Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου όταν σχεδιάζει ένα κτήριο; Ποια είναι τα πιο ιδιαίτερα υλικά κατασκευής του; Ποια μπορεί να είναι η χρήση του;

Εξωκλήσια, ουρανοξύστες, διαστημική σταθμοί, απλά σπίτια, δημόσιες τουαλέτες, πάρκινγκ, μουσεία, παλάτια και ότι άλλο βάζει ο νους σας, υπάρχει σε… «μορφή» που ούτε καν φαντάζεστε.

Το newsbeast.gr θα σας παρουσιάσει τα 50 πιο παράξενα κτήρια του κόσμου!

Φανταστείτε τα!

No. 8. Piano House, An Hui, Κίνα

Τοποθεσία: An Hui, Κίνα
Ημερομηνία: Ολοκληρώθηκε το 2007
Αρχιτέκτονας: Hefei University of Technology
Σκοπός: Αίθουσες εκθέσεων

Αν νομίζατε ότι τα έχετε δει όλα, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το μοναδικό, κομψό κτήριο, που έχει το σχήμα ενός γιγαντιαίου πιάνου, που «αγκαλιάζει» ένα διάφανο βιολί.

Το πρωτότυπο οικοδόμημα χτίστηκε το 2007 στην επαρχία An Hui της Κίνας, σύμφωνα με το σχέδιο φοιτητών αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Hefei.

Για να επισκεφθεί κάποιος το «σώμα» του κτηρίου, που είναι το πιάνο, θα χρησιμοποιήσει τις κυλιόμενες σκάλες, που έχουν τοποθετηθεί στο γυάλινο βιολί.

Αν και ο κύριος σκοπός του είναι η φιλοξενία εκθέσεων πολεοδομίας, που παρουσιάζουν διάφορα σχέδια της πόλης και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής, το κτήριο είναι αναμφισβήτητα ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της μουσικής.

Λόγω του μοναδικού του σχήματος, έχει μετατραπεί σε δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, ενώ πολλοί νεόνυμφοι το επιλέγουν ως background για τις φωτογραφίες τους. Μάλιστα οι ντόπιοι αναφέρονται σε αυτό, ως το πιο ρομαντικό κτήριο στην Κίνα.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…