Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου όταν σχεδιάζει ένα κτήριο; Ποια είναι τα πιο ιδιαίτερα υλικά κατασκευής του; Ποια μπορεί να είναι η χρήση του;

Εξωκλήσια, ουρανοξύστες, διαστημική σταθμοί, απλά σπίτια, δημόσιες τουαλέτες, πάρκινγκ, μουσεία, παλάτια και ότι άλλο βάζει ο νους σας, υπάρχει σε… «μορφή» που ούτε καν φαντάζεστε.

Το newsbeast.gr θα σας παρουσιάσει τα 50 πιο παράξενα κτήρια του κόσμου!

Φανταστείτε τα!

No. 17. The Washing Machine, Mexico City, Μεξικό

Τοποθεσία: Mexico City, Μεξικό
Αρχιτέκτονας: Agustín Hernández Navarro
Σκοπός: Γραφεία Εταιρείας

Ένα κτήριο που θυμίζει πλυντήριο ρούχων, το «The Washing Machine» βρίσκεται σε μια από τις νεότερες και πιο σύγχρονες συνοικίες, στα βορειοδυτικά της Πόλης του Μεξικό, στο Σάντα Φε.

Το επίσημο όνομα του κτηρίου είναι Calakmul, προς τιμήν μιας από τις σημαντικότερες ισπανόφωνες πόλεις των Μάγιας, που αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ισχυρά κέντρα του πολιτισμού τους.

Το συγκρότημα Calakmul αποτελείται από δύο κτήρια, ένα πολυώροφο κτίσμα – πλυντήριο ρούχων και ένα ακόμα σε σχήμα πυραμίδας.

Οι Μεξικανοί αποκαλούν το κτήριο «La Lavadora» (Πλυντήριο). Πράγματι, χωρίς αμφιβολία ο στόχος του αρχιτέκτονα Agustín Hernández Navarro ήταν να δημιουργήσει ένα τεράστιο σύγχρονο κτήριο, σαν πλυντήριο ρούχων.

Οι λευκοί εξωτερικοί τοίχοι και τα μεγάλα παράθυρα δίνουν στην πραγματικότητα μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας στους περαστικούς.

Το σχήμα του αυτόματου πλυντηρίου δεν είναι τυχαίο, αφού πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευφυές συγκρότημα με 100% αυτοματοποιημένες λειτουργίες συστημάτων ασφαλείας, τηλεπικοινωνιών και επιχειρήσεων κοινής ωφελείας.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…