Tο πιο κερδοφόρο δρομολόγιο της αεροπορικής εταιρείας Emirates στην Ευρώπη, είναι αυτό από και προς Αθήνα-Ντουμπάι.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας στην Ελλάδα και την Αλβανία κ. Mohammad Sarhan, τονίζοντας την επιτυχημένη πορεία της Emirates στη χώρα μας από το 1996 όποτε και ξεκίνησε τη δραστηριότητα της.

Οι καλοκαιρινοί μήνες είχαν έντονη ζήτηση, με αποτέλεσμα εκτός από την καθημερινή προγραμματισμένη πτήση με το 777-300 λειτούργησαν και δεύτερες ημερήσιες πτήσεις για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση από και προς την Ελλάδα.

Μάλιστα στις 15 Σεπτεμβρίου, λόγω μεγάλης ζήτησης η Emirates θα φέρει και πάλι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τη ναυαρχίδα της, το αεροσκάφος Α380.

Ο κ. Sarhan ανακοίνωσε ότι κατά το 1ο οκτάμηνο του 2013 η Emitares μετέφερε 120.000 επιβάτες από και προς Αθήνα-Ντουμπάι, ενώ οι προβλέψεις για τη χειμερινή περίοδο είναι ιδιαίτερα θετικές. Η αύξηση του καλοκαιριού άγγιξε το 50%, ενώ η συνολική αύξηση της κίνησης από την αρχή του χρόνου ανήλθε στο 30%.

Τα δρομολόγια με τη μεγαλύτερη κίνηση είναι αυτά της Αυστραλίας, του Ντουμπάι, της Μέσης Ανατολής, των νησιών του Ινδικού ωκεανού, της Βόρειας Ασίας, της Κίνας, της Άπω Ανατολής και της Ινδίας.

Η αεροπορική εταιρεία απασχολεί 456 Έλληνες, από τους οποίους οι 346 είναι πλήρωμα καμπίνας και οι 37 είναι πιλότοι και συγκυβερνήτες. Από το 2007 η εταιρεία πραγματοποιεί «Ημέρες Καριέρας», για υποψήφιους εργαζόμενους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ αντίστοιχες εκδηλώσεις προγραμματίζονται για την Πάτρα και το Ηράκλειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος του μισθού που λαμβάνει ένας εργαζόμενος ως πλήρωμα καμπίνας είναι από 1.500 έως 2.000 ευρώ, ενώ τους καλύπτονται τα έξοδα διαμονής και μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο.

Η Emirates αυξάνει τις πτήσεις από και προς Αθήνα όταν υπάρχει μεγάλη ζήτηση, ενώ σε περίπτωση που επίσης υπάρχει ανάγκη για τη μεταφορά μεγάλων όγκων εμπορευμάτων, χρησιμοποιεί μεγαλύτερα αεροσκάφη. Η εταιρεία επίσης συνεχίζει την συνεργασία της με την ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού, ως χορηγός της.

Τέλος, ο κ. Sarhan κάλεσε τους Έλληνες να χρησιμοποιήσουν τη νέα πτήση της εταιρείας προς Νέα Υόρκη, που θα ξεκινήσει να εκτελείται από το Μιλάνο την 1η Οκτωβρίου, με συνεργάτη την Aegean Airlines για την πτήση Αθήνα-Μιλάνο.