Κοιτάζοντας κανείς τη σύνθεση της μέλλουσας κοινοβουλευτικής ομάδας της Ένωσης Κεντρώων -καθότι δεν έχουν ορκιστεί ακόμα- θα παρατηρήσετε ότι τα περισσότερα μέλη της είναι πρόσωπα, άγνωστα ακόμα στο ευρύ κοινό. Γράφει ο Γιώργος Λαμπίρης Δεδομένο ότι το κεντρικό πρόσωπο τόσο του κόμματος αλλά και ολόκληρης της προεκλογικής καμπάνιας του δεν είναι άλλο από τον πρόεδρό του, Βασίλη Λεβέντη, πάνω στον οποίο στράφηκε κυρίως το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιότητας. Σε συνδυασμό με το ότι οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν με λίστα και όχι με σταυρό, δεν αποκλείεται ανάμεσα σε εκείνους που αγνοούν την ταυτότητα των νέων βουλευτών να είναι και αρκετοί ψηφοφόροι της Ένωσης Κεντρώων. Αναζητήσαμε και μιλήσαμε με αρκετούς από τους νεόκοπους βουλευτές και σας τους συστήνουμε για να μπορέσετε να μάθετε λίγα περισσότερα πράγματα για εκείνους. Τόσο οι οκτώ εκλεγέντες βουλευτές όσο και ο πρόεδρός τους, Βασίλης Λεβέντης, θα εκπροσωπήσουν τους 186.457 ψηφοφόρους που τους έδωσαν  ψήφο εμπιστοσύνης το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής. Για λόγους τήρησης της ιεραρχίας θα ξεκινήσουμε από τον πρόεδρο του κόμματος, Βασίλη Λεβέντη… Γεννήθηκε το 1951 στην Μεσσήνη Μεσσηνίας και ήταν το μικρότερο από τα τέσσερα παιδιά του Απόστολου και της Γρηγορίας Λεβέντη. Αποφοίτησε  από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα από τη σχολή Πολιτικών Μηχανικών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μόναχο. Η πρώτη του εμπλοκή στα πολιτικά πράγματα ήταν το 1974, καθώς υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, μετά την άνοδο του Κινήματος στην εξουσία το 1981 διαφώνησε έντονα με την ηγεσία του, καθώς θεώρησε ότι άρχισε να απομακρύνεται από τις αρχές της ιδρυτικής του διακήρυξης. Ο Βασίλης Λεβέντης ήταν υποψήφιος για δήμαρχος του Πειραιά το 1982, ενώ το 1984 ίδρυσε το πρώτο οικολογικό κόμμα στην Ελλάδα με την ονομασία «Ελεύθεροι».

Υποψήφιος δήμαρχος και στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

leventis10
Ο Βασίλης Λεβέντης με την γυναίκα του
Αργότερα, το 1986 έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων και έλαβε 2.352 ψήφους, ποσοστό 0,57%. Στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 1989 ήταν υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθηνών, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί.

Η Ένωση Κεντρώων

Το 1992 ίδρυσε την «Ένωση Κεντρώων και Οικολόγων», με σκοπό να θυμίζει την Ένωση Κεντρώων του Γεωργίου Παπανδρέου, δεδομένου ότι ο Βασίλης Λεβέντης υπήρξε θιασώτης της πολιτικής του γέρου της Δημοκρατίας. Λίγο αργότερα το όνομα του κόμματος περιορίστηκε σε ονομασία που περιελάμβανε μόνο δύο λέξεις: «Ένωση Κεντρώων», όπως το γνωρίζουμε έως και σήμερα.

Το κανάλι 67 και η επαγγελματική σταδιοδρομία

Ο Βασίλης Λεβέντης υπήρξε καναλάρχης, καθώς το 1990 ίδρυσε το κανάλι 67, συχνότητα την οποία μεταβίβασε αργότερα στον Γιώργο Κουρή. Εκείνος με τη  σειρά του το βάφτισε αρχικά, Εxtra Channel, και αργότερα Extra Channel 3. Επί αρκετά χρόνια διατηρούσε γραφείο μελετών στον Πειραιά, ενώ μία από τις πρώτες δουλειές που ανέλαβε -όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος – ήταν σε συνεργασία με την τεχνική εταιρεία του Παύλου Τσίπρα, πατέρα του Αλέξη Τσίπρα. Τα τελευταία χρόνια είναι συνταξιούχος του ΤΣΜΕΔΕ.

Ο δικηγόρος που διατηρεί οικογενειακές σχέσεις με τον Λεβέντηleventisbasic9

– Γιώργος Καρράς, Β’ Αθηνών: Γεννήθηκε το 1949. Είναι δικηγόρος με μακρά πορεία στις δικαστικές αίθουσες, καθώς ασκεί το επάγγελμα τα τελευταία 41 χρόνια. Κατάγεται από τον Πόρο και διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα, ενώ αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Καρρά, αφυπηρετήσασα επίκουρη καθηγήτρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και πατέρας δύο παιδιών του Βασίλη και της Μαργαρίτας.

Πώς γνωρίστηκε με τον πρόεδρο

Όταν του ζητάμε να μας περιγράψει τη γνωριμία του με τον Βασίλη Λεβέντη, κάνει λόγο για μία φιλική σχέση, η οποία κρατάει τα τελευταία 30 χρόνια. «Υπάρχουν οικογενειακοί δεσμοί με την οικογένεια Λεβέντη. Γνώρισα τον πρόεδρο, γνώρισα και τον αδελφό του, τον Κώστα, και από τότε συντάχθηκα με τις ιδέες του και την πειστικότητα των επιχειρημάτων του. Πάντοτε πίστευα ότι είναι ικανότατος, και πως θα μπορούσε να προσφέρει πολλά πράγματα στην Ελλάδα», όπως λέει στο newsbeast.gr. Εξηγώντας την επιλογή του να θέσει υποψηφιότητα με την Ένωση Κεντρώων, λέει ότι «πάντοτε συμμετείχα στους συνδυασμούς Επικρατείας, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Φέτος έγινε η μεταπήδησα στη Β’ Αθηνών, όπου εκλέχθηκα για πρώτη φορά βουλευτής», σημειώνει ο Γιώργος Καρράς.

Με τη… Harley στη Βουλή

– Καβαδέλλας Δημήτρης, Αττική: Ο Δημήτρης Καβαδέλλας είναι ένας από τους πιο παλιούς συνοδοιπόρους του Βασίλη Λεβέντη, με τον οποίο γνωρίστηκε το 1990 σε μία εκδήλωση των μηχανικών και συνιδρυτής της Ένωσης Κεντρώων. Όταν δεν ασχολείται με την πολιτική, αποδρά από την καθημερινότητα με την αγαπημένη του Harley Davidson ή βρίσκεται πίσω από το πηδάλιο ενός ιστιοπλοϊκού, καθότι λάτρης της θάλασσας και της ιστιοπλοΐας. Ο ίδιος περιγράφει τις στιγμές, όταν του πρότεινε να ιδρύσουν ένα κανάλι, το μετέπειτα «Κανάλι 67» για να προωθούν τις απόψεις τους.

Ίδρυσαν το Κανάλι 67 με δανεικά

«Αρχικά ο πρόεδρος αναρωτήθηκε όταν του πρότεινα να ανοίξουμε ένα κανάλι, κατά πόσο θα ήταν εφικτό κάτι τέτοιο. Θυμάμαι ότι τον είχα ρωτήσει εάν είχε 1.500.000 δραχμές, λέγοντάς του ότι είχα κι εγώ άλλα τόσα που θα μου δάνειζε ο πατέρας μου και με αυτά θα ανοίγαμε ένα κανάλι μικρής εμβέλειας». «Τον θυμάμαι να αναρωτιέται πώς γίνεται να στοιχίζει τόσο λίγο, καθώς όπως μου έλεγε εκείνος, του είχαν ζητήσει 100 με 150 εκατομμύρια δραχμές για τον ίδιο σκοπό. Του ανταπάντησα ότι θα ξεκινούσαμε συντηρητικά και σιγά σιγά θα αυξάναμε τις δυνατότητες του σταθμού. Αρχικά θα ήταν χαμηλής ισχύος, θα είχε κάποια χιόνια, αλλά θα μπορούσε να ακουστεί», περιγράφει ο κύριος Καβαδέλλας.

«Ταξιδέψαμε στο Μιλάνο για να φέρουμε τα μηχανήματα»

Κάποια στιγμή ο Βασίλης Λεβέντης του ζητάει να φύγουν για την Ιταλία, ώστε να αγοράσουν τα πρώτα μηχανήματα του νέου καναλιού. «Δεν είχα διαβατήριο και έπρεπε μέσα σε πολύ λίγο χρόνο να το αποκτήσω. Τελικά όμως τα καταφέραμε. Πήγαμε στο Μιλάνο, αγοράσαμε τα μηχανήματα, ισχύος μόλις 5 Watt, εάν αναλογιστείτε ότι ο ΑΝΤ1 διέθετε μηχανήματα αντίστοιχης ισχύος 5 ΚW και άρα πολύ ισχυρότερα δικά μας. Γυρίζοντας στην Ελλάδα σκεφτήκαμε να τα εγκαταστήσουμε στον Καρέα, όπου ήταν ψηλά και θα είχε καλύτερη εμβέλεια. Κάναμε τις πρώτες εκπομπές με πολύ χαμηλή ισχύ. Έπεσε η κεραία και αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην εκπομπή. Στη συνέχεια καταφύγαμε στον Υμηττό, όπου αντιμετωπίσαμε εχθρικό κλίμα, καθώς ήταν εγκατεστημένα όλα τα μεγάλα κανάλια και αρχικά δεν μας επέτρεπαν να βάλουμε τη δική μας κεραία. Για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε το σήμα έπρεπε να ανεβαίνουμε πότε ο πρόεδρος και πότε εγώ στο βουνό για να γεμίζουμε τη γεννήτρια με πετρέλαιο, έτσι ώστε να συνεχίζει να εκπέμπει το κανάλι. Θυμάμαι ότι εξέπεμπε από τις 5 το απόγευμα έως την άλλη ημέρα στις 6 το πρωί. Φανταστείτε ότι τότε είχα ρόλο εικονολήπτη, φροντιστή, γραμματέα, ενώ όταν έκλεινε το κανάλι το βράδυ σκούπιζα και τις εγκαταστάσεις του», αφηγείται. «Όλα ήταν φτιαγμένα απόλυτα ερασιτεχνικά, ενώ παρόλ’ αυτά πολλοί νόμιζαν ότι είχαμε φτιάξει ένα κανάλι επειδή τα είχαμε “πάρει” από κάποιον κρυφό χρηματοδότη», λέει ο κύριος Καβαδέλλας.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Καβαδέλλας

Ο Δημήτρης Καβαδέλλας είναι αρχιτέκτονας. Σπούδασε στο Μιλάνο, όπου έκανε και το μεταπτυχιακό του ως αρχιτέκτονας-μηχανικός. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Αυγούστου 1957 και κατάγεται από προσφυγική οικογένεια της Σμύρνης. Ο ίδιος αναφέρει στο βιογραφικό του ότι από μικρό παιδί συμμετείχε σε αγώνες για τη Δημοκρατία και την ελευθερία, ενώ ήταν από τους συλληφθέντες κατά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, καθώς μέσω πομπου βραχέων αναμετέδιδε τη φωνή του πολυτεχνείου στην Ευρώπη. Σε προηγούμενες εκλογές διετέλεσε υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, καθώς και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Αυτή τη φορά κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής, όντας επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην περιφέρεια Αττικής. «Στόχος μου μετά την είσοδο στη Βουλή είναι το νοικοκύρεμα της Ελλάδας. Γιατί μην νομίζετε ότι οι ξένοι θα συνεχίζουν να δείχνουν για πολύ ακόμα καιρό την ανοχή τους. Όπως λέει, κοιτάξαμε να τα φορτώσουμε όλα στο γάιδαρο που λέγεται ιδιωτική οικονομία, μέχρι να σκάσει». Όταν τον ρωτάμε εάν είναι παντρεμένος μας απαντάει πως είναι ακόμα ελεύθερος. «Ωστόσο θα κοιτάξω να τακτοποιηθώ και προσωπικά πλέον, καθότι όλα αυτά τα χρόνια έκανα μία ζωή που ήταν επικεντρωμένη στο κόμμα και τις δραστηριότητες γύρω από αυτό. Ελπίζω ότι θα το κάνω και αυτό κάποια στιγμή και ας είναι λίγο αργά».

Από οικογένεια κοσμηματοπωλών με καταγωγή από τα Κύθηρα

– Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, Β’ Πειραιώς: Η οικογένειά της ασχολείται με το εμπόριο κοσμημάτων, ενώ η επιχείρησή τους έχει έδρα την Αργυρούπολη. Σπούδασε λογιστικά και γραμματεία επιχειρήσεων σε ιδιωτική σχολή στον Πειραιά, ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν από τα 19 της σε ναυτιλιακή εταιρεία για να μπορεί να καλύψει τα έξοδά της. Είναι μητέρα τριών παιδιών και έχει τέσσερα εγγόνια. «Στόχος μου ήταν να μπω στη Βουλή βλέποντας τον κόσμο να είναι απογοητευμένος από την καθημερινότητά του. Έρχομαι καθημερινά σε επαφή με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους λόγω της δουλειάς μου. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι αρκετές γυναίκες θέλουν να αγοράσουν ένα δώρο, συνήθως όμως μου λένε: «δεν έχω χρήματα να το κάνω. Άλλοι πηγαίνουν να δώσουν τα χρυσαφικά τους προς πώληση για να μπορέσουν να καλύψουν τα έξοδά τους, ενώ πολλοί νέοι άνθρωποι παντρεύονται με πολιτικό γάμο γιατί δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν χρυσές βέρες», περιγράφει η κυρία Μεγαλοοικονόμου. «Ένα άλλο περιστατικό που με στενοχώρησε ήταν ότι ένας παιδικός φίλος του γιου μου αναγκάστηκε να φύγει για το εξωτερικό ώστε να μπορέσει να τα βγάλει πέρα…», συμπληρώνει. «Βλέπω λοιπόν μία κατάσταση που τη ζω καθημερινά. Έτσι, και αφού είχα μεγαλώσει πια τα παιδιά μου, αποφάσισα να αφοσιωθώ στα κοινά. Γι’ αυτό και σκέφτομαι ακόμα και να κλείσω την επιχείρησή μου για να μπορέσω να ασχοληθώ και να δώσω όλες μου τις δυνάμεις σε αυτό», λέει στο newsbeast.gr.

«Όσα έλεγε ο Λεβέντης βγήκαν αληθινά»

Γνωρίστηκε με το Βασίλη Λεβέντη καθώς τόσο η μητέρα του όσο και η ίδια κατάγονται από τα Κύθηρα. «Διάβαζα τα βιβλία του από παλιά και τον παρακολουθούσα στην τηλεόραση. Αυτό που είδα είναι πως όσα έλεγε τα προηγούμενα χρόνια βγήκαν αληθινά. Και όσα έλεγε ήταν όταν ακόμα οι τράπεζες διαφήμιζαν τα θαλασσοδάνεια και ο κόσμος τα δεχόταν με ευκολία χωρίς να ξέρει τι θα επακολουθήσει».

«Σας βλέπω πάρα πολύ χαρούμενους… Να ξέρατε τι χρωστάτε!»

«Θυμάμαι κάποτε στο μαγαζί μου στα Κύθηρα, είχε έρθει ένας Αμερικανός, ο οποίος αγόρασε μία οικονομική εφημερίδα. Πρέπει να ήταν ακόμα η εποχή του Χρηματιστηρίου. Όταν ήρθε στο ταμείο για να με πληρώσει, μου είχε πει χαρακτηριστικά: “Aν ξέρατε τι χρωστάτε… Σας βλέπω πάρα πολύ χαρούμενους, να ξέρατε τι χρωστάτε…! Θα πληρώνουν ακόμα και τα δισέγγονά σας”. Τότε βέβαια δεν έδωσα σημασία. Το μόνο που σκέφτηκα ήταν ότι μας ζηλεύουν όλοι. Ότι μας είδαν χαρούμενους και ήθελαν να πετάξουν το φαρμάκι τους. Τώρα αναλογίζομαι συχνά τα όσα είπε αυτός ο άνθρωπος. Και καταλαβαίνω πια πως δεν το είπε κακοπροαίρετα και όπως αποδείχτηκε είχε δίκιο», καταλήγει η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Από βουλευτής στις ΗΠΑ, βουλευτής στη… Βασιλίσσης Σοφίας

– Γιώργος Κατσιαντώνης, Λάρισα: Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων στη Λάρισα, δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τα πολιτικά τεκταινόμενα. Πριν έρθει για να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα, ήταν βουλευτής επί 6 χρόνια στο New Hampshire. Ήρθε στην Ελλάδα για να εγκατασταθεί μόνιμα το Φεβρουάριο του 2014, ενώ παντρεύτηκε τον περασμένο Ιούλιο. Γνώρισε τον Βασίλη Λεβέντη πριν από τέσσερις μήνες, όταν επισκέφθηκαν τη Βουλή 120 ομογενείς βουλευτές.  Γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι 32 ετών. Αρχικά επέστρεψε στην Ελλάδα με την οικογένειά του σε ηλικία 2 ετών, για να να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του στο δημοτικό και το γυμνάσιο. Αργότερα επέστρεψε στην Αμερική για να πάει στο λύκειο και στη συνέχεια ακολούθησε σπουδές στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας στα πανεπιστήμια UNH και SNHU.

Ο… αγγελιοφόρος της ομογένειας

Στο πρόσωπό του ο Βασίλης Λεβέντης, όπως είχε πει πρόσφατα σε συνέντευξή του, είδε εκείνον ο οποίος θα μπορούσε να μεταφέρει στη Βουλή το σφυγμό της ομογένειας.

Οπαδός του ΠΑΟΚ και ιδιοκτήτης εστιατορίων

Ο κύριος Κατσιαντώνης είναι ιδιοκτήτης εστιατορίων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μέλος της Ακαδημίας έρευνας παραδοσιακών χορών Ελασσόνας και του Χιονοδρομικού ορειβατικού συλλόγου της περιοχής του. Αγαπημένη του ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος στη σελίδα του στο Facebook: «Η πείρα που απέκτησα ασχολούμενος με την πολιτική στις ΗΠΑ με παρακίνησαν να ασχοληθώ με τα κοινά της πατρίδας μου και να βοηθήσω τον τόπο μου με όλες μου τις δυνάμεις. Οι πολιτικές θέσεις της παράταξης Ένωση Κεντρώων με καλύπτουν και θα είναι αυτές που θα υπερασπιστώ».

Ένα άρθρο έφερε τον… σύστησε στο Βασίλη Λεβέντη

– Γιάννης Σαρίδης, Β’ Αθηνών: Γεννήθηκε το 1966 και είναι παντρεμένος. Είναι τοπογράφος, αγρονόμος-μηχανικός απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ασκεί το επάγγελμα του τοπογράφου από το 1991. Έχει διατελέσει εργοταξιάρχης-μηχανικός, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι διευθυντής έργων σε τεχνική εταιρεία. «Γνώρισα το Βασίλη Λεβέντη οκτώ χρόνια πριν όταν του έστειλα ένα άρθρο μου, το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Αντιδιαπλοκή”. Θυμάμαι ότι το είχε διαβάσει και του άρεσε. Έτσι, μου ζήτησε το τηλέφωνό μου γιατί ήθελε να με γνωρίσει. Του το έδωσα, μιλήσαμε, και ήπιαμε τον πρώτο μας καφέ», λέει ο Γιάννης Σαρίδης στο newsbeast.gr.

Ο επιπλοποιός από τη Θεσσαλονίκη

– Αριστείδης Φωκάς, B’ Θεσσαλονίκης: Ο Θεσσαλονικιός βουλευτής είναι επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της οικογενειακής επιχείρησης παραγωγής και εμπορίας επίπλων επίπλων, Fokas House, στην οποία δραστηριοποιείται από το 1990.  Τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει μαζί με τον αδελφό του τη διοίκηση της εταιρείας.   Η εμπειρία του από τη συμμετοχή στην ελεύθερη αγορά ήταν ο λόγος που τον ώθησε να βάλει υποψηφιότητα στις τελευταίες εκλογές. «Τα τελευταία πενταετία  η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη για τον ιδιωτικό τομέα ο οποίος στο όνομα της μνημονιακής πολιτικής θυσιάζεται, προκειμένου να παραμείνουν αλώβητα κάποια προνόμια του δημοσίου», λέει στο newsbeast.gr. Ο ίδιος δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, όπως δηλώνει. «Ο Βασίλης Λεβέντης τον οποίο έχω την τύχη να γνωρίζω εδώ και χρόνια. Με εκφράζουν απόλυτα το ήθος του και οι απόψεις του με και ο ίδιος μου έκανε την τιμή να με συμπεριλάβει στην πρώτη γραμμή του αγώνα του», λέει για τη σχέση του με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων. Μιλάει για τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, καθώς ο ανδρώθηκε μέσα στην οικογενειακή επιχείρηση. «Ξεκίνησα να μαθαίνω την τέχνη του επιπλοποιού από μικρός, βοηθώντας στην αρχή  τα καλοκαίρια και στη συνέχεια παράλληλα με τις σπουδές μου στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, ώσπου τελικά εγκατέλειψα τις σπουδές μου και αφοσιώθηκα αποκλειστικά στη δουλειά. Η επιθυμία μου να πολιτευθώ πηγάζει αποκλειστικά από την επιτακτική ανάγκη να αλλάξουμε έστω κάποιες νοσηρές παγιωμένες καταστάσεις, καθότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες επιβαρύνονται με δυσανάλογα υψηλές  εισφορές και με  ασταθή και υπέρογκη φορολόγηση». Όταν βρίσκει ελεύθερο χρόνο ακολουθεί το ΠΑΟΚ στους αγώνες του, ενώ συμμετέχει στο σωματείο “κοινωνία αγάπης και προσφοράς «Γέροντας Παΐσιος».

Λάτρης της ιππασίας και επιχειρηματίας

megalomistakas1– Μεγαλομύστακας Τάσος, Σέρρες: Ήταν δημοτικός σύμβουλος Σερρών. Κατάγεται από το κάτω Μετόχι Σερρών. Είναι ιδιοκτήτης της ταβέρνας «το Κουτούκι του Μπάρμπα Αναστάση» καθώς και ενός παιδικού σταθμού στης Σέρρες με την ονομασία «Ουράνιο Τόξο». Είναι απόφοιτος Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς σπούδασε στο τμήμα Νηπιαγωγών, ενώ είναι ιδιοκτήτης της παραδοσιακής ταβέρνας “Το Κουτούκι του Μπάρμπα Αναστάση” και συνιδιοκτήτης βρεφονηπιακού σταθμού με την ονομασία «Ουράνιο Τόξο». Ασχολείται με τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής του ως μέλος του ιππικού συλλόγου και είναι πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Μετοχίου.

Ο θετός γιος του Βασίλη Λεβέντη

– Μάριος Γεωργιάδης, Α’ Αθηνών: Θήτευσε τα τελευταία χρόνια ως οικονομολόγος σε πολυεθνική εταιρεία. Είναι γιος της συζύγου του Βασίλη Λεβέντη, Αναστασίας Μεντεσίδου, από τον πρώτο της γάμο. Ο κύριος Γεωργιάδης είναι ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονται πιο κοντά στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, ενώ τον είδαμε δίπλα του στις περισσότερες στιγμές της προεκλογικής εκστρατείας. Ο Μάριος Γεωργιάδης, σύμφωνα με τα επαγγελματικά του στοιχεία ήταν στέλεχος σε εταιρεία εισαγωγής καπνικών προϊόντων με την ονομασία Imperial Tobacco, ενώ παλαιότερα κατείχε διευθυντική θέση στον τηλεοπτικό σταθμό EXTRA, όπου η μητέρα του, καθώς και ο Βασίλης Λεβέντης διατηρούν ποσοστό επί των μετοχών. Αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Νέας Σμύρνης, ενώ έχει σπουδάσει οικονομικά στο Deree. Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στο newsbeast.gr ο Βασίλης Λεβέντης και δήλωνε: «Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει το πολύ 3-4 μήνες ζωής». Η πρόβλεψή του για την Νέα Δημοκρατία – Τι ψήφισε στο δημοψήφισμα – Τι θα κάνει με την επιχορήγηση του κόμματος. Δείτε όλα τα θέματα του Weekend