του 2011 ήταν παραμυθένιος και είχε χαρακτηριστεί ως το καλύτερο πάρτι των τελευταίων 55 χρόνων στη χώρα.

Η πρώην κολυμβήτρια, που είχε πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες με τη Νότια Αφρική, συνάντησε τον πρίγκιπα Αλβέρτο σε έναν αγώνα κολύμβησης, το 2000 στο Μονακό. Η σχέση τους έγινε γνωστή το 2006 και παντρεύτηκαν το 2011. Τρία χρόνια αργότερα, απέκτησαν δίδυμα.

Silvia Sommerlath — Βασίλισσα της Σουηδίας

marriage3

Η οικογένεια Sommerlath έζησε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας μεταξύ 1947 και 1957, όπου η Silvia παρακολουθούσε μαθήματα σε παραδοσιακό γερμανικό σχολείο. Η οικογένεια επέστρεψε στην Δυτική Γερμανία το 1957.

Εργαζόταν ως αεροσυνοδός κατά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1972, όταν συνάντησε τον τότε πρίγκιπα Carl Gustaf της Σουηδίας. Αυτός ανέβηκε στον θρόνο όταν πέθανε ο παππούς του το 1973. Το 1976, το ζευγάρι παντρεύτηκε και έχει τρία παιδιά και πέντε εγγόνια.

Πριν από το γάμο της με τον Βασιλιά της Σουηδίας, η Σίλβια εργάστηκε στο προξενείο της Αργεντινής στο Μόναχο, ως ξεναγός στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 και ως αναπληρώτρια επικεφαλής πρωτοκόλλου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας.

Sofia Hellqvist – Πριγκίπισσα της Σουηδίας, δούκισσα του Βάρμλαντ

marriage4

Πριν γίνει πριγκίπισσα, η Sifia Hellqvist υπήρξε μοντέλο ενώ είχε πάρει μέρος σε ριάλιτι. Γνώρισε τον πρίγκιπα Carl Phillip το 2010 και παντρεύτηκαν πέντε χρόνια αργότερα, το 2015. Το πρώτο τους παιδί, ο πρίγκιπας Αλέξανδρος, γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2016.

Michiko Shōda – αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας

marriage5

Γνώρισε τον τότε πρίγκιπα Akihito παίζοντας τένις το 1957. Αν και αρκετοί αξιωματούχοι ήταν αντίθετοι με τη σχέση τους, παντρεύτηκαν το 1959 και έγινε η πρώτη «θνητή» που μπήκε στην αυτοκρατορική οικογένεια. Έχουν τρία παιδιά.

Masako Owada- πριγκίπισσα της Ιαπωνίας

marriage6

Αποφοίτησε από το Χάρβαρντ με πτυχίο στα οικονομικά και επέστρεψε στην Ιαπωνία για να σπουδάσει νομική, το 1986. Την ίδια χρονιά, γνώρισε τον πρίγκιπα Naruhito. Η τωρινή πριγκίπισσα της Ιαπωνίας, είπε το πολυπόθητο «ναι» μετά από τρεις προτάσεις και ο γάμος τους έγινε το 1993. Το 2001 απέκτησαν μία κόρη.

Máxima Zorreguieta – Βασίλισσα της Ολλανδίας

marriage7

Είναι πτυχιούχος Οικονομικών και ήταν αντιπρόεδρος της Deutsche Bank στη Νέα Υόρκη όταν γνώρισε τον βασιλιά Willem-Alexander το 1999. Οι δυο τους συναντήθηκαν στην Ισπανία κατά τη διάρκεια ενός Φεστιβάλ ενώ εκείνος της συστήθηκε απλά ως Αλέξανδρος. Η ίδια έχει πει ότι δεν ήξερε εξαρχής ότι είναι πρίγκιπας. Ήταν κάτι που έμαθε αργότερα. Παντρεύτηκαν το 2002 και έχουν τρεις κόρες. Θεωρείται «θνητή», παρότι είναι απόγονος του βασιλιά Αλφόνσου Γ’ της Πορτογαλίας, από την πλευρά του πατέρα της.

Letizia Ortiz – Βασίλισσα της Ισπανίας

marriage8

Πριν παντρευτεί τον πρίγκιπα Φίλιππο και γίνει βασίλισσα, ήταν δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων. Ο γάμος τους έγινε το 2004. Για εκείνη ήταν ο δεύτερος γάμος. Το ζευγάρι έχει δύο κόρες. Ο Φίλιππος έγινε βασιλιάς όταν ο πατέρας του αποχώρησε από τον θρόνο το 2014 κι έτσι η πανέμορφη Letizia στέφθηκε βασίλισσα της Ισπανίας.

 Tatiana Blatnik – σύζυγος Νικόλαου Γλύξμπουργκ

marriage9

Είναι χαμηλών τόνων, ψηλή, όμορφη με υπέροχο κορμί. Θα μπορούσε να κάνει καριέρα τοπ μόντελ με τα φυσικά προσόντα που διαθέτει. Η Tatiana Blatnik αποφοίτησε από το Georgetown με πτυχίο Κοινωνιολογίας το 2003 και γνώρισε τον Νικόλαο την ίδια χρονιά. Συνεργάστηκε με την σχεδιάστρια Diane von Fürstenberg έως το 2010, όταν και σταμάτησε για να ασχοληθεί εξ ολοκλήρου με τον γάμο της. Παντρεύτηκαν στις 25 Αυγούστου 2010 στις Σπέτσες και για τις ανάγκες της φιλοξενίας των υψηλών προσκεκλημένων, η τέως βασιλική οικογένεια είχε εκμισθώσει ολόκληρο το ξενοδοχείο.

Rania Al-Abdullah – Βασίλισσα της Ιορδανίας

marriage10

Πριν παντρευτεί τον Abdullah bin al-Hussein,, εργαζόταν στο τμήμα μάρκετινγκ της Citibank και αργότερα προσελήφθη στην Apple στο Αμάν. Συνάντησε τον μελλοντικό- τότε- βασιλιά τον Ιανουάριο του 1993 και παντρεύτηκαν τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς. Ο Αμπντουλάχ ανέβηκε στον θρόνο μετά από τον θάνατο του πατέρα του το 1999 και η Rania έγινε βασίλισσα. Έχουν τέσσερα παιδιά.

Νάντια Χαλαμανδάρη- Σύζυγος ισπανού πρίγκιπα Fernando Gomez Acebo

marriage11

Ζωή σαν παραμύθι ζει η 42χρονη δημοσιογράφος Νάντια Χαλαμανδάρη η οποία στις 31 Μαΐου παντρεύτηκε στο δημαρχείο του παλαιού Φαλήρου τον 41χρονο Ισπανό πρίγκιπα Fernando Gomez Acebo. Πέντε ημέρες μετά τον πολιτικό γάμο, η δημοσιογράφος έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. Οι δυο τους γνωρίστηκαν σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στην Ελλάδα. Τα συνεχή ταξίδια πότε της Νάντιας στη Μαδρίτη και πότε του πρίγκιπα στη Αθήνα, κράτησαν τον έρωτά τους ζωντανό και σύντομα ήρθε η εγκυμοσύνη της Νάντιας.

Jetsun Pema – Η βασίλισσα του Μπουτάν

marriage12

Πολλοί την αποκαλούν «Kate Middleton των Ιμαλαΐων». Ο λόγος για την νεαρή βασίλισσα του Μπουτάν, Jetsun Pema που έχει γοητεύσει τους ανθρώπους στην περιοχή με τη λεπτή ομορφιά της και την μετριοπαθή συμπεριφορά της.

Όσοι την γνωρίζουν αναφέρουν ότι ήταν πάντα μια ήσυχη κοπέλα, μία κοινή θνητή πήγε για σπουδές στην Αγγλία και ποτέ δεν φανταζόταν ή είχε στόχο να γίνει βασίλισσα. Ωστόσο οι σπουδές της διακόπηκαν όταν γνωρίστηκε με τον βασιλιά και εκείνος γοητευμένος μετά από τρία χρόνια της ζήτησε να παντρευτούν ενώ «έσπασε» το πρωτόκολλο και συγκατοίκησαν πριν από το γάμο. Γεννήθηκε στην πρωτεύουσα Τίμφου κι έχει σπουδάσει στην Ινδία και τη Βρετανία. Η πανέμορφη βασίλισσα δεν έχει ευγενική καταγωγή, ούτε προέρχεται από κάποια σημαίνουσα οικογένεια του μικροσκοπικού βασιλείου. Της επιλογής του, η οποία είχε διχάσει πολλούς, κυρίως παραδοσιακούς, κατοίκους του βασιλείου, υπεραμύνθηκε ο ίδιος ο μονάρχης.