Ή θα απογειώσουν ή θα… «τρομοκρατήσουν» τον ουρανίσκο και το στομάχι σας.

Από τις τραγανιστές ακρίδες στο Μεξικό, μέχρι τη σούπα από σαλιγκάρια που θα συναντήσετε στους δρόμους του Μαρόκο και την ολλανδική ρέγκα τουρσί, δείτε παρακάτω μια μικρή συλλογή από οκτώ street food επιλογές που θα βρείτε… αν σας πιάσει πείνα, καθώς περιπλανιέστε σε οκτώ διαφορετικές χώρες του κόσμου.

1. Jalebi – Ινδία

Τηγανητά γλυκίσματα της Ινδίας, βουτηγμένα στη ζάχαρη, για όσους δεν αντέχουν χωρίς ένα γλυκάκι τη μέρα.



2. Hollandse Nieuwe – Ολλανδία

Συστατικά: Ρέγκα, ξίδι ή μηλίτης, φύλλα δάφνης και κρεμμύδι. Το ψάρι διατηρείται σε άλμη ή ξύδι για περίπου πέντε μέρες, μέσα σε δρύινα βαρέλια και σερβίρεται σκέτο ή με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και πίκλες.

3. Chapulines – Μεξικό

Οι περίφημες τραγανές, τηγανητές ακρίδες του Μεξικού. Τρώγονται κυρίως στις νοτιοδυτικές περιοχές της χώρας, σε πόλεις όπως η Οαχάκα.

4. Tang hu lu – Κίνα

Ζαχαρωμένα φρούτα-σουβλάκι. Ανανάς, φράουλες, μπανάνες και σταφύλια «τυλίγονται» με μια γενναία στρώση ζάχαρης, σιροπιού ή τρούφα σοκολάτας. Τα φρουτένια «κεμπάπ» προέρχονται από τη βόρεια Κίνα, όμως πλέον μπορεί να τα βρει κανείς σε όλη τη χώρα, αναφέρει σχετικό αφιέρωμα της Skyscanner.

5. Ghoulal – Μαρόκο

Σούπα από σαλιγκάρια στους δρόμους του Μαρόκο. Φτιάχνεται από σαλιγκάρια και 15 διαφορετικά είδη μπαχαρικών.

6. Acarajé – Βραζιλία

Συστατικά: Μαύρα φασόλια, γαρίδες, φιστίκια κάσιους, πράσινες και κόκκινες ντομάτες. Οι κεφτέδες πλάθονται, τηγανίζονται και στη συνέχεια γεμίζονται με θαλασσινά ή ξηρούς καρπούς και συνοδεύονται με φρέσκια σαλάτα.

7. Arancini – Ιταλία

Ρυζοκεφτέδες με κρέας ή σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και αρακά. Πήραν το όνομά τους από την ιταλική λέξη για το πορτοκάλι «arancia», λόγω του σχήματος και του χρώματός τους.

8. Takoyaki – Ιαπωνία

Χταποδοκεφτέδες σε κουρκούτι. Συστατικά: Αλεύρι σίτου, χταπόδι, τζίντζερ τουρσί, πράσινο κρεμμυδάκι. Από τότε που ο Tomekicki Endo ετοίμασε την πρώτη μερίδα αυτού του λαχταριστού θαλασσινού μεζέ το 1935 στους δρόμους της Οσάκα, η φήμη του εξαπλώθηκε σε όλη την Ιαπωνία.