Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου όταν σχεδιάζει ένα κτήριο; Ποια είναι τα πιο ιδιαίτερα υλικά κατασκευής του; Ποια μπορεί να είναι η χρήση του;

Εξωκλήσια, ουρανοξύστες, διαστημική σταθμοί, απλά σπίτια, δημόσιες τουαλέτες, πάρκινγκ, μουσεία, παλάτια και ότι άλλο βάζει ο νους σας, υπάρχει σε. «μορφή» που ούτε καν φαντάζεστε.

Το newsbeast.gr θα σας παρουσιάσει τα 50 πιο παράξενα κτήρια του κόσμου!

Φανταστείτε τα!

No. 46. Walt Disney Concert Hall, Λος Άντζελες, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Τοποθεσία: Λος Άντζελες, Καλιφόρνια
Ημερομηνία: Άνοιξε το 2003
Αρχιτέκτονας: Frank Gehry
Σκοπός:
Μέγαρο Μουσικής

Το Μέγαρο Μουσικής Walt Disney στο κέντρο του Λες Άντζελες στην Καλιφόρνια είναι το τέταρτο μέγαρο μουσικής της πόλης και σχεδιάστηκε από τον Frank Gehry. Άνοιξε τις πύλες του για το κοινό στις 24 Οκτωβρίου του 2003 και έχει χωρητικότητα 2.265 άτομα.

Ο χώρος αποτελεί την έδρα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της πόλης, καθώς και της χορωδίας Master Chorale.

Η σύζυγος του Walt Disney, Lillian, θέλοντας να τιμήσει την αφοσίωση του άνδρα της στις τέχνες, αλλά και να κάνει ένα δώρο στους κατοίκους του Λος Άντζελες χάρισε 50 εκατομμύρια δολάρια το 1987 για να κατασκευαστεί ένα Μέγαρο Μουσικής.

Το έργο ανέλαβε το Frank Gehry, ενώ την ακουστική των αιθουσών συναυλιών επιμελήθηκε ο Yasuhisa Toyota. Το έργο ξεκίνησε το 1987 και κόστισε περίπου 274 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Gehry ήθελε να φτιάξει ένα εντυπωσιακό και ξεχωριστό κτήριο και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Το σύνολο των κυρτών επιφανειών που κατασκευάστηκαν δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα, ενώ η πολυτέλεια στο εσωτερικό του είναι εμφανής σε κάθε λεπτομέρεια.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…