Ο χειμώνας έφτασε, η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς και η πόλη του Φωτός έχει ήδη βάλει τα καλά της, στολίζοντας κεντρικούς δρόμους και πλατείες με εκατομμύρια λαμπάκια και αστραφτερά χρώματα.

Χριστουγεννιάτικα δέντρα ξεφυτρώνουν παντού και μια εύθυμη μελωδία παρασύρει μικρούς και μεγάλους στο κλίμα των γιορτών μέσα από μια μαγική ατμόσφαιρα. Το Παρίσι είναι αναμφισβήτητα ένας προορισμός που θα σας ταξιδέψει και αυτές τις γιορτές.

Για να απολαύσετε το πνεύμα των Χριστουγέννων με παριζιάνικο στυλ, σας προτείνουμε μια ειδική ξενάγηση στα πιο όμορφα μέρη της πόλης.

Ας ξεκινήσουμε με τις βιτρίνες κατά μήκος της διάσημης λεωφόρου Haussmann. Αυτά τα παριζιάνικα πολυκαταστήματα αποτελούν προορισμό από μόνα τους. Τα διάσημα καταστήματα Galeries Lafayette και Printemps κυριαρχούν στην περιοχή μεταφέροντας σας στο πραγματικό μεγαλείο της Μπελ Επόκ.

Τα Χριστούγεννα θα δείτε ένα μοναδικό θέαμα με ευφάνταστο στολισμό, πολύχρωμα λαμπάκια, αστραφτερά φώτα και τεράστια χριστουγεννιάτικα δέντρα. Φέτος, οι Galeries Lafayette θα στολίσουν τις βιτρίνες τους με θέμα την «Πεντάμορφη και το Τέρας», γιορτάζοντας με μια νέα γαλλική εκδοχή της ταινίας.

Αν προτιμάτε πιο παραδοσιακά ψώνια, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα Χριστούγεννα χωριά του Παρισιού. Το πιο διάσημο από αυτά στήνεται κατά μήκος της λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων. Ανακαλύψτε έναν φανταστικό κόσμο με 160 ξύλινα σαλέ, παγοδρόμιο, carousel και φυσικά έναν χαρούμενο Άγιο Βασίλη, που υποδέχεται τα παιδιά στο κατάφωτο έλκηθρο του.

Θα βρείτε πολλές πρωτότυπες ιδέες δώρων, στα μαγαζάκια που πωλούν χειροποίητα καλλιτεχνήματα, φτιαγμένα από Γάλλους τεχνίτες. Τα παιδιά θα απολαύσουν ζεστή γαλλική σοκολάτα και οι γονείς θα δοκιμάσουν ένα ποτήρι αυθεντικό ζεστό κρασί.

Για να φτάσετε εκεί σας προτείνουμε να διασχίσετε την πλατεία de la Madeleine, διάσημη για τα πολυτελή delicatessen, όπως το Fauchon ή το Hédiard. Χαρίστε στον εαυτό σας χριστουγεννιάτικα καλούδια και αγοράστε σοκολάτες, κρασί και φουά γκρα. Αν σας αρέσει η σύγχρονη τέχνη επισκεφθείτε την Église de la Madeleine, που κάθε χρόνο φιλοξενεί μια διαφορετικό σύγχρονη εκδοχή της Θείας γέννησης.

Συνεχίστε με την περίφημη πλατεία de la Concorde. Στη μέση θα δείτε ένα φανταστικό γιγαντιαίο χριστουγεννιάτικο δέντρο …αλλά δεν είναι αυτό που θα σας καταπλήξει. Υπάρχει επίσης μια γιγαντιαία ρόδα που θα σας κόψει την ανάσα.

Αν θέλετε μια ειδική και αποκλειστική ξενάγηση, κάντε κράτηση για την VIP γόνδολα. Τα παιδιά θα εντυπωσιαστούν από την απίστευτη θέα σε όλο το Παρίσι. Είναι καλύτερα να πάτε το βράδυ για να δείτε τον φωτισμένο Πύργο του Άιφελ και τα Ηλύσια Πεδία με τα μαγευτικά χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Η καλύτερη αναπαράσταση της σκηνής της Θείας Γέννησης στήνεται στον Καθεδρικό της Notre Dame. Κάθε χρόνο σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι την επισκέπτονται για να δουν από κοντά το εντυπωσιακό θέαμα. Θα εκπλαγείτε από το μέγεθος και τις μοναδικές λεπτομέρειες, που δημιουργούν την πιο όμορφη σκηνή της Θείας Γέννησης που μπορεί να φανταστεί κανείς.

Ολοκληρώνοντας αυτή την καταπληκτική χριστουγεννιάτικη ξενάγηση στο Παρίσι επισκεφθείτε με τα παιδιά σας το ξενοδοχείο παλάτι Le Meurice. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Πατέρα των των Χριστουγέννων και να του ζητήσουν το δώρο τους για τα Χριστούγεννα!

Καλές γιορτές!