H πανέμορφη και καταπράσινη Αγία Άννα στη Βόρεια Εύβοια, φιλοξένησε το 1ο Family Run, στο οποίο γονείς και παιδιά, συμμετείχαν ως μια ομάδα, που αγωνίζεται µαζί σε µια σειρά αθλημάτων αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί πολύτιμες οικογενειακές στιγμές.

Περισσότερες από 80 ομάδες και 300 συμμετέχοντες, στις δύο ημέρες δραστηριοτήτων, είχαν την ευκαιρία να διαγωνιστούν στο τρέξιμο, το canoe-cayak και το ποδήλατο, με έπαθλο τη μύηση των παιδιών στις χαρές του αθλητισμού, την ομαδικότητα και την ευγενή άμιλλα.

Χορηγός επικοινωνίας του 1ου Family Run ήταν το newsbeast.gr

Η πρώτη μέρα δραστηριοτήτων περιλάμβανε τον αγώνα δρόμου παιδιών έως 4 ετών που έτρεξαν χέρι-χέρι με τους γονείς τους, τον αγώνα 1.500 μέτρων για παιδιά 8-12 ετών με γονείς, τον εντυπωσιακό αγώνα 1.000 μέτρων με βρεφικά καροτσάκια καθώς και τον αγώνα canoe-cayak, όπου τα πληρώματα απαρτίζονταν από γονείς με τα παιδιά τους.

Έχοντας ως κεντρικό στόχο την ενσωμάτωση στα αθλητικά δρώμενα, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ανάμεσα στα αγωνίσματα, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για γονείς, από την επιστημονική υπεύθυνη του I love dyslexia, κα Αγγελική Παππά.

Το βράδυ της πρώτης ημέρας, οι οικογένειες που συμμετείχαν στο 1ο Family Run είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το μοναδικό pasta night, που έγινε στην παραλία της Αγίας Άννας και πρόσφερε ο Χρυσός Χορηγός της διοργάνωσης, Μέλισσα.

Τη δεύτερη ημέρα δραστηριοτήτων πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες ποδηλασίας καθώς και σεμινάριο σε γονείς και παιδιά, πρώτων βοηθειών και κολύμβησης από τους ναυαγοσώστες της LifeGuard Hellas.

Χρυσός Χορηγός του Family Run ήταν η εταιρεία Μέλισσα, η οποία στηρίζει δυναμικά αθλητικές δραστηριότητες σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ υποστηρικτές, η ελληνική εταιρεία παιδικών ρούχων Energiers που επιφύλασσε πολλά δώρα για τους συμμετέχοντες, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις παιδικές / εκπαιδευτικές δραστηριότητες και το I love dyslexia, το μοναδικό εκπαιδευτικό κέντρο στην Ελλάδα, εκμάθησης αγγλικών σε παιδιά με δυσλεξία.

Οικοδεσπότες της διοργάνωσης ήταν το μοναδικό Thalatta Seaside Experience, που αποτέλεσε το κέντρο «επιχειρήσεων» της διοργάνωσης και το Club Agia Anna Summer Resort, που φιλοξένησε τους αγώνες canoe-cayak. Τα έμπειρα animation team και των δύο χώρων είχαν οργανώσει ειδικές για το διήμερο εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα παιδιά τις ώρες που δε διεξαγόνταν αθλήματα.

Όλοι οι συμμετέχοντες απέκτησαν το πρώτο τους μετάλλιο ενώ βραβεύτηκαν οι νικητές σε κάθε άθλημα και ηλικιακή κατηγορία καθώς και ο μικρότερος σε ηλικία «αθλητής», ο μικρός Σπύρος, που σε ηλικία 3 μηνών, αγωνίστηκε στον πρώτο του αγώνα δρόμου με το καροτσάκι του.

O Family Run είναι ένας αγώνας που θα πραγματοποιείται όπου υπάρχουν οικογένειες και παιδιά, δηλαδή σε ολόκληρη την Ελλάδα και στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

– Στην ανάγκη δηµιουργίας ολοένα και συνεκτικότερων δεσµών µεταξύ των µελών µιας οικογένειας

– Στην προώθηση του οικογενειακού αθλητισµού

– Στην ανάδειξη περιοχών της Ελλάδας µε µοναδικό φυσικό κάλλος

– Στον εθελοντισµό και την κοινωνική προσφορά

Σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές ο τόπος και ο χρόνος του 2ου Family Run, ο οποίος προγραμματίζεται για την Άνοιξη 2014.