Είναι ένα νησί της Ελλάδας που μπορεί άνετα να υπερηφανεύεται για τις όμορφες παραλίες του.

Η Ζάκυνθος ή αλλιώς το Φιόρο του Λεβάντε προσφέρει δεκάδες επιλογές σε όσους θέλουν κρυστάλλινα νερά και ψιλή άμμο, οργανωμένες ή λιγότερο τουριστικές παραλίες, για οικογένειες και για ζευγάρια.

Δείτε μερικές από τις πιο φημισμένες…

1. Ναυάγιο

zakinthos-1-nauagioΑπό τη λίστα δεν μπορεί βέβαια να λείπει το πασίγνωστο Ναυάγιο. Η πολυφωτογραφημένη ακτή του νησιού με τη δική της, ιδιαίτερη ιστορία βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Ζακύνθου και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Όχι άδικα βέβαια, αφού η ομορφιά της είναι ασύγκριτη.

2. Ξύγκια

zakinthos-2-ksygkiaΒρίσκεται περίπου 23 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας και έχει ξεχωριστή θέση στο νησί καθώς τα νερά της είναι ιαματικά. Πρόκειται για μια γραφική παραλία, με ψιλή χρυσαφένια άμμο και καταγάλανα, κρυστάλλινα, βαθιά νερά που αξίζει να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στο νησί.

3. Αμούδι

zakinthos-3-amoudiΗ παραλία Αμούδι είναι η συνέχεια των παραλίων Αλυκές και Αλυκανά, είναι αμμώδης και έχει πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά. Ενδείκνυται για όσους θέλουν ήρεμο και ξεκούραστο καλοκαιρινό μπάνιο καθώς δεν συγκεντρώνει τόσο κόσμο όσο άλλες γνωστές παραλίες του νησιού.

4. Γέρακας

zakinthos-4-gerakasΜια ακόμη, όμορφη αμμώδης παραλία της Ζακύνθου η οποία έχει επίσης πολύ εύκολη πρόσβαση. Ο Γέρακας αποτελεί άλλο ένα αγαπημένο σημείο της θαλάσσιας χελώνας και η παραλία διατηρεί ακόμη και σήμερα την αγνή, φυσική της ομορφιά.

5. Λίμνη Κεριού

zakinthos-5-limnikeriouΗ Λίμνη Κεριού είναι μια μικρή, αμμουδερή ακρογιαλιά στη δυτική πλευρά του Λαγανά. Εκεί μπορείτε να βρείτε σχολή καταδύσεων, αν σας ενδιαφέρει, ενώ επίσης από το σημείο ξεκινούν και σκάφη για τις Μπλε Σπηλιές και το Μαραθονήσι.

6. Λαγανάς

zakinthos-6-laganasΕξίσου φημισμένη παραλία, από τις πιο αγαπητές του νησιού, στον ομώνυμο κόλπο. Είναι οργανωμένη σε μια μεγάλη ακτογραμμή με beach bar, ξαπλώστες και όμορφα καθαρά νερά που συγκεντρώνει πολύ κόσμο κάθε καλοκαίρι.