Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου όταν σχεδιάζει ένα κτήριο; Ποια είναι τα πιο ιδιαίτερα υλικά κατασκευής του; Ποια μπορεί να είναι η χρήση του;

Εξωκλήσια, ουρανοξύστες, διαστημική σταθμοί, απλά σπίτια, δημόσιες τουαλέτες, πάρκινγκ, μουσεία, παλάτια και ότι άλλο βάζει ο νους σας, υπάρχει σε… «μορφή» που ούτε καν φαντάζεστε.

Το newsbeast.gr θα σας παρουσιάσει τα 50 πιο παράξενα κτήρια του κόσμου!

Φανταστείτε τα!

No. 21. Le Palais idéal, Hauterives, Γαλλία

Τοποθεσία: Hauterives, Γαλλία
Ημερομηνία: 1879 – 1912
Αρχιτέκτονας: Joseph Ferdinand Cheval
Σκοπός: Παλάτι

Χρειάστηκαν 33 ολόκληρα χρόνια από τη ζωή του Γάλλου ταχυδρόμου, Joseph Ferdinand Cheval, για να ολοκληρώσει το «Ιδανικό Παλάτι» του, ένα ξεχωριστό κτίσμα, που στις 23 Σεπτεμβρίου του 1969 ονομάστηκε ιστορικό μνημείο της Γαλλίας με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Εντμόντ Μισελέ.

Ο Cheval σε ηλικία δεκατριών ετών άφησε το σχολείο και έκτοτε ακολούθησε πολλά επαγγέλματα, με τελευταίο αυτό του ταχυδρόμου στο χωριό Hauterives

Μια μέρα του Απριλίου του 1879, κατά τη διάρκεια της διανομής των γραμμάτων, σκόνταψε σε μια πέτρα και έπεσε στο δρόμο. Αμέσως τράβηξε την προσοχή του το περίεργο σχήμα της πέτρας και την επόμενη μέρα βρήκε κι άλλες πέτρες με ενδιαφέρον σχήμα.

Αυτές οι πέτρες αποτέλεσαν την έμπνευση του για να ξεκινήσει το αρχιτεκτονικό του έργο, το οποίο και δημιούργησε με πέτρες που μάζευε από το δρόμο.

Οι εξωτερικοί τοίχοι ολοκληρώθηκαν μετά από 20 χρόνια. Το κτήριο είναι ένα ιδιότυπο προσωπικό μείγμα διάφορων αρχιτεκτονικών στυλ, διακοσμημένο με παραστάσεις επηρεασμένες από τη Βίβλο και την Ινδική μυθολογία. Ο Cheval χρησιμοποίησε, εκτός από τις πέτρες του, ασβεστόλιθο, κοτετσόσυρμα και τσιμέντο. Ολοκλήρωσε την κατασκευή του Παλατιού του το 1912.

Το 1914 ξεκίνησε να χτίζει στο κοιμητήριο του χωριού τον «Τάφο της σιωπής και της ανάπαυσης χωρίς τέλος», αφού η επιθυμία του να ταφεί στο παλάτι δεν έγινε δεκτή από την πολιτεία.

Εκεί θάφτηκε όταν πέθανε περίπου ένα χρόνο αργότερα, το 1924. Λίγο πριν πεθάνει, είχε τύχει της αναγνώρισης καλλιτεχνών όπως ο Αντρέ Μπρετόν και ο Πάμπλο Πικάσο.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…