Ο δήμαρχος ενός πολύ μικρού χωριού στην Ουγγαρία αποφάσισε να βάλει… ενοικιαστήριο σε ολόκληρο το χωριό, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδα στο ταμείο.

Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι στην τιμή των 685 ευρώ την ημέρα «αγοράζουν» και τη θέση του αναπληρωτή δημάρχου.

Το «πακέτο» περιλαμβάνει ακόμη ενοικίαση όλων των εγκαταστάσεων στο μικρό και αρκετά έρημο χωριό Megyer, ο πληθυσμός του οποίου δεν φτάνει καν τα 20 άτομα (18 κάτοικοι συνολικά) και το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 180 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Βουδαπέστης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η MailOnline, σε μια αγγελία που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο η ενοικίαση αφορά ακόμη και τη» χρήση των τεσσάρων δρόμων του χωριού, δύο από τους οποίους είναι ασφαλτοστρωμένοι και δύο με χαλίκια, το γραφείο του δημάρχου, το πολιτιστικό κέντρο, τη στάση του λεωφορείου και επτά επιπλωμένες κατοικίες αγροτικού στιλ».

«Σύμφωνα με ένα νόμο που πέρασε, ακόμη και ένας ξένος μπορεί να γίνει αναπληρωτής δήμαρχος για ένα σαββατοκύριακο, έχοντας τη δυνατότητα μέχρι και να αλλάξει το όνομα των δρόμων αν θέλει» δήλωσε ο δήμαρχος του χωριού Kristof Pajer σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με το πρακτορείο AFP.

Οι ένοικοι μπορούν ακόμη να χρησιμοποιήσουν τα έξι συνεταιριστικά άλογα του χωριού, τις δύο αγελάδες, τα τρία πρόβατα, τα πουλερικά και τέσσερα εκτάρια καλλιεργήσιμης γης.

Ο 42χρονος μηχανικός από τη Βουδαπέστη είπε ότι ερωτεύτηκε το μέρος όταν πήγε εκεί για πρώτη φορά πριν από δέκα χρόνια. Ένα χρόνο μετά αγόρασε γη και εξελέγη στο αξίωμα του δημάρχου.

Σκοπός του, όπως είπε στο AFP, ήταν να σώσει το χωριό από τον αργό θάνατο που υπέφερε, όπως και πολλά απομακρυσμένα χωριά της χώρας, καθώς οι νέοι φεύγουν για την πρωτεύουσα ή το εξωτερικό όσο πιο νωρίς μπορούν.

«Το χωριό ήταν πάντα φτωχικό, όμως έχει διατηρήσει το ρουστίκ, αγροτικό χαρακτήρα του» σχολίασε ακόμη ο δήμαρχος, ο οποίος ζει και εργάζεται κυρίως στη Βουδαπέστη, όμως πηγαίνει στο χωριό μία φορά την εβδομάδα.

Στο χωριό μόνο τα πέντε από τα 20 σπίτια είναι «ζωντανά» καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

«Ελπίζω ότι με αυτήν την αγγελία θα καταφέρω να φέρω μερικά έσοδα στο χωριό, αλλά κυρίως λίγη προσοχή» κατέληξε.