Πώς φαντάζεστε το ξενοδοχείο των ονείρων σας; Από τι υλικό θα θέλατε να είναι φτιαγμένο; Ποια θέα ονειρεύεστε μπροστά σας;

Πού επιθυμείτε να βρίσκεται;

Βουνό ή θάλασσα; Λευκή παραλία ή μαύρα βότσαλα; Βίλα πάνω στο νερό ή κάτω στον βυθό ενός πελάγους; Μεγαλούπολη ή χωριό κρυμμένο στη φύση;

Μοντέρνο κτήριο από σίδερο και γυαλί, ή ιστορικό κάστρο στην κορυφή του λόφου;

Super high tech ή ησυχαστήριο ψυχής;

Ένα είναι το σίγουρο: ότι μπορείτε εύκολα, άνετα και με την καλύτερη τιμή να «πετάξετε» μέχρι τον προορισμό σας και να βρείτε το δικό σας καταφύγιο! Η Airfasttickets φροντίζει γι’ αυτό και όχι μόνο!

Νο. 98: Silken Puerta America, Μαδρίτη, Ισπανία

Ένα αληθινό έργο τέχνης, που εξυμνεί το design και το φουτουρισμό το Silken Puerta America στη Μαδρίτη, δεν είναι τυχαίο ότι ψηφίζεται συνεχώς από τους επισκέπτες του, ως ένα από τα πιο ασυνήθιστα ξενοδοχεία στον κόσμο.

Οι 12 όροφοι του, είναι όλοι διαφορετικοί μεταξύ τους, αφού τους έχουν σχεδιάσει 19 διαφορετικά αρχιτεκτονικά γραφεία, καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολη την επιλογή κάποιου να διαλέξει δωμάτιο. Πολλοί από τους αρχιτέκτονες είναι παγκοσμίου φήμης όπως οι Norman Foster, Jean Nouvel και Zaha Hadid.

Κάποιοι όροφοι είναι πραγματικοί ύμνοι στο στυλ, ενώ σε άλλους οι πελάτες ζητούν αλλαγή δωματίου αφού είναι αδύνατον να βρουν από πού ανάβουν τα φώτα!

Ο κάθε όροφος είναι μια αποκάλυψη, αφού νιώθεις κάθε φορά σαν να μεταφέρεσαι σε εντελώς διαφορετικούς κόσμους – από φουτουριστικό πλαστικό κόκκινου χρώματος σε μαύρο μάρμαρο ή παραδοσιακό δέρμα και ξύλο.

Η πρόσοψη καλύπτεται από ένα ουράνιο τόξο πλαστικών πάνελ, τα οποία είναι στην πραγματικότητα ένα έξυπνο σύστημα από οθόνες – παράθυρα, που διαμορφώνουν το φως που μπαίνει στο κτήριο. Όταν οι οθόνες ανοίγουν αποκαλύπτουν φράσεις από το ποίημα του Paul Éluard με τίτλο «Ελευθερία», το οποίο είναι γραμμένο σε περίπου όσες γλώσσες όσοι και οι σχεδιαστές.

Διαθέτει 308 standard δωμάτια, 22 junior σουίτες και 12 σουίτες. Στο εσωτερικό τους δεν ακολουθούνται οι κλασικοί κανόνες, ούτε υπακούουν πάντα στη λειτουργικότητα. Η κομψή δερμάτινη επένδυση στα δωμάτια του Norman Foster μοιάζουν με την τσάντα της Grace Kelly στο «Rear Window» – συμπαγής και πολυτελής, αλλά με μια θέση για τα πάντα. Τα στρογγυλά κρεβάτια του Ron Arad ίσως δεν χωρούν δύο… Τα δωμάτια της Zaha Hadid είναι μοναδικά όπου κυριαρχεί το λευκό.

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου σερβίρει σύγχρονες εκδοχές παραδοσιακών ισπανικών πιάτων. Υπάρχει επίσης βεράντα, κήπος και μπαρ στον τελευταίο όροφο με υπέροχη θέα της Μαδρίτης. Διαθέτει εσωτερική πισίνα και χαμάμ.

Το Puerta América βρίσκεται στην Avenida de América, 5 λεπτά με τα πόδια από την αριστοκρατική περιοχή της Salamanca. Η Paseo de la Castellana και το γήπεδο ποδοσφαίρου Μπερναμπέου απέχουν 30 λεπτά μακριά με τα πόδια.

Βρείτε τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια για Μαδρίτη μόνο με την Airfasttickets!. Επωφεληθείτε ακόμη από τα πακέτα (πτήση + ξενοδοχείο) και εξασφαλίστε τις πιο συμφέρουσες τιμές για το ταξίδι σας! Φυσικά θα χρειαστεί να ενοικιάσετε αυτοκίνητο στο Μαδρίτη με την Airfasttickets! Ότι κι αν ζητήσετε θα το βρείτε πατώντας εδώ

Δείτε τις φωτογραφίες