Τα σχέδια για τη δημιουργία ενός ξενοδοχείου, που θα τροφοδοτείται αποκλειστικά από ηλιακή ενέργεια και θα περιλαμβάνεται στο φιλόδοξο πρόγραμμα της «Βιώσιμης Πόλης» (The Sustainable City) του Ντουμπάι αποκαλύφθηκαν και σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, πρόκειται να είναι έτοιμο το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Το eco-resort ξενοδοχείο Hotel Indigo θα διαθέτει 170 δωμάτια.

Θα ανήκει στην πρώτη κοινότητα του είδους της στην περιοχή του Ντουμπάι και θα καλύπτει το 100% των ενεργειακών του αναγκών από ηλιακή ενέργεια. Τα λύματα που θα παράγονται από το ξενοδοχείο θα ανακυκλώνονται και όλα τα άχρηστα υλικά θα ταξινομούνται στην πηγή και θα ανακυκλώνονται επίσης.

Αντί για γρασίδι, που απαιτεί τη χρήση μεγάλων ποσοτήτων νερού, θα φυτευτούν ενδημικά φυτά για τον καλλωπισμό των εξωτερικών χώρων.

Ένα ειδικό λεωφορείο, τροφοδοτούμενο επίσης από ηλιακή ενέργεια, θα μεταφέρει τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, εξασφαλίζοντας καλές συνδέσεις με το κέντρο του Ντουμπάι.

«Το Hotel Indigo Dubai The Sustainable City στη Βιώσιμη Πόλη του Ντουμπάι θα είναι ένα πραγματικά μοναδικό ξενοδοχείο, ιδανικό για όσους αναζητούν boutique style και design και μια πραγματικά εντυπωσιακή τοποθεσία. Περιμένουμε με αγωνία την ολοκλήρωση των εργασιών, έτσι ώστε να αναδείξουμε μια ακόμη συναρπαστική γειτονιά» ανέφερε ο Pascal Gauvin, COO της Intercontinental Hotels Group για την Ινδία, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Η οικολογική κοινότητα, εκτός από το ξενοδοχειακό συγκρότημα, θα περιλαμβάνει κατοικίες, ένα «πράσινο» σχολείο, ένα κοινοτικό κέντρο, ιππικό όμιλο, χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων που θα καλύπτονται από πάνελ ηλιακής ενέργειας και μια οργανική φάρμα που θα παρέχει τα βότανα που θα έχει ανάγκη η κοινότητα, καθώς επίσης και τουριστικές ατραξιόν, όπως το Πλανητάριο και ένα «πράσινο» αμφιθέατρο για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

«Η Βιώσιμη Πόλη του Ντουμπάι θα καθορίσει τα πρότυπα για τις περιβαλλοντικές πόλεις του μέλλοντος και θα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες τουριστικές ατραξιόν και χώρους για επιχειρηματικές συναντήσεις και συνέδρια».