Αδιαμφισβήτητα κάθε πόλη έχει την δική της τουριστική ατραξιόν, η οποία κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις των ταξιδιωτών που τις επισκέπτονται. Από τη Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη μέχρι το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία και από το Blue Lagoon στην Ισλανδία έως την Gallery Uffizi στη Φλωρεντία το αμερικάνικο ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveler ανέδειξε όλα εκείνα τα μνημεία σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς που αξίζει να επισκεφτείτε ακόμη κι αν χρειαστεί να αναμένετε στην ουρά για… ώρες!

SagradaFamilia_edited
Η Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη, ένα πραγματικό στολίδι για την ισπανική πόλη
Έτσι, στην πρώτη θέση φιγουράρει ένα από τα πιο φημισμένα και πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα παγκοσμίως. Ο λόγος για τον πύργο του Άιφελ, που δημιουργήθηκε το 1889 και έκτοτε αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για το Παρίσι, αλλά για ολόκληρη τη Γαλλία. Ακολουθεί ένα από τα ομορφότερα μνημεία που δημιουργήθηκαν στον κόσμο, θυμίζοντας σε όλους τη ρομαντική ιστορία αγάπης στην οποία οφείλει την δημιουργία του. Αυτό δεν είναι άλλο από το Ταζ Μαχάλ στην πόλη Άγκρα στο βόρειο τμήμα της Ινδίας. Το πάλλευκο παλάτι ανοικοδομήθηκε τον 17ο αι. από τον μογγόλο αυτοκράτορα Σαχ Γιαχάν Α’, στη μνήμη της συζύγου του Μουμτάζ Μαχάλ, στην οποία οφείλει και το όνομά του. Η πρώτη τριάδα ολοκληρώνεται με το Σινικό Τείχος στην Κίνα, η δημιουργία του οποίου ξεκίνησε από τον 7ο αι. Η σημερινή του μορφή, ωστόσο, οφείλεται κυρίως στην Δυναστεία των Μινγκ (14ος- 17ος αι. μ.Χ.), ενώ το μήκος του μετρά συνολικά 8.850 χλμ.!
greatwall_china_edited
Το εντυπωσιακό Σινικό Τείχος στην Κίνα μετρά μήκος 8.850 χλμ.!
Στην τέταρτη θέση συναντάται η εκπληκτική Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη, ένα πραγματικό κομψοτέχνημα που φέρει την υπογραφή του σπουδαίου Gaudi και συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, ενώ ακολουθεί το Blue Lagoon στην Ισλανδία, περίπου 40 χλμ. μακριά από το Ρέικιαβικ, το οποίο προσελκύει αμέτρητους τουρίστες κάθε χρόνο στο φυσικό, γεωθερμικό του σπα. Στην έκτη θέση βρίσκεται το Table Mountain στο Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική, μοναδικό στο είδος του και γνωστό τοις πάσι για την επίπεδη κορυφή του. Το πιο εντυπωσιακό, ελληνικό αξιοθέατο συναντάται στην έβδομη θέση, ενώ η λίστα του αμερικάνικου περιοδικού ολοκληρώνεται με την Uffizi Gallery στη Φλωρεντία.