Οι πολύ πλούσιοι αυτού του κόσμου έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν στα πιο εκπληκτικά μέρη, να γευματίζουν στα πιο ακριβά εστιατόρια και να απολαμβάνουν κάθε απίθανη πολυτέλεια που οι άλλοι δεν σκέφτονται καν.

Αλλά πέρα από όλα αυτά, όπου θα έχουν συναναστροφές και με άλλους, έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν και την απόλυτη απομόνωση και ιδιωτικότητα, απολαμβάνοντας το δικό τους νησί.

Η Daily Mail ξεχώρισε έξι νησιά και τους διάσημους- και πάμπλουτους- ιδιοκτήτες τους.

Ρίτσαρντ Μπράνσον, νησί Necker, Βρετανικές Παρθένες Νήσοι

island1

Το νησί του Μπράνσον- δεν είναι το μόνο που κατέχει- βρίσκεται στην Καραϊβική και έχουν εκεί φιλοξενηθεί πολλοί rich and famous. Το αγόρασε στα τέλη της δεκαετίας του ’70 για 180.000 δολάρια. Το 2011 ο παράδεισος αυτός καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά αλλά ύστερα από εκτεταμένη επισκευή του σπιτιού διατίθεται και πάλι προς ενοικίαση έναντι 57.000 δολαρίων τη βραδιά.

Λάρι Έλισον, νησί Lanai, Χαβάη

island2

Το 2012 ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος ξόδεψε 300 εκατομμύρια δολάρια αγοράζοντας το 97% του νησιού Lanai στη Χαβάη, προαναγγέλλοντας την κατασκευή και τρίτου πολυτελούς ξενοδοχείου και νέας μονάδας αφαλάτωσης νερού.

Το Lanai είναι το έκτο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης και διαθέτει ενεργό ηφαίστειο.

Αδελφοί Barclay, νησί Brecqhou, Channel Islands 

island3

Οι David και Frederick Barclay αγόρασαν το νησί Brecqhou το 1993. Οι Βρετανοί μεγιστάνες των μίντια, του λιανεμπορίου και των ακινήτων επένδυσαν στην κατασκευή γοτθικού κάστρου με γρανιτένιους τοίχους, δύο πισίνες και ελικοδρόμιο.

Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, νησί Musha Cay,Μπαχάμες

island4

Το 2006 ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ αγόρασε το νησί αυτό έναντι 43 εκατομμυρίων δολαρίων. Επενδύοντας άλλα 36 εκατομμύρια και αφιερώνοντας πέντε χρόνια στην αναμόρφωσή του, ο διάσημος μάγος δημιούργησε το προσωπικό του Νησί της Φαντασίας που πλέον διαθέτει 30 εργαζόμενους, drive-in κινηματογράφο και έπιπλα από όλο τον κόσμο- μεταξύ άλλων και το μπιλιάρδο του Χουντίνι.

Μελ Γκίμπσον, νησί Mago, Φίτζι

island5

Το 2005 ο διάσημος ηθοποιός πλήρωσε 424 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει το νησί Mago στον Ειρηνικό. Έντεκα χρόνια μετά το νησί λίγο έχει αλλάξει καθώς ο Γκίμπσον ήθελε να αφήσει όσο περισσότερο γινόταν το νησί στην αρχική κατάστασή του- εκτός από την κατασκευή μιας μικρής κατοικίας.

Αικατερίνα Ριμπολόβλεβα, Σκορπιός, Ελλάδα

island6

Τον διάσημο Σκορπιό του Αριστοτέλη Ωνάση αγόρασε η κόρη του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ το 2013. Για την ακρίβεια το απέκτησε με leasing για εκατό χρόνια καθώς στη διαθήκη του ο Ωνάσης ανέφερε πως το νησί δεν θα μπορούσε να φύγει από τα χέρια της οικογένειας.