Οι ταξιδιώτες της «εποχής των λουλουδιών» την ξεχώρισαν μερικές δεκαετίες πριν για πολλούς λόγους! Η παραλία Πλάκα, στα δυτικά της Νάξου, παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς του νησιού και σήμερα, μην έχοντας χάσει το hip στυλ της!

Καλά προστατευμένη από τα μελτέμια του βοριά και σε κοντινή απόσταση, μόλις 10 χλμ. από τη χώρα, η Πλάκα είναι η αγαπημένη παραλία τόσο των οικογενειών όσο και των ανέμελων νεανικών παρεών.

Οι Κέδροι προσφέρουν τη φυσική σκιά και τη δροσιά τους στους λουόμενους, με τα τζιτζίκια να κάνουν σπίτι τα κλαδιά τους και να τραγουδούν μέχρι αργά την νύχτα!

Δυνατά χαρακτηριστικά της, οι όμορφοι αμμόλοφοι που συναντά κανείς στην πίσω πλευρά της, αλλά και τα πανέμορφα κρινάκια τις άμμου, που τα θαυμάζουν μόνο οι τυχεροί που θα την επισκεφτούν μετά τον Αύγουστο. Χρυσαφένια, ψιλή, τροπική άμμος στο μεγαλύτερο μέρος της, αλλά και ψιλό βοτσαλάκι, κοντράρουν τα γαλάζια πεντακάθαρα νερά της.

Η έκταση της είναι αρκετά μεγάλη, ιδανική σε όσους θέλουν να απλώσουν την πετσέτα τους κάτω από τον ήλιο και να απολαύσουν το μαύρισμά τους. Όσο για τη θέα της; Κοσμοπολίτικη! Το νησί της Πάρου είναι απέναντι, με τις ακτές της να χαρίζουν όμορφες εικόνες.

Στην παραλία Πλάκα, λειτουργούν αρκετά οργανωμένα με ξαπλώστρες beach bar και ταβέρνες, ενώ η πρόσβαση είναι εύκολη με αυτοκίνητο.

shutterstock204098665 shutterstock508430455 shutterstock205834468

[niveabanner][/niveabanner]