Οι μετοχές του μεγάλου τουριστικού ομίλου Tui υφίστανται απώλειες σήμερα το πρωί, καθώς η εταιρεία προειδοποίησε ότι οι κρατήσεις της για διακοπές στην Τουρκία το καλοκαίρι είναι 40% χαμηλότερες σε σχέση με έναν χρόνο πριν, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Πέρυσι, το 14% των πελατών της Tui ταξίδεψε στην Τουρκία, αλλά οι τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις ωθούν τους τουρίστες και πάλι στους παλαιούς δημοφιλείς προορισμούς, όπως την Ισπανία και την Ελλάδα, σημειώνει το δημοσίευμα. Η Tui ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι αναδιαμορφώνει γρήγορα τις πωλήσεις πακέτων για τις καλοκαιρινές διακοπές για να καλύψει τη ζήτηση που υπάρχει για εναλλακτικούς προορισμούς.

Στην ανακοίνωσή του, ο τουριστικός όμιλος σημειώνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η Tui κατέγραψε μία μείωση αναφορικά με την Τουρκία, με τις κρατήσεις αναφορικά με τον προορισμό αυτόν για το καλοκαίρι να είναι τώρα περίπου 40% χαμηλότερες. Ωστόσο, το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό μοντέλο και η δυναμικότητα των ξενοδοχείων μας έχουν επιτρέψει στη Tui να ενεργήσει γρήγορα για να ανταποκριθεί στις μεταβολές αυτές και να προσφέρει εναλλακτικούς προορισμούς στους πελάτες μας.

Τα ξενοδοχεία της Tui σε προορισμούς εκτός Τουρκίας, όπως στην Ισπανία και ιδιαίτερα στα Κανάρια Νησιά, επωφελούνται από τη μεταβολή της ζήτησης».