Μια υπέροχη ευκαιρία για κοντινή απόδραση αποτελεί το Aegina Fistiki Fest, που δίνει για έκτη φορά δυναμικό «παρών» στο όμορφο νησί της Αίγινας από τις 18 έως τις 21 Σεπτεμβρίου!

Διοργανωτές και συμμετέχοντες υποδέχονται τους επισκέπτες και φίλους της Αίγινας με αυθεντικές γεύσεις και άκρως εορταστική διάθεση.

Με επίκεντρο τη φράση «Γη, Φως, Γεύση, Πολιτισμός» η μεγάλη γιορτή της Αίγινας είναι αφιερωμένη στο διεθνούς φήμης Π.Ο.Π. φιστίκι Αιγίνης με την μοναδική ποιότητα και γεύση του και πραγματοποιείται από το 2009 στα μέσα Σεπτεμβρίου, αφού έχει ολοκληρωθεί η συγκομιδή του.

Το Aegina Fistiki Fest ήταν το όνειρο μιας ομάδας ανθρώπων, που πίστεψαν ότι η φιστικιά, ο καρπός της και οι καλλιεργητές της μπορούν και πρέπει να αποκτήσουν την αναγνώριση που τους αρμόζει για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της Αίγινας.

Όπως κάθε χρόνο, η καρδιά του Φεστιβάλ «χτυπά» στην εμπορική έκθεση, που στήνεται στην κεντρική παραλιακή λεωφόρο της πόλης.

Περισσότεροι από 50 εκθέτες, κατά μήκος της προβλήτας, φιλοξενούν το Αιγινήτικο φιστίκι, τα παράγωγα και τις λιχουδιές, που το έχουν σαν πρώτη ύλη τους, καθώς και μια σειρά από άλλα προϊόντα που παράγονται στην Αίγινα.

Ανάμεσά τους είναι αγροτικά προϊόντα, χειροποίητα κεραμικά, κοσμήματα, κεντήματα και νόστιμα εδέσματα.

Οι επισκέπτες θα έχουν ακόμα την ευκαιρία να παρακολυθήσουν μουσικά και θεατρικά δρώμενα,συναυλίες, φωτογραφικές εκθέσεις και επιμορφωτικές ημερίδες και να ανακαλύψουν ιδιαίτερες γαστρονομικές προτάσεις.

Τα παιδιά θα έχουν την τιμητική τους με ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, που θα περιλαβάνει, μεταξύ άλλων, κυνήγι θησαυρού,εκπαιδευτικά προγράμματα και θεατρικά παιχνίδια.

Ένα από τα highlight του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου, όταν η Ομάδα Γαστρονομίας σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Αθήνας, θα φτιάξουν με επικεφαλής τον Τάσο Πρωτοψάλτη, μπακλαβά με εκατό φύλλα και φιστίκι Αιγίνης.

Η 6η Γιορτή Φιστικιού διοργανώνεται από το Δήμο Αίγινας και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αίγινας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Περισσότερα για το Φεστιβάλ με ένα κλικ εδώ