Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν φαντάζεστε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο; Ίσως ένα πανύψηλο, καταπράσινο δέντρο γεμάτο στολίδια και πολύχρωμα λαμπάκια!

Ήρθε η ώρα να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη και να ανακαλύψετε τα πιο περίεργα και ιδιαίτερα δέντρα Χριστουγέννων στον κόσμο, φτιαγμένα από σοκολάτα, μπουκάλια μπύρας, ακόμα και λευκά αρκουδάκια!

Στην υγειά σας!

Όλοι θέλουν ένα επιπλέον ποτό τη νύχτα των Χριστουγέννων και φέτος οι κάτοικοι της Changzhou στην Κίνα αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το ποτό για να δημιουργήσουν ένα δέντρο, ύψους 10 μέτρων, χρησιμοποιώντας πάνω από 1000 μπουκάλια μπύρας. Για να το σταθεροποιήσουν και να το στολίζουν πρόσθεσαν σύρματα σε σχήμα νιφάδας χιονιού και διακοσμητικά αστέρια.

Σοκολατένιος πειρασμός

Τα γλυκά είναι ο κυρίαρχος πειρασμός, καθ ‘ όλη τη διάρκεια των γιορτών και η σοκολάτα παίζει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο. Στην Ιταλική πόλη Macarata Feltria έφτιαξαν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από 60 κιλά σοκολάτας, που φτάνει τα έξι μέτρα ύψος.

Χριστουγεννιάτικα αρτοσκευάσματα

Οι αρτοποιοί του Warburtons επισκέφθηκαν το Southbank του Λονδίνου για να παρουσιάσουν το πρώτο «ψημένο» χριστουγεννιάτικο δέντρο του Ηνωμένου Βασιλείου. Φτάνοντας τα 12 πόδια ύψος, το δέντρο χρειάστηκε 50 ώρες για να κατασκευαστεί, ενώ απαρτίζεται από 2.500 αρτοσκευάσματα, όπως τηγανίτες και κρέπες.

Εκθαμβωτικός στολισμός



Το 2010, αυτό το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο της Σιγκαπούρης, φτιαγμένο εξ’ ολοκλήρου από φώτα LED. Το λαμπερό δέντρο προσέλκυσε πλήθος κόσμου, καθώς έδινε την ευκαιρία στους επισκέπτες, όχι μόνο να θαυμάσουν τον εκθαμβωτικό στολισμό, αλλά και να περάσουν μέσα από το δέντρο, θαυμάζοντας τα φώτα από το εσωτερικό του.

Λευκά γιορτινά αρκουδάκια

Παραδοσιακά τα παιχνίδια τοποθετούνται κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά ένα εμπορικό κέντρο στο Πεκίνο αποφάσισε να κάνει να βήμα παραπέρα, το 2007, δημιουργώντας ένα δέντρο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από αρκουδάκια. Στην κορυφή τοποθετήθηκε μια χαριτωμένη, κόκκινη αρκουδίτσα με λευκό παπιγιόν, που αποτελείται από περισσότερα από 5.000 διαμάντια.

Έργο τέχνης από Murano

Έχοντας σχεδόν εννέα μέτρα ύψος, το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που στήθηκε το 2006 στο Murano της Βενετίας θεωρήθηκε το μεγαλύτερο γυάλινο δέντρο του κόσμου. Χρειάστηκαν 2000 μεταλλικές ράβδοι και 1000 γυάλινες σωλήνες για να δημιουργηθεί αυτό το ασυνήθιστο αλλά εντυπωσιακό έργο τέχνης.

Γιορτινές κατσαρόλες

Μπαίνοντας στο εορταστικό πνεύμα, το 2009, η γερμανική εταιρεία Fissler παρουσίασε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από κατσαρόλες, χρησιμοποιώντας 500 κομμάτια. Στο κέντρο του δέντρου πρόσθεσαν ένα custom-made τηγάνι στολισμένο με 270 αστραφτερά διαμάντια και χρυσές λαβές 18 καρατίων, καθιστώντας το, το πιο ακριβό του κόσμου.

Δέντρο από ανακυκλωμένα ποδήλατα

Το 2010, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο φτιαγμένο από ανακυκλωμένα ποδήλατα παρουσιάστηκε στο Σίδνεϊ. Χρειάστηκαν συνολικά οκτώ εβδομάδες για να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί, με ολόκληρα ποδήλατα και κομμάτια τους, που παραχωρήθηκαν από την ομάδα ανακύκλωσης της εταιρείας CMA, η οποία συνέχισε το καθήκον της, ανακυκλώνοντας τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, όταν τελείωσαν οι γιορτές.

Υποβρύχιο δέντρο

Το Ενυδρείο Sunshine στο Τόκιο άφησε τα ψάρια να συμμετάσχουν στο εορταστικό κλίμα, τοποθετώντας ένα υποβρύχιο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην μεγάλη δεξαμενή ψαριών το 2002. Ένας δύτης ντυμένος Άγιος Βασίλης, συμπλήρωσε την γιορτινή εικόνα ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.

Ανακύκλωση τώρα

Τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι η εποχή της ανοχής, αλλά οι κάτοικοι του Sao Bernardo del Campo, κοντά στο Σάο Πάολο, αποφάσισαν να κάνουν το καθήκον τους για το περιβάλλον τους με ένα εντυπωσιακό δέντρο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένα υλικά. Το 15 μέτρων δέντρο αποτελείται από 15.000 πλαστικά μπουκάλια, 5.000 τσίγκινα δοχεία και εκατοντάδες πακέτα καφέ.