«Αντιμετωπίζοντας με επιτυχία την εποχικότητα στον τουρισμό: Από τη θεωρία στην πράξη» είναι το θέμα του 10ου συνεδρίου IMIC, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, στις 26-27 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Athens Ledra Hotel της Λεωφόρου Συγγρού.

Στόχος του συνεδρίου είναι να συμβάλει στις προσπάθειες για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου ανάλογα με τις δυνατότητες και τη δυναμική κάθε περιοχής. Όπως κάθε χρόνο στο συνέδριο IMIC συμμετέχουν ομιλητές με εμπειρία, καινοτόμες ιδέες, ειδικοί με γνώση και αγάπη για το αντικείμενό τους και τον τουρισμό.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας συνολικά (περιβάλλον, κλίμα, νησιά και ακτές, πολιτισμός, γαστρονομία, φυσικό κάλλος κλπ) καθιστούν εφικτή την ανάπτυξη υψηλού επιπέδου σύγχρονων μορφών τουρισμού. Παρόλα αυτά δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα δυνατή η διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος από τον μαζικό τουρισμό του “ήλιου και της θάλασσας» με αποτέλεσμα η τουριστική περίοδος να εξελίσσεται κάθε χρόνο στα ίδια περιορισμένα χρονικά πλαίσια.

Στο IMIC 2014, μέσα από ενδιαφέρουσες ομιλίες, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και workshops θα αναλυθούν τα καίρια θέματα που αφορούν στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου επιτυχούς αντιμετώπισης της εποχικότητας στον τουρισμό. Θα υποδειχθούν επίσης πρακτικοί τρόποι, άμεσα εφαρμόσιμοι ώστε να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής και να δημιουργηθούν προϊόντα που θα μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην πολυπόθητη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

H Περιφέρεια Ν. Αιγαίου σε ειδική ενότητα την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, στις 12.00, αμέσως μετά την έναρξη και τις κεντρικές ομιλίες, θα παρουσιάσει την Πρωτοβουλία της «2014 Έτος Πολιτισμού στο Νότιο Αιγαίο». Συντονίστρια της ενότητας θα είναι η δημοσιογράφος του newsbeast.gr, Βίκη Βαμιεδάκη.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου πατώντας εδώ

Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα των: Υπουργείο Τουρισμού, Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, Δήμος Αθηναίων, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (EOT), Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών Αθήνας (ACVB)