Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου όταν σχεδιάζει ένα κτήριο; Ποια είναι τα πιο ιδιαίτερα υλικά κατασκευής του; Ποια μπορεί να είναι η χρήση του;

Εξωκλήσια, ουρανοξύστες, διαστημική σταθμοί, απλά σπίτια, δημόσιες τουαλέτες, πάρκινγκ, μουσεία, παλάτια και ότι άλλο βάζει ο νους σας, υπάρχει σε… «μορφή» που ούτε καν φαντάζεστε.

Το newsbeast.gr σάς παρουσίασε τα 50 πιο παράξενα κτήρια του κόσμου, επιλέγοντας στο νο. 1 ένα κτήριο που πρόκειται να κατασκευαστεί στο Ντουμπάι. Με αυτή την αφορμή, ξεκινούμε την αντίστροφη μέτρηση με τα 10 πιο φαντασμαγορικά και παράξενα κτήρια που θα κατασκευαστούν μέσα στο 2014!

Φανταστείτε τα!

No. 9. Citadel, Naaldwijk, Ολλανδία

Τοποθεσία: Naaldwijk, Ολλανδία
Ημερομηνία: Αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2014
Αρχιτέκτονας: Koen Olthuis – Waterstudio
Σκοπός: Κατοικίες

Για αιώνες, οι Ολλανδοί έχουν έρθει αντιμέτωποι πολλές φορές με το υγρό στοιχείο, προσπαθώντας να δημιουργήσουν τις πόλεις τους, σε εδάφη που βρίσκονταν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Σήμερα, ανακάλυψαν έναν πρωτοποριακό τρόπο για να αντιμετωπίσουν τη θάλασσα, που διεισδύει στη γη τους. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Waterstudio αποφάσισε να αγκαλιάσει το νερό και όχι να το «πολεμήσει», λανσάροντας το πρώτο πλωτό συγκρότημα διαμερισμάτων στον κόσμο, το Citadel.

Σχεδιασμένο από τον Koen Olthuis της Waterstudio, το συγκρότημα διαμερισμάτων έχει φτιαχτεί ώστε να χρησιμοποιεί 25% λιγότερη ενέργεια από ένα συμβατικό κτήριο στη γη, χάρη στη χρήση ειδικών τεχνικών ψύξης του νερού.

Το Citadel, που σημαίνει Ακρόπολη, θα είναι χτισμένο πάνω σε μια πλατφόρμα και θα στεγάζει 60 πολυτελή διαμερίσματα, χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, έναν πλωτό δρόμο για πρόσβαση στη στεριά, καθώς και αποβάθρες για σκάφη. Κάθε διαμέρισμα θα έχει τη δική του βεράντα με κήπο και φυσικά απεριόριστη θέα στο νερό.

Δεδομένου ότι η μονάδα περιβάλλεται από νερό, η διάβρωση και η συντήρηση είναι σημαντικά θέματα προς εξέταση. Ως αποτέλεσμα, το αλουμίνιο θα χρησιμοποιηθεί για την πρόσοψη του κτηρίου, λόγω της μακράς διάρκειας ζωής και της ευκολίας συντήρησης.

Το συγκρότημα θα βρίσκεται σε ένα ρηχό κομμάτι νερού, αλλά στο μέλλον πολυάριθμα κτίρια, συγκροτήματα και κατοικίες θα επιπλέουν στο νερό παράλληλα με αυτό.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2014.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…