Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου όταν σχεδιάζει ένα κτήριο; Ποια είναι τα πιο ιδιαίτερα υλικά κατασκευής του; Ποια μπορεί να είναι η χρήση του;

Εξωκλήσια, ουρανοξύστες, διαστημική σταθμοί, απλά σπίτια, δημόσιες τουαλέτες, πάρκινγκ, μουσεία, παλάτια και ότι άλλο βάζει ο νους σας, υπάρχει σε… «μορφή» που ούτε καν φαντάζεστε.

Το newsbeast.gr θα σας παρουσιάσει τα 50 πιο παράξενα κτήρια του κόσμου!

Φανταστείτε τα!

No. 48. Lotus Temple, Νέο Δελχί, Ινδία

Τοποθεσία: Νέο Δελχί Ινδία
Ημερομηνία: Ολοκληρώθηκε το 1986
Αρχιτέκτονας: Fariborz Sahba
Σκοπός: Ναός

Ο ναός Lotus, που βρίσκεται στο Νέο Δελχί της Ινδίας είναι ένας οίκος λατρείας της θρησκείας Μπαχάι. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1986 και είναι διάσημος για το μοναδικό του σχήμα που θυμίζει τεράστιο λουλούδι λωτού.

Το κτίσμα έχει κερδίσει πολυάριθμα αρχιτεκτονικά βραβεία και έχει αναδειχθεί μέσα από εκατοντάδες άρθρα εφημερίδων και περιοδικών, αποτελώντας πια ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής.

Αποτελείται από 25 επιδαπέδια, επιστρωμένα με μάρμαρο «πέταλα», διατεταγμένα σε ομάδες των τριών για να σχηματίσουν εννέα πλευρές. Οι εννέα πόρτες του οδηγούν σε μια κεντρική αίθουσα λίγο περισσότερο από 40 μέτρα ύψος, που μπορεί να χωρέσει μέχρι και 2.500 άτομα.

Η επιφάνεια του είναι κατασκευασμένη από λευκό μάρμαρο Πεντέλης από την Ελλάδα, όπως και πολλοί άλλοι ναοί της ίδιας θρησκείας. Μαζί με τις εννέα λίμνες που τον περιβάλουν και τους όμορφα διαμορφωμένους κήπους έχει έκταση 26 στρέμματα.

Ο ναός είναι ανοικτός για όλους, ανεξάρτητα από τη θρησκεία ή οποιαδήποτε άλλη διάκριση. Οι νόμοι της λατρείας Μπαχάι τονίζουν ότι το πνεύμα των οίκων λατρείας είναι ένας τόπος συγκέντρωσης όπου οι άνθρωποι όλων των θρησκειών μπορούν να λατρεύουν το Θεό, χωρίς θρησκευτικούς περιορισμούς.

Από τη στιγμή που άνοιξε τις πύλες του για το κοινό, ο ναός έχει προσελκύσει συνολικά περισσότερους από 50 εκατομμύρια επισκέπτες , καθιστώντας το ένα από τα πιο δημοφιλή κτήρια στον κόσμο.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…