Το Ρέθυμνο βρίσκεται μεταξύ των Λευκών Ορέων και του Ψηλορείτη και όσοι το επισκέπτονται… σύντομα αποφασίζουν να επιστρέψουν σε αυτό.

Τα υπέροχα τοπία που αντικρίζει κανείς, οι όμορφες παραλίες, η κουζίνα της περιοχής, η τσικουδιά και φυσικά η κρητική φιλοξενία είναι μόνο μερικοί λόγοι για τους οποίους μια επίσκεψη στο Ρέθυμνο δεν είναι ποτέ αρκετή!

Οι εναλλαγές των φυσικών τοπίων, από τις αμμώδεις παραλίες μέχρι τα χωριά και τα βραχώδη τοπία στους ορεινούς όγκους, ενθουσιάζουν τους λάτρεις της υπαίθρου και της Φύσης.

Στη λιμνοθάλασσα της Πρέβελης, όπου εκβάλλει ο Μεγάλος Ποταμός (Κουρταλιώτης) και απολήγει το Κουρταλιώτικο φαράγγι, συναντά κανείς ένα τοπίο ασυναγώνιστης ομορφιάς, που μαγεύει όσους έχουν την τύχη να το βρίσκονται εκεί.

Στο πασίγνωστο οροπέδιο της Νίδας, με σήμα κατατεθέν τα περίφημα «μιτάτα» (πέτρινα θολωτά ποιμενικά καταλύματα) βρίσκουν «καταφύγιο» οι λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων, αλλά και όσοι αναζητούν να γνωρίσουν μια διαφορετική όψη της περιοχής.

Η περιοχή άνθισε κατά τα αρχαία χρόνια, ήδη από την Εποχή του Λίθου ως και την Παλαιοχριστιανική Περίοδο. Μεταξύ των αρχαιολογικών χώρων που ήρθαν στο φως ξεχωρίζουν η αρχαία Ελεύθερνα, που κατοικούνταν από τον 8ο αι, π.Χ., και το νεκροταφείο στους Αρμένους με πάνω από 350 τάφους.

Τα πέτρινα ξωκλήσια του Ψηλορείτη, τα ιστορικά μοναστήρια και οι παλαιοχριστιανικές βασιλικές εμπλουτίζουν με ξεχωριστές εικόνες και εμπειρίες τους επισκέπτες της περιοχής. Μεγάλης ιστορικής σημασίας είναι η Μονή Αρκαδίου (του 15ου αι.) με θέα προς το ομώνυμο φαράγγι και η Μονή Πρέβελη, ενώ όσοι αναζητούν να κάνουν ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο… μια περιήγηση στους παραδοσιακούς οικισμούς Άδελε, Ανώγεια, Γαράζο, Ρούστικα και Χρωμοναστήρι, θα τους πείσει ότι η ζωή εκεί ακολουθεί άλλους ρυθμούς…

Με πληροφορίες από το Visit Greece.