Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας με τις πιο λαμπέρες και φημισμένες παραλίες.

Τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συρρέουν το καλοκαίρι στην Κεφαλονιά για να θαυμάσουν τις ομορφιές της και να κάνουν μπάνιο στα κρυστάλλινα νερά της. Το πιο ορεινό νησί της χώρας έχει μερικές από τις πιο γνωστές παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε έστω και μια φορά…

1. Μύρτος

kefalonia1Αν κάποια στιγμή στη ζωή σας βρεθείτε για διακοπές στην Κεφαλονιά τότε σίγουρα θα σας στείλουν στο Μύρτο. Η πιο φημισμένη παραλία της Κεφαλονιάς έχει βραβευτεί πολλές φορές διεθνώς με το απέραντο γαλάζιο και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα να μένουν αξέχαστα στον επισκέπτη.

2. Άσσος

kefalonia2Βρίσκεται 36 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι αλλά η απόσταση αξίζει τον κόπο. Μια βοτσαλωτή παραλία και αρκετά ρηχή, ιδανική για οικογένεια με παιδιά. Τα βαρκάκια μπορούν να σας κάνουν μια βόλτα που θα σας μείνει αξέχαστη.

3. Πετανοί

kefalonia3Ακόμη μια διάσημη παραλία της Κεφαλονιάς στα νερά της οποίας πρέπει να κολυμπήσετε. Εκτός από τη μοναδική διαδρομή για να φτάσετε εκεί, θα μείνετε άφωνοι από την μοναδικότητα και την ομορφιά του τοπίου.

4. Πλατύς Γιαλός

kefalonia4Αμμώδης παραλία με ψιλή άμμο, ο Πλατύς Γιαλός έχει δροσερά και πεντακάθαρα νερά με γαλαζοπράσινο χρώμα ενώ τα πεύκα που την πλαισιώνουν δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για χαλάρωση δίπλα στο κύμα.

5. Πλατειά Άμμος

kefalonia5Πιθανόν να μην συναντήσετε πολύ κόσμο και αυτό την κάνει ακόμη πιο γοητευτική και δημιουργεί ένα επιπλέον κίνητρο για να την επισκεφτείτε. Τα νερά της παραλίας είναι καταγάλανα και πολλοί λένε ότι έχει κοινά χαρακτηριστικά με την παραλία του Μύρτου. Το σίγουρο είναι ότι το μπάνιο εκεί θα σας αφήσει την πιο όμορφη ανάμνηση.