Χαλκιδική, Πήλιο, Εύβοια, Μεσσηνία… Λίγοι μόνο από τους παραθαλάσσιους προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Αν, για διάφορους λόγους, η διάθεσή σας φέτος το καλοκαίρι δεν «σηκώνει» διακοπές με πλοίο, η ενδοχώρα προσφέρει αμέτρητες επιλογές για τα καλοκαιρινά σας μπάνια. Επιλογές που κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων μπορούν κάλλιστα να εκμεταλλευτούν ακόμη και για ολιγοήμερες αποδράσεις μέσα στο καλοκαίρι. Η ηπειρωτική Ελλάδα διαθέτει τις δικές της παραλίες που εντυπωσιάζουν, προσβάσιμες σε λίγες ώρες χωρίς να χρειαστεί να μπείτε σε πλοίο.

Μυλοπόταμος, Πήλιο

ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ ΠΗΛΙΟ beach2 beach3 Βουνό και θάλασσα σε ένα! Το πανέμορφο Πήλιο αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή, σε απόσταση τεσσάρων περίπου ωρών από την Αθήνα. Εντυπωσιακές παραλίες με διάφανα νερά, «κρυμμένες» στο πράσινο. Από τις πιο γνωστές παραλίες του Πηλίου είναι ο γραφικός και επιβλητικός Μυλοπόταμος, τον οποίο χωρίζει στα δύο μία συστάδα βράχων.

Πλάκα, Πήλιο

ΠΛΑΚΑ ΠΗΛΙΟ plaka2 ΠΛΑΚΑ ΠΗΛΙΟ Πεντακάθαρα νερά, ψιλό πετραδάκι έξω και κάποιες πέτρες διάσπαρτες μέσα, η εντυπωσιακή παραλία Πλάκα, βρίσκεται ανάμεσα στις παραλίες των Αγίων Σαράντα και του Αγίου Ιωάννη.

Φοινικούντα, Μεσσηνία

ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ foinik2 foinik3 Η Φοινικούντα, ένα μικρό ψαροχώρι που μετετράπηκε σε ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της Μεσσηνίας. Το όμορφο και ήσυχο παραθαλάσσιο χωριό περιβάλλεται από μεγάλες αμμουδερές παραλίες, κερδίζοντας διαρκώς την προτίμηση του κόσμου.

Βουρβουρού, Χαλκιδική

ΒΟΥΡΒΟΥΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΒΟΥΒΟΥΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ vourvou3 Αναμφισβήτητα ένας από τους αγαπημένος προορισμούς των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας, η Χαλκιδική προσφέρει επιλογές για όλα τα γούστα, ήσυχες αλλά και περισσότερο… θορυβώδεις. Μία από τις πιο γνωστές παραλίες της είναι η Βουρβουρού, ένα τουριστικό θέρετρο το οποίο βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Σιθωνίας. Η περιοχή πλαισιώνεται από πευκόφυτες εκτάσεις και εξωτικές ακρογιαλιές με γαλαζοπράσινα νερά.

Καβουρότρυπες, Χαλκιδική

ΚΑΒΟΥΡΟΤΡΥΠΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ kavouro2 kavouro3 Μία ακόμη πολύ εντυπωσιακή παραλία της Σιθωνίας, με καταγάλανα νερά, είναι οι Καβουρότρυπες, οι οποίες θυμίζουν εξωτικό νησί. Οι Καβουρότρυπες δεν είναι μία μεμονωμένη παραλία. Κατά μήκος της βραχώδους ακτογραμμής υπάρχουν καλά κρυμμένοι κολπίσκοι που κρύβουν παραδεισένιες αμμουδερές παραλίες, δημιουργώντας ένα πανέμορφο τοπίο.

Λιμνιώνας, Εύβοια

ΛΙΜΝΙΩΝΑΣ ΕΥΒΟΙΑ limnionas2 limnionas3 Δυόμιση περίπου ώρες από την Αθήνα, σε μια διαδρομή στην οποία εναλλάσσονται τα πεύκα με τα έλατα, ο Λιμνιώνας στην Κεντρική Εύβοια είναι μια  πανέμορφη παραλία με βότσαλα αλλά και με σκούρα άμμο. «Βλέπει» Αιγαίο και αποτελεί ένας αγαπημένος προορισμός για τους λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ.

Καλόγρια, Μάνη

ΚΑΛΟΓΡΙΑ ΜΑΝΗ mani2 mani3 Η μαγευτική παραλία Καλογριά στη Στούπα της δυτικής Μάνης αποτελεί έναν ακόμη πόλο έλξης για καλοκαιρινή απόδραση χωρίς την επιλογή του καραβιού. Ψιλή χρυσαφένια άμμο και καθαρά γαλάζια νερά, εγγυώνται μια υπέροχη καλοκαιρινή απόδραση.

Σύβοτα, Θεσπρωτία

ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ÊÁËÏÊÁÉÑÉ ÓÔÁ ÓÕÂÏÔÁ---×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ /EUROKINISSI sivota4 Τα Σύβοτα Θεσπρωτίας είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό στα παράλια του Ιονίου, όπου το πράσινο τοπίο αγκαλιάζεται από θάλασσα. Το μέρος περιβάλλεται από τα νησάκια Άγιος Νικόλαος και Μαύρο Όρος και απέχει μόλις μισή ώρα από την Ηγουμενίτσα. Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μπέλλα Βράκα αποτελούν ορισμένες από τις παραλίες της περιοχής με τα πεντακάθαρα νερά.

Λευκάδα

ΛΕΥΚΑΔΑ lef2 lef3 Ναι, ναι είναι νησί! Μπορείς να φτάσεις στη Λευκάδα όμως και οδικώς, αφού συνδέεται με γέφυρα με τη νησιωτική χώρα και η πρόσβαση στο πανέμορφο νησί δεν απαιτεί από κάποιον να πάρει το πλοίο. Διαθέτει παραλίες για κάθε γούστο, με πιο γνωστές το Πόρτο Κατσίκι και τους Εγκρεμνούς. Δείτε όλα τα θέματα του Weekend