Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου όταν σχεδιάζει ένα κτήριο; Ποια είναι τα πιο ιδιαίτερα υλικά κατασκευής του; Ποια μπορεί να είναι η χρήση του;

Εξωκλήσια, ουρανοξύστες, διαστημική σταθμοί, απλά σπίτια, δημόσιες τουαλέτες, πάρκινγκ, μουσεία, παλάτια και ότι άλλο βάζει ο νους σας, υπάρχει σε… «μορφή» που ούτε καν φαντάζεστε.

Το newsbeast.gr θα σας παρουσιάσει τα 50 πιο παράξενα κτήρια του κόσμου!

Φανταστείτε τα!

No. 36. Edificio Mirador, Μαδρίτη, Ισπανία

Τοποθεσία: Μαδρίτη, Ισπανία
Ημερομηνία: Ολοκληρώθηκε το 2005
Αρχιτέκτονας: MVRDV και Blanca Lleo
Σκοπός: Πολυκατοικία

Το κτήριο El Mirador έχει χτιστεί στα πρότυπα της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής στην περιοχή Sanchinarro, βόρεια της πόλης της Μαδρίτης. Σχεδιάστηκε από την ολλανδική αρχιτεκτονική εταιρεία MVRDV σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Blanca Lleó, που ζει και εργάζεται στη Μαδρίτη.

Πρόκειται για ένα κτήριο συνολικού ύψους 63,4 μέτρων, με 21 ορόφους. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι το μεγάλο κεντρικό άνοιγμα που είναι 36,8 μέτρα πάνω από το έδαφος. Σε αυτό έχει δημιουργηθεί ένας κοινόχρηστος κήπος, από τον οποίο οι ένοικοι απολαμβάνουν την πανοραμική θέα της Sierra de Guadarrama. Το κτήριο περιλαμβάνει 156 διαμερίσματα.

Για την κατασκευή του 9 ξεχωριστά τετράγωνα κτίσματα συγκεντρώθηκαν γύρω από την τρύπα. Τα διαμερίσματα διακρίνονται εύκολα από το εξωτερικό, χάρη στις διαφορετικές αποχρώσεις και υφές από πέτρα και μπετόν.

Στους χρωματισμούς κυριαρχεί το λευκό, το γκρι και το μαύρο, ενώ το έντονο κόκκινο έχει χρησιμοποιηθεί για να δίνει κίνηση στο κτήριο. Κάθε ένα από τα διαφορετικά τμήματα, υποδηλώνουν και τους τουλάχιστον 9 διαφορετικούς τύπους διαμερισμάτων που προσφέρονται.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…