Πρόθυμοι να αγνοήσουν την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα και τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι τελευταίες εξελίξεις στην τουριστική βιομηχανία, φαίνεται ότι είναι οι Βρετανοί τουρίστες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail.

Όπως δείχνει μια νέα έρευνα που διεξήγαγε η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Skyscanner, οι Βρετανοί εμφανίζονται απτόητοι και το ενδιαφέρον τους να επισκεφθούν την Ελλάδα έχει αυξηθεί, «παρότι η καταχρεωμένη χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της εξόδου από την ευρωζώνη και εισέρχεται σε μια νέα φάση της αβεβαιότητας» αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα.

Με τα νέα για εξοικονόμηση χρημάτων με «πακέτα διακοπών» και self-catering διακοπές, οι online αναζητήσεις για πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 16% από τότε που έκλεισαν οι τράπεζες στη χώρα.

Η έρευνα της Skyscanner δείχνει, ότι οι αναζητήσεις για πτήσεις από τη Μ. Βρετανία στην Ελλάδα είναι αυξημένες κατά 12% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών από τις ταξιδιωτικές εταιρείες έως και κατά 50% για αποδράσεις σε μερικά από τα πιο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας, τονίζει το δημοσίευμα.