Είναι το νούμερο ένα αεροδρόμιο στον κόσμο. Διαθέτει ήδη μια πισίνα στον τελευταίο του όροφο, μια αίθουσα κινηματογράφου και ένα κήπο πεταλούδων και… θέλει να θέσει τον πήχη ακόμη ψηλότερα.

Ο λόγος για το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης.

Το θεαματικό αεροδρόμιο σκοπεύει να δημιουργήσει έναν εσωτερικό καταρράκτη ύψους 40 μέτρων, ένα εσωτερικό δάσος, ακόμη και… μονοπάτια πεζοπορίας μέσα στον τερματικό σταθμό, με τις εργασίες κατασκευής να υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, οι εργασίες αυτές αναμένεται να προωθήσουν περαιτέρω την ανάπτυξη και να τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό.

Ο προϋπολογισμός για τον τέταρτο τερματικό σταθμό, που κατασκευάζεται δίπλα στο ήδη υπάρχον Terminal 1, ανέρχεται στο 1 δισ. ευρώ περίπου.

Το αεροδρόμιο θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις ανάγκες περίπου 82 εκατ. επιβατών το χρόνο, με τους ιθύνοντες του αεροδρομίου να στοχεύουν τα 130 εκατ. επιβάτες το χρόνο με την κατασκευή και ενός πέμπτου τερματικού σταθμού στο μέλλον.

Προς το παρόν από το αεροδρόμιο περνούν 54 εκατ. επιβάτες κάθε χρόνο.

Δείτε τα σχέδια

singa8 singa7 singa6 singa5 singa4 singa3 singa2singa9