Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου όταν σχεδιάζει ένα κτήριο; Ποια είναι τα πιο ιδιαίτερα υλικά κατασκευής του; Ποια μπορεί να είναι η χρήση του;

Εξωκλήσια, ουρανοξύστες, διαστημική σταθμοί, απλά σπίτια, δημόσιες τουαλέτες, πάρκινγκ, μουσεία, παλάτια και ότι άλλο βάζει ο νους σας, υπάρχει σε… «μορφή» που ούτε καν φαντάζεστε.

Το newsbeast.gr θα σας παρουσιάσει τα 50 πιο παράξενα κτήρια του κόσμου!

Φανταστείτε τα!

No. 14. Container City, Λονδίνο, Αγγλία

Τοποθεσία: Λονδίνο, Αγγλία
Ημερομηνία: Ολοκληρώθηκε το 2001
Αρχιτέκτονας: Urban Space Management
Σκοπός: Σπίτια και Γραφεία

Η «Πόλη από Κοντέινερ» είναι ένα ευφάνταστο κτήριο, σήμα κατατεθέν της εταιρείας Urban Space Management και όπως λέει και το όνομα του είναι φτιαγμένο από κοντέινερ, που έχουν τοποθετηθεί το ένα πάνω στο άλλο, σχηματίζοντας μικρά και ευέλικτα καταλύματα και γραφεία, χαμηλού κόστους.

Ένας αριθμός κτιρίων έχουν εγκατασταθεί με τη μέθοδο αυτή, κυρίως στο ανατολικό Λονδίνο. Η πρώτη “πόλη” εγκαταστάθηκε το 2001, μέσα σε 4 ημέρες και χρειάστηκαν πάνω από 5 μήνες για να πάρει την τελική της μορφή. Η κατασκευή επεκτάθηκε σε δεύτερη φάση το 2002, με την προσθήκη γραφείων.

Μια παρόμοια τεχνική χρησιμοποιήθηκε στο έργο του 2001 για το Tower Hamlets College, προσφέροντας 12 επιπλέον αίθουσες, σε μια τοποθεσία με περιορισμένο χώρο.

Η εταιρεία έχει πλέον ολοκληρώσει δεκαέξι σχέδια, χρησιμοποιώντας την τεχνική, που είναι κατάλληλη για βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη χρήση. Άλλωστε, τα κοντέινερ μπορούν ανά πάσα στιγμή να μετακινηθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν σε άλλη περιοχή.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…