Αναμφίβολα πολλοί είναι οι διάσημοι ηθοποιοί που έχουν καθορίσει την ιστορία του κινηματογράφου με τους τεράστιους ρόλους τους. Άλλοι βραβεύτηκαν για την ερμηνεία τους και άλλοι όχι, το κοινό στοιχείο όμως είναι ότι το κοινό συνδύασε τον ηθοποιό με τον χαρακτήρα. Ποιος άλλωστε θα μπορούσε να φανταστεί το «Forest Gump» χωρίς τον Τομ Χάνκς ή την «Φωλιά του Κούκου» χωρίς τον Τζακ Νίκολσον. Ωστόσο αυτοί οι ηθοποιοί δεν ήταν οι πρώτοι στην λίστα των παραγωγών… Προηγήθηκαν άλλοι, οι οποίοι δεν κατάφεραν να προβλέψουν την τεράστια επιτυχία που θα ακολουθούσε όταν διάβαζαν τα σενάρια.  Έτσι, απέρριψαν τους ρόλους και πλέον μάλλον έχουν μετανιώσει πικρά… Δείτε μερικά παραδείγματα διάσημων ηθοποιών που είπαν το «Όχι» εκεί που δεν έπρεπε…

Μπιλ Μάρεϊ – «Forest Gump» και «Philadelphia»

1-BillMurray-ForestGump Όχι έναν αλλά δύο τεράστιους ρόλους απέρριψε ο πασίγνωστος αμερικανός ηθοποιός Μπιλ Μάρεϊ. Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο ίδιος στο Rolling Stone, δεν τον ενδιέφερε ο ρόλος του πρωταγωνιστή στο Forest Gump. Μάλιστα όταν ρώτησαν αν το μετάνιωσε όταν είδε την ταινία, απάντησε πως δεν την έχει δει ποτέ! Γι’ αυτόν τον ρόλο ο Τομ Χανκς κέρδισε Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου και η ταινία που έσπασε τα ταμεία συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ταινίες όλων των εποχών. Τον ίδιο ρόλο είχε απορρίψει και ο Τζον Τραβόλτα, ο οποίος αργότερα έχει παραδεχθεί δημόσια ότι έκανε λάθος. Όσον αφορά την επίσης βραβευμένη με 2 Όσκαρ ταινία του 1993, Philadelphia, ο Μπιλ Μάρεϊ αρνήθηκε τον ρόλο του δικηγόρου Joe Miller, τον οποίο τελικά ενσάρκωσε ο Ντένζελ Ουάσινγκτον. Σε αντίθεση με το Forest Gump, ο Μάρεϊ είδε το Philadelphia και δήλωσε πως θα του άρεσε να είχε πάρει τον ρόλο.

Αντζελίνα Τζολί – «Gravity»

3-AngelinaJolie-Gravity Η ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν με πρωταγωνίστρια τη Σάντρα Μπούλοκ κέρδισε συνολικά 7 Όσκαρ. Στη θέση της Μπούλοκ όμως θα μπορούσε να είναι η Αντζελίνα Τζολί η οποία αρνήθηκε τον ρόλο και φυσικά το μετάνιωσε. Όπως αποκάλυψε ο Κουαρόν, σκηνοθέτης και συν-σεναριογράφος της ταινίας, στις αρχικές επιλογές της παραγωγής για την πρωταγωνίστρια βρισκόταν η Αντζελίνα Τζολί. Ο Κουαρόν εξήγησε πως η Τζολί αποχώρησε λόγω υποχρεώσεων για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο στο  «Στη χώρα του αίματος και του μελιού» (2011). Μάλιστα, όπως φημολογείται, η διάσημη ηθοποιός αποχώρησε από το πρότζεκτ μετά από συμβουλή του συνεργάτη της Γκέγιερ Κοσίνσκι. «Τον απέλυσε χωρίς δεύτερη σκέψη (…) Η Αντζελίνα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία και επίσης πολλά εκατομμύρια δολάρια από το λογαριασμό της. Ήδη βρήκε αντικαταστάτη για τον Κοσίνσκι» φέρεται να σχολίασε συνεργάτης της ηθοποιού.

Ο Τζακ Νίκολσον θα πρωταγωνιστούσε στον «Νονό»

4-JackNicholson-TheGodfather Το 2004 ο Νίκολσον δήλωσε σε συνέντευξή του ότι είχε απορρίψει το ρόλο του Μάικλ Κορλεόνε στο «Νονό», τον οποίο πήρε τελικά ο Αλ Πατσίνο. Ο λόγος ήταν -όπως είχε πει- ότι δεν ήταν «δικός» του ο ρόλος. «Υπήρχαν πολλοί ηθοποιοί που θα μπορούσαν να παίξουν τον Μάικλ, ανάμεσά τους και εγώ, αλλά ο Αλ Πατσίνο “ήταν” ο Μάικλ Κορλεόνε» δήλωσε ο Τζακ Νίκολσον. Με αυτό τον τρόπο ο διάσημος ηθοποιός υποστήριξε δεν υπήρχε καλύτερος από τον Άλ Πατσίνο γι’ αυτό το ρόλο.

Μισέλ Φάιφερ – «Βασικό Ένστικτο»

5-MichellePfeiffer-BasicInstinct Για τον μεγάλο πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας Βασικό Ένστικτο είχε αρχικά επιλεχθεί η Μισέλ Φάιφερ, ενώ τελικά τη θέση της πήρε η Σάρον Στόουν. Ο συγκεκριμένος ρόλος είχε πολλές γυμνές σκηνές που η Φάιφερ είχε πει ότι τις σιχαίνεται, ενώ παράλληλα ντρεπόταν και τον πατέρα της. Σημειώνεται πως για το ρόλο της Κάθριν Τράμελ, οι δημιουργοί είχαν μια λίστα με πάνω από 50 γυναίκες ηθοποιούς συμπεριλαμβανομένων και των Meryl Streep και Julia Roberts.

Κέβιν Κόστνερ – Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ

6-KevinCostner-TheShawshankRedemption Στον διάσημο ηθοποιό προσφέρθηκε να ενσαρκώσει τον χαρακτήρα του Άντι Ντουφρένς στην ταινία Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ με τον ίδιο να προτιμάει την ερμηνεία του στο πανάκριβο πρότζεκτ του «Waterworld» Το αποτέλεσμα; Ο Τιμ Ρόμπινς πήρε τον ρόλο στη θρυλική ταινία που φιγουράρει στην πρώτη θέση του IMDB. Αντίθετα, ο Κέβιν Κόστνερ συμμετείχε στον Υδάτινο Κόσμο, του οποίου ο προϋπολογισμός εκτοξεύτηκε στα 175 εκατ., όταν η παραγωγή ολοκληρώθηκε το 1994, για μια από τις χειρότερες εισπρακτικά ταινίες όλων των εποχών, που θάφτηκε στα ταμεία αλλά και στις στήλες των κριτικών.

Τζέιμς Καν – «Η φωλιά του Κούκου»

7-JamesCaan-OneFlewOverTheCuckoosNest Η ταινία βραβεύτηκε με 5 Όσκαρ συμπεριλαμβανομένου του Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Τζακ Νίκολσον. Ένα βραβείο που ίσως να είχε διεκδικήσει ο Τζέιμς Κάαν, ο οποίος αργότερα δήλωσε: «Εκείνη τη στιγμή, σκέφτηκα -επειδή είμαι ιδιοφυία- πως δεν θα ήταν καλή οπτικά. Διαδραματιζόταν μέσα σε τέσσερις τοίχους. Δεν ήξερα πως ο σκηνοθέτης Μίλος Φόρμαν ήταν τόσο καλός όσο πραγματικά ήταν. Έκανα μερικές κακές επιλογές».

Γουίλ Σμιθ – «The Matrix»

9-WillSmith-TheMatrix Μπορεί όλοι να έχουμε συνδυάσει τις ταινίες «Matrix» με τον Κιάνου Ριβς στο ρόλο του σωτήρα της ανθρωπότητας, ωστόσο, το Χόλιγουντ φαίνεται πως νωρίτερα είχε ζητήσει από τον Γουίλ Σμιθ να αναλάβει αυτό το κομμάτι. «Θα τα έκανα σίγουρα θάλασσα» δήλωσε ο ηθοποιός αρκετό καιρό μετά την επιτυχία της ταινίας σε αμερικανούς δημοσιογράφους. «Το κοινό έχει ταυτίσει τον Keanu με τον Neo, θα ήταν μεγάλη ανοησία εκ μέρους μου να πάρω πάνω μου ένα τέτοιο ερμηνευτικό βάρος» ξεκαθάρισε ο Γουίλ Σμιθ.

Τζον Κιούζακ και Μάθιου Μπρόντερικ – Walter White, «Breaking Bad»

2-JohnCusack-BreakingBad Το ρόλο του Walter White στη ιδιαίτερα επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Breaking Bad φημολογείται πως  απέρριψαν δυο διάσημα ονόματα του Χόλυγουντ. Ο λόγος για τους Τζον Κιούζακ κα Μάθιου Μπρόντερικ οι οποίοι είπαν όχι στο ρόλο που χάρισε διεθνή καταξίωση στον Μπράιαν Κράνστον. Παρόλο που ο Κιούζακ από πλευράς του δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο, άνθρωποι από την παραγωγή της σειράς αναφέρουν πως και οι δυο ηθοποιοί ήταν στη λίστα των υποψηφίων καθώς και ότι τους είχε σταλεί το σενάριο.

Ρόμπερ Πάτινσον – «Θα Χυθεί Αίμα»

10-RobertPattinson-ThereWillBeBlood Στην ιστοσελίδα Hitfix o Ρόμπερτ Πάτινσον ομολόγησε ένα από τα πράγματα για τα οποία έχει μετανιώσει περισσότερο στη ζωή του. Αυτό ήταν ότι αρνήθηκε τον ρόλο που έδωσε Όσκαρ στον ηθοποιό Ντάνιελ Ντέι Λούις. «Θυμάμαι να διαβάζω το σενάριο και να σκέφτομαι ότι είναι το καλύτερο που έχω διαβάσει. Απλά δεν μπορούσα να το κάνω» είπε ο ηθοποιός στη συνέντευξή του και πρόσθεσε πως ήταν πολύ τσαντισμένος αργότερα, όταν δηλαδή η ταινία βγήκε στη μεγάλη οθόνη.

Σον Κόνερι – Γκάνταλφ, ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών

8-SeanConnery-LordOfTheRings Στο Σον Κόνερι είχε γίνει πρόταση να υποδυθεί τον περίφημο μάγο Γκάνταλφ, με τον ίδιο να απαντά αρνητικά λέγοντας πως δεν είχε διαβάσει τα βιβλία και ως εκ τούτου «δεν καταλάβαινε το σενάριο».  Μάλλον πρόκειται για το μεγαλύτερο λάθος στην καριέρα του Σκοτζέζου ηθοποιού, αφού η New Line Cinema, ήθελε τόσο πολύ τον Κόνερι για τον ρόλο, που προσφέρθηκε να τον ανταμείψει με ποσοστό 15% των συνολικών εσόδων της τριλογίας, εκτός από την αμοιβή του! Τα νούμερα δείχνουν πως αν είχε δεχτεί θα είχε κερδίσει τα περισσότερα λεφτά που έχει πάρει ποτέ ηθοποιός για έναν μοναδικό ρόλο: σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια! Δείτε όλα τα θέματα του Weekend