Ο πλανήτης μας έχει τόσα πολλά μέρη για να επισκεφθεί κανείς, που… μια ζωή δε φτάνει για να τα γυρίσει. Κάποια από αυτά είναι πολύ γνωστά και άκρως τουριστικά, ενώ ορισμένα άγνωστα… ακόμη και για όσους ζουν κοντά σε αυτά. Αυτά ακριβώς λόγω του ότι δεν είναι γνωστά σε όλον τον κόσμο, διατηρούν ακόμη μια «άγρια, ακαταμάχητη ομορφιά».

Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μέρη στον κόσμο, σύμφωνα με το BBC, που ενδεχομένως να μη γνωρίζατε την ύπαρξή τους

Τα Apostle Islands βρίσκονται στη μεγαλύτερη λίμνη των ΗΠΑ και είναι γνωστά και ως «διαμάντια της Λίμνης Σουπίριορ» (Jewels of Lake Superior).

Τα μανιασμένα κύματα που χτυπούσαν τους λόφους ψαμμίτη έχουν δημιουργήσει ένα πανέμορφο δίκτυο θαλάσσιων σπηλιών, που συνδέονται μεταξύ τους και τις οποίες μπορεί να συναντήσει κανείς στα νησιά Devil’s Island και Sand Island και στις όχθες της λίμνης.

Το χειμώνα το νερό κοντά στις σπηλιές παγώνει και κανείς μπορεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις τις δυνάμεις τους στην… «παγωμένη πεζοπορία».

Το μικρό νησί της Χαβαής Kauai προσφέρει ειδυλλιακές εικόνες σε όσους το επισκεφτούν, ειδικά οι απομονωμένες βορειοδυτικές ακτές του, όπως η Na Pali. Το όνομά της σημαίνει «οι λόφοι» και το τοπίο εκεί είναι πραγματικά παρθένο και αναξιοποίητο: δεν υπάρχουν δρόμοι, ξενοδοχεία ή σήμα για το κινητό σας.

Κανείς μπορεί να επισκεφθεί το μαγευτικό αυτό μέρος είτε από αέρος με ελικόπτερο, είτε μέσω θαλάσσης με σκάφος. Υπάρχει όμως ακόμη μία επιλογή, για όσους έχουν… καλή αντοχή.

Το μονοπάτι Kalalau Trail που έχει ανοιχτεί στο βουνό… ίσως ένας από τους πιο συναρπαστικούς τρόπους για να γνωρίσει κανείς την περιοχή. Όσοι έχουν γερά μπράτσα, μπορούν επίσης να κάνουν κουπί σε μια διαδρομή 17 μιλίων από την παραλία Haena Beach Park στη βόρεια ακτή και από εκεί να καταλήξουν στο Polihale State Park, κάνοντας νυχτερινές στάσεις στις κατασκηνώσεις του Hawaii State Park στο Kalalau και το Milolii.

Η διαδρομή μπορεί να είναι κουραστική, όμως όσοι την επιλέξουν θα αποζημιωθούν με τοπία μοναδικής ομορφιάς: θαλάσσιες σπηλιές, καταρράκτες, άγρια βλάστηση και έναστρος ουρανός τις νύχτες.