Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου όταν σχεδιάζει ένα κτήριο; Ποια είναι τα πιο ιδιαίτερα υλικά κατασκευής του; Ποια μπορεί να είναι η χρήση του;

Εξωκλήσια, ουρανοξύστες, διαστημική σταθμοί, απλά σπίτια, δημόσιες τουαλέτες, παρκινγκ, μουσεία, παλάτια και ότι άλλο βάζει ο νους σας, υπάρχει σε… «μορφή» που ούτε καν φαντάζεστε.

Το newsbeast.gr θα σας παρουσιάσει τα 50 πιο παράξενα κτήρια του κόσμου!

Φανταστείτε τα!

Νο. 50. Device to Root Out Evil, Καναδάς
Τοποθεσία: Calgary, AB, Καναδάς
Ημερομηνία: Εκτέθηκε για πρώτη φορά το 1997
Αρχιτέκτονας (καλλιτέχνης): Dennis Oppenheim
Σκοπός: Γλυπτό

Μια υπερφυσική δύναμη μοιάζει να έχει γυρίσει ανάποδα ένα μικρό παρεκκλήσι, το οποίο ισορροπεί πάνω στο καμπαναριό του. Το καλλιτεχνικό δημιούργημα του Dennis Oppenheim ονομάζεται Device to Root Out Evil, δηλαδή «μια συσκευή που ξεριζώνει το κακό».

Αυτή ήταν και η έμπνευση του καλλιτέχνη, που με τον τρόπο αυτό θέλησε να απεικονίσει τον τρόπο που θα φύγει το κακό από ένα κτήριο και συγκεκριμένα την εκκλησία, γυρίζοντας την ανάποδα!

Το μεγάλης κλίμακας γλυπτό εκτέθηκε για πρώτη φορά το 1997 στην Biennale της Βενετίας και όπως είναι φυσικό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, αφού «ακουμπά» έναν εξαιρετικό ευαίσθητο τομέα, όπως είναι η θρησκεία.

Αργότερα το έργο μετακινήθηκε στο Βανκούβερ του Καναδά, ως μέρος της Biennale το 2005, μετά τις αντιδράσεις όμως του κοινού, η αρμόδια επιτροπή για τη συντήρηση και διοίκηση των δημόσιων πάρκων ψήφισε την αφαίρεση του από το σημείο.

Έτσι το μουσείο Glenbow στο Κάλγαρι του Καναδά αγόρασε το γλυπτό, που πλέον ανήκει στη συλλογή του.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…