Στα βορειοδυτικά του νομού Κιλκίς βρίσκεται το ιστορικό χωριό Σκρα, γνωστό για μία από τις σημαντικότερες μάχες του Μακεδονικού Μετώπου κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Μάιο του 1918.

Σε απόσταση μόλις τριών χιλιομέτρων από το χωριό, στις πλαγιές του Πάικου, του βουνού που «μοιράζεται» στους νομούς Κιλκίς και Πέλλας, βρίσκονται οι περίφημοι καταρράκτες του Σκρα και η εντυπωσιακή λίμνη τους.

Ακολουθώντας το ρέμα του Κοτζά-Ντερέ ο επισκέπτης αφήνεται κι απολαμβάνει την πλούσια φύση γύρω του καθώς βαδίζει κάτω από πλατάνια και φουντουκιές. Μέσα στο πυκνό δάσος, στον δρόμο που συνδέει το Σκρα με τον Αρχάγγελο, «κρυμμένοι» σε μια από τις πιο μαγευτικές γωνιές του Πάικου, οι καταρράκτες εντυπωσιάζουν με την εκπληκτική ομορφιά τους και το συναρπαστικό θέαμά τους. Το νερό πέφτει με ορμή σχηματίζοντας καταρράκτες διαφόρων μεγεθών ενώ η βουή του εξαφανίζει κάθε άλλο ήχο.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η εκθαμβωτική Σμαραγδένια ή Γαλάζια λίμνη, δημιούργημα της φύσης αξιοθαύμαστο. Εκτός από απόλαυση για τα μάτια, ορισμένοι τολμηροί δοκιμάζουν και μια βουτιά στα υπέροχα νερά της.

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΣΚΡΑ
Καταρράκτες Σκρα
ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΣΚΡΑ
Καταρράκτες Σκρα
ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΣΚΡΑ
Καταρράκτες Σκρα
ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΣΚΡΑ
Καταρράκτες Σκρα
ΠΑΙΚΟ ΚΑΣΤΑΝΕΡΗ
Το Πάικο, θέα στην Καστανερή