Τα αεροδρόμια αποτελούν χώρους έντονων συγκινήσεων, είτε γιατί περιμένεις με αγωνία να αναχωρήσει το αεροπλάνο σου για κάποιο προορισμό, είτε γιατί περιμένεις με αγωνία να… υποδεχτείς κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο.

Όταν μάλιστα βρίσκεται κανείς στα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου, με την καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών, τότε οι λίγες ή πολλές στιγμές που μπορεί να περάσει κανείς μέσα σε αυτά μετατρέπονται σε μια ξεχωριστή εμπειρία από μόνες τους.

Σύμφωνα με τους επιβάτες που ψήφισαν στα βραβεία Airport Service Quality (ASQ) Awards, το καλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης -σε ό,τι έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση πελατών- είναι το διεθνές αεροδρόμιο Keflavik στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση το διεθνές αεροδρόμιο Sheremetyevo της Μόσχας, ενώ το αεροδρόμιο του Πόρτο, της Μάλτας και της Ζυρίχης συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Οι επιβάτες αξιολόγησαν τα αεροδρόμια με βάση συγκεκριμένους τομείς, όπως για παράδειγμα το πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση στο αεροδρόμιο, η εμπειρία του check-in, η ασφάλεια, πόσο καλές είναι οι εγκαταστάσεις, οι επιλογές για φαγητό και ποτό και φυσικά, η ποικιλία καταστημάτων για… shopping.

Το αεροδρόμιο της Ισλανδίας στο Ρέικιαβικ

Το αεροδρόμιο Sheremetyevo στη Μόσχα

Το αεροδρόμιο του Πόρτο στην Πορτογαλία

Το διεθνές αεροδρόμιο της Μάλτας

Το αεροδρόμιο της Ζυρίχης