Ένα καταπράσινο νησί ξεπροβάλλει στην φιλόξενη «αγκαλιά» του Ιονίου, με τα κρυστάλλινα νερά του να χαϊδεύουν την εντυπωσιακή ακτογραμμή του.

Το όμορφο νησί της Κεφαλονιάς είναι διάσημο για μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας, τον Μύρτο, έχει όμως να σας προσφέρει πολλές ακόμα επιλογές για καλοκαιρινές μέρες στη θάλασσα!

Πολυσύχναστες, οργανωμένες ή παρθένες και απομονωμένες, οι παραλίες της Κεφαλονιάς είναι εδώ και σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε!

Οι μεγάλες αμμουδιές της νότιας πλευράς, δίνουν τη θέση τους στις βοτσαλωτές του βορρά, ενώ οι επιβλητικοί άσπροι λόφοι με την έντονη βλάστηση συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Αντίσαμος

Κοντά στο λιμάνι της Σάμης, αφού διασχίσετε ένα από τα πιο πράσινα μέρη του νησιού, θα βρείτε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Κεφαλονιάς, την Αντίσαμο. Η ακτή περιβάλλεται από το βουνό Αυγό και έχει λευκά βότσαλα, ενώ έγινε διάσημη λόγων κάποιων σκηνών από την ταινία Το Μαντολίνο του Λογαχού Κορέλι, που γυρίστηκαν εδώ. Τα νερά εδώ είναι βαθιά και καλό είναι να αποφύγετε το μπάνιο με μικρά παιδιά.

Πόρος

Στην ομώνυμη παραθαλάσσια κωμόπολη του νησιού, η παραλία Πόρος είναι μια ακόμα από τις κορυφαίες επιλογές για ατέλειωτο κολύμπι. Θεωρείται από τις πιο κοσμικές παραλίες της Κεφαλονιάς και είναι καλυμμένη με ψιλό, λευκό βότσαλο.

Μηνιές

Τέσσερα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού, Αργοστόλι, σας υποδέχεται μια αμμώδης ακτή με καταγάλανα νερά, η παραλία Μήνιες. Είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες και ομπρέλες και προσελκύει πλήθος ταξιδιωτών για τα ήρεμα, καθαρά νερά της.

Ξι

Μια από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού, η παραλία Ξι βρίσκεται κοντά στο Ληξούρι και ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες λόγω της κοκκινωπής άμμου, που την καλύπτει, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό φυσικό τοπίο. Η άμμος οφείλει το χρώμα της στη μεγάλη περιεκτικότητα σε άργιλο. Η οργανωμένη παραλία, προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν θαλάσσια σπορ, ενώ διαθέτει και πιο απομονωμένα σημεία για ήρεμες βουτιές.

Έμπλυση

Κοντά στο διάσημο Φισκάρδο θα βρείτε την βοτσαλωτή ακτή Έμπλυση, με τα λευκά βράχια, ιδανικά για ηλιοθεραπεία. Η εύκολη πρόσβαση από το Φισκάδρο την κάνει ιδιαίτερα αγαπητή και δημοφιλή τόσο σε ντόπιους, όσο και σε τουρίστες.

Φώκι

Μια ακόμα παραλία κοντά στο Φισκάρδο είναι και το Φώκι, η οποία μάλιστα απέχει μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια. Οι μεσογειακές φώκιες μονάχους -μονάχους, που απολαμβάνουν τα νερά της περιοχής χάρισαν το όνομα τους σε αυτή την οικογενειακή παραλία με τα ρηχά νερά.

Σκάλα

Σε ένα από τα καλύτερα οργανωμένα τουριστικά θέρετρα του νησιού, τη Σκάλα, η ομώνυμη παραλία συγκεντρώνει πλήθος λουομένων, που απολαμβάνουν τα ήρεμα, τυρκουάζ νερά της και την αμμώδη ακτή. Εδώ μπορείτε να διασκεδάσετε με θαλάσσια σπορ, αλλά και να ανακαλύψετε τις υποθαλάσσιες ομορφιές της, εξερευνώντας τον βυθό.

Μακρύς και Πλατύς Γιαλός

Κοντά στο Αργοστόλι είναι και ο Μακρύς και Πλατύς Γιαλός, δυο παραλίες που συνδέονται μεταξύ τους, άρα μπορείτε να περπατήσετε ή να κολυμπήσετε από την μια στην άλλη. Είναι δύο από τις ωραιότερες και πολυσύχναστες παραλίες της Κεφαλονιάς, γνωστές για τα καταγάλανα νερά τους και την χρυσή τους άμμο. Είναι άριστα οργανωμένες, προσφέροντας τα απαραίτητα σε κάθε ταξιδιώτη, ενώ περιβάλλονται από πλούσιο και καταπράσινο πευκοδάσος.

Δαφνούδι

Στο βόρειο άκρο του νησιού, η παραλία Δαφνούδι είναι ιδανική για απομονωμένες και ήρεμες βουτιές, μακριά από την πολυκοσμία. Μπορεί ο δρόμος να μην φτάνει στη θάλασσα, αλλά αξίζει να περπατήσετε τα 600 μέτρα του μονοπατιού, που περνά μέσα από το δάσος. Το Δαφνούδι έχει χοντρό βότσαλο, πρασινογάλαζα νερά, ενώ η σκιά των δέντρων φτάνει σχεδόν μέχρι τη θάλασσα.

Μύρτος


 
Σήμα κατατεθέν του νησιού, η μαγευτική παραλία Μύρτος, μια από τις πιο όμορφες ακτές της χώρας μας και ολόκληρης της Ευρώπης. Απέχει 30 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι και είναι η παραλία που προτιμούν όσο καμιά άλλη οι επισκέπτες της Κεφαλονιάς. Η καταπράσινη διαδρομή μέχρι την παραλία μαγεύει τους ταξιδιώτες, ενώ το θέαμα που αντικρίζει κανείς κόβει την ανάσα. Πανύψηλα βράχια κυκλώνουν τον κόλπο, προστατεύοντας την παραλία από τους ανέμους, ενώ η κάτασπρη αμμουδιά και τα βαθυγάλαζα νερά της θάλασσας εντυπωσιάζουν και τους πιο απαιτητικούς!

Μερικές ακόμα στο νοτιότερο τμήμα, είναι οι παραλίες Άβυθος, Τραπεζάκι, Λιμένια, Μακριά Πέτρα και Λάζαρος, ενώ οι παραλίες Αγία Ευφημία και Πλατιά Άμμος βρίσκονται στη βόρεια πλευρά, ενώ οι Πετανοί και ο Μέγας Λάκκος στη δυτική.

Οι επιλογές αμέτρητες και μοναδικές. Επιλέξτε την ιδανική για εσάς και απολαύστε ξένοιαστες καλοκαιρινές στιγμές!