Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου όταν σχεδιάζει ένα κτήριο; Ποια είναι τα πιο ιδιαίτερα υλικά κατασκευής του; Ποια μπορεί να είναι η χρήση του;

Εξωκλήσια, ουρανοξύστες, διαστημική σταθμοί, απλά σπίτια, δημόσιες τουαλέτες, πάρκινγκ, μουσεία, παλάτια και ότι άλλο βάζει ο νους σας, υπάρχει σε… «μορφή» που ούτε καν φαντάζεστε.

Το newsbeast.gr θα σας παρουσιάσει τα 50 πιο παράξενα κτήρια του κόσμου!

Φανταστείτε τα!

No. 42. Palais Bulles, Κάννες, Γαλλία

Τοποθεσία: Κάννες, Γαλλία
Ημερομηνία: Ολοκληρώθηκε το 1989
Αρχιτέκτονας: Antti Lovag
Σκοπός: Σπίτι

Το Palais Bulles σχεδιάστηκε από τον Antti Lovag και ξεκίνησε να χτίζεται σε έναν λόφο στις Κάννες για τον Γάλλο επιχειρηματία Pierre Bernard. Η κατασκευή της βίλας των 1.200 τετραγωνικών μέτρων ξεκίνησε το 1979 και το εντυπωσιακό εξωτερικό της προκάλεσε σχόλια θαυμασμού.

Είναι το δεύτερο έργο που ανατέθηκε από τον Pierre Bernard στον αρχιτέκτονα Antti Lovag, ο οποίος είχε ήδη εφαρμόσει τις καινοτόμες τεχνικές σχεδιασμού του στο πρώτο σπίτι που χτίστηκε στο Tourettes Sur Loup για λογαριασμό του Antoine Gaudet.

Ο αρχιτέκτονας με την περίτεχνη αυτή κατασκευή, με ένα σύνολο κτισμάτων, που θυμίζουν μεγάλες φούσκες θέλησε να κάνει μια επιστροφή στη φύση, παίρνοντας έμπνευση από τα σπήλαια και τους τρωγλοδύτες.

Θέλησε να δημιουργήσει ένα μέρος που θα εκφράζεται η τέχνη της ομορφιάς, η ευελιξία, η ισορροπία και η απελευθέρωση της φαντασίας. Όλα τα εξωτερικά και τα εσωτερικά τμήματα του κτίσματος έχουν καμπύλο σχήμα, θυμίζοντας το γυναικείο σώμα και το ίδιο μοτίβο ακολουθείται και στα έπιπλα.

Το 1991 η μεγαλειώδης βίλα πέρασε στα χέρια του διάσημου σχεδιαστή Pierre Cardin, που την διακόσμησε με τη συλλογή του από έπιπλα και έργα τέχνης.

Το σπίτι αποτελείται από μια αίθουσα δεξιώσεων για 350 άτομα., μια αίθουσα με πανοραμική θέα στην περιοχή, 10 σουίτες διακοσμημένες από σύγχρονους καλλιτέχνες, όπως οι Patrice Breteau, Jerome Tisserand, Daniel You, François Gérard και Cloarec Chauvin, μια πισίνα, λιμνούλες, έναν κήπο έκτασης 8.500 τ.μ, ένα υπαίθριο αμφιθέατρο και 500 θέσεις στάθμευσης.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…