Η Πολύαιγος ή Πόληβος είναι ένα νησί των Κυκλάδων. Βρίσκεται ανατολικά της Μήλου και νοτιοανατολικά της Κιμώλου. Έχει έκταση περίπου 18,146 τ.χλμ. και εμφανίζεται ως ακατοίκητο. Παλαιότερα, το 1951, είχε 14 κατοίκους ενώ ακόμη παλαιότερα αναφέρεται ότι κατοικούσαν εκεί 170 άτομα. 

Είναι το μεγαλύτερο σε έκταση ακατοίκητο νησί του Αιγαίου. Χρησιμοποιείται κυρίως ως βοσκότοπος κάτι που δικαιολογεί και το όνομα της «Πολύαιγος», από το «πολλές αίγες», δηλαδή «πολλές κατσίκες».

Μέρος του νησιού ανήκει στην εκκλησία της Κιμώλου, την «Οδηγήτρια». Αναφέρεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του νησιού είναι ιδιοκτησία του κληροδοτήματος Ιωάννη Σταύρου Λογοθέτη.

Από το 1898 υπάρχει στο νησί φάρος, στο ακρωτήρι Μάσκουλα, σε ύψος 138 μέτρων, στην ανατολική πλευρά του νησιού. 

Στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού υπάρχουν ερείπια της Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που είχε ιδρυθεί το 1622. Ανθρώπινη δραστηριότητα είναι επίσης προφανής από δυο λατομεία στο ίδιο τμήμα όπου γινόταν εξόρυξη τραχείτη, χρησιμοποιούμενου για μυλόπετρες.

Η Ελλάδα έχει περιλάβει την Πολύαιγο στο πρόγραμμα Natura 2000, θεωρώντας την σημαντικό βιότοπο ανενόχλητο από την ανθρώπινη παρουσία. Στο νησί γεννά τα μικρά της η μεσογειακή φώκια Μονάχους Μονάχους.