Με χάρτες της Θεσσαλονίκης ανά χείρας και σύμμαχο τον καλό καιρό, πολλοί από τους 780 επιβάτες -κυρίως Αμερικανών- του κρουαζιερόπλοιου Prinsendam, που «έδεσε» στις 9:30 το πρωί, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, “ξεχύθηκαν” στους δρόμους της πόλης.

Κάποιοι, έβαλαν …πλώρη για τον Λευκό Πύργο, άλλοι προτίμησαν να πιουν καφέ στην πλατεία Αριστοτέλους και ορισμένοι θέλησαν να κάνουν μια βόλτα στην παραλία. Σημειώνεται πάντως, ότι κάποιοι από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου προτίμησαν τη δροσιά των τουριστικών λεωφορείων, στα οποία και επιβιβάστηκαν προκειμένου να κάνουν μια σύντομη περιήγηση στην πόλη, ενώ άλλοι κατευθύνονται στη Βεργίνα.

Το Prinsendam κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προερχόμενο από τον Πειραιά και θα αναχωρήσει στις 7 το βράδυ με προορισμό το Τσανάκαλέ της Τουρκίας, και όπως και πέρυσι, επισκέπτεται την πόλη για μία και μοναδική φορά κάθε χρόνο.

Οι μήνες με τις περισσότερες αφίξεις είναι οι Σεπτέμβριος και Οκτώβριος, οπότε και αναμένονται τα μισά κρουαζιερόπλοια όλης της σεζόν. Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο αναμένονται 17 κρουαζιερόπλοια, με 12.428 τουρίστες. Τον Νοέμβριο αναμένεται ένα κρουαζιερόπλοιο, το Costa Pacifica, που θα έρθει στη Θεσσαλονίκη από τον Βόλο και θα αναχωρήσει με τους 2.000 επιβάτες του για τη Σαντορίνη.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά τη φετινή σεζόν αναμένεται να “δέσουν” στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης 34 κρουαζιερόπλοια, τέσσερα περισσότερα σε σύγκριση με πέρυσι και 16 πιο πολλά από ό,τι το 2014 (ποσοστό αύξησης +72,22%).