Τι να πρωτοπεριγράψει κανείς από αυτή την ομορφιά, που τα μάτια δεν μπορούν να συλλάβουν. Η παραλία Πρέβελη, ξακουστή σε όλο τον κόσμο βρίσκεται στα νότια του Ρεθύμνου, στην άκρη του αγέρωχου Κουρταλιώτικου φαραγγιού, εκεί από όπου περνά ο Μέγας Ποταμός.

Χρόνια πριν την είχαν ανακαλύψει οι χίπις, που την φύλαγαν σαν πολύτιμο φυλαχτό, ενώ αργότερα έγινε η αγαπημένη πολλών επισκεπτών.

Ο Μέγας Ποταμός φιλοξενεί στις όχθες του ένα φοινικόδασος, εξόχου φυσικού κάλλους, αποικία φοινικόδεντρων του Θεόφραστου. Το ποτάμι πριν χαθεί στη θάλασσα και γίνει ένα με αυτή, σχηματίζει μια μεγάλη λίμνη. Εκεί ζωγραφίζεται μια μικρή αμμουδιά, με τον βυθό της σπαρμένο από βότσαλα και τα νερά της πάντα δροσερά, καθώς μπλέκονται με τα νερά του ποταμού. Στα ανατολικά της παραλίας, ένας παράξενος βράχος, στιγματίζει ακόμα περισσότερο το τοπίο.

Μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος του ποταμού, κάτω από τη σκιά των φοινίκων και των άλλων δέντρων και να αρχίσετε να ανηφορίζετε το υπέροχο φαράγγι. Η παραλία της Πρέβελης είναι γνωστή κι ως Λίμνη Πρέβελης ή Φοίνικας.

ΠΡΕΒΕΛΗ ΚΡΗΤΗ ΠΡΕΒΕΛΗ ΚΡΗΤΗ ΠΡΕΒΕΛΗ ΚΡΗΤΗ ΠΡΕΒΕΛΗ ΚΡΗΤΗ ΠΡΕΒΕΛΗ ΚΡΗΤΗ ΠΡΕΒΕΛΗ ΚΡΗΤΗ

[niveabanner][/niveabanner]