Αν αναζητάτε ένα ξεχωριστό προορισμό, είτε για να κάνετε έκπληξη στο έτερον σας ήμισυ, είτε για να γιορτάσετε μια ειδική επέτειο, είτε απλά γιατί θέλετε να ξεφύγετε για μερικές ημέρες και να ζήσετε απολαυστικές στιγμές χαλάρωσης, μπορείτε να πάρετε ιδέες από τους παρακάτω ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του aluxurytravelblog.com, πρόκειται για τα καλύτερα μέρη, που θα μπορούσατε να επιλέξετε στην Ευρώπη, για μια ρομαντική εξόρμηση με το/τη σύντροφό σας.

Και φυσικά, δε χρειάζεται να κοιτάξετε πολύ μακριά στο χάρτη, καθώς ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται (φυσικά!) η πανέμορφη Σαντορίνη!

Finca Cortesin, κοντά στη Marbella, Ισπανία


Το εντυπωσιακό αυτό θέρετρο βρίσκεται σε μία από τις πιο ανερχόμενες περιοχές των μεσογειακών ακτών, κοντά στο γραφικό χωριό Casares, με την παραλία σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου, και όχι πολύ μακριά από τα αεροδρόμια της Μάλαγας και του Γιβραλτάρ.

Οι εγκαταστάσεις του Finca Cortesin εκτείνονται σε 530 στρέμματα Γης, τα 370 από τα οποία αποτελούν «πράσινη ζώνη», ενώ φημίζεται ότι διαθέτει και ένα από τα καλύτερα γήπεδα γκολφ της Ισπανίας.

Crafty Camping, Dorset, Ηνωμένο Βασίλειο


Πώς θα σας φαινόταν να περάσετε μερικές νύχτες μέσα σε ένα ξύλινο σπιτάκι, με χειροποίητα, διακοσμητικά σκαλίσματα μέσα στο δάσος; Αν δεν έχετε πειστεί ακόμη, ακούστε και αυτό: οι εγκαταστάσεις του Crafty Camping περιλαμβάνουν ακόμη μια καλύβα για σάουνα, λιμνούλα όπου μπορείτε να ψαρέψετε πέστροφες, πετρόχτιστο φούρνο για να απολαύσετε πίτσα σε φούρνο με ξύλα και φυσικά επτά «πολυτελείς σκηνές» για μοναδική εμπειρία «glamping». Είναι ανοιχτό όλο το χρόνο!

Torre Scilano, Piuro, Ιταλία


Στην κορυφή ενός λόφου, περιτριγυρισμένο από αμπελώνες, στέκεται γοητευτικό «Torre Scilano», ένα μαγευτικό και ρομαντικό χειμερινό σαλέ. Πέρα από τη φυσική ομορφιά, καθώς δε βρίσκεται πολύ μακριά από τη λίμνη Como και τα γραφικά χωριά που την περιβάλλουν, σε κοντινή απόσταση είναι και τα φημισμένα θέρετρα σκι του St. Moritz και Madesimo.

Τα πανέμορφα δωμάτιά του αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για μια ρομαντική απόδραση για… δυο!

Quartier Delacroix, Παρίσι, Γαλλία


Δεν έχει πάρει άδικα τη φήμη μιας από τις πιο ρομαντικές πρωτεύουσες της Ευρώπης. Τι καλύτερο από το να ξυπνάτε στο δικό σας διαμέρισμα στην καρδιά του Παρισιού, ζώντας μερικές στιγμές στην «πόλη του φωτός» σαν… ντόπιος! Το διαμέρισμα διαθέτει ψηλό, εντυπωσιακό ταβάνι, μεγάλα παράθυρα για να βλέπετε έξω τη θέα ενώ οι ζεστές αποχρώσεις στους τοίχους και οι γαλλικές, διακοσμητικές πινελιές προσδίδουν επιπλέον μαγεία στο χώρο. Εκτός από αυτά, ένα από τα πιο «πολύτιμα προσόντα» του Quartier Delacroix είναι ότι βρίσκεται σε έναν από τους πιο φημισμένους δρόμους του Παρισιού.

Grace Santorini, Σαντορίνη, Ελλάδα


Ένα μοναδικό, boutique ξενοδοχείο, «σκαρφαλωμένο» στη διάσημη Καλντέρα με θέα σε ένα από τα πιο μαγικά ηλιοβασιλέματα του κόσμου. Το Grace Santorini είναι ιδανική επιλογή για ζευγάρια που θέλουν να απολαύσουν στιγμές πολυτέλειας και χαλάρωσης.

Ritz-Carlton Moscow, Ρωσία


Αποδράστε σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία στη Μόσχα και ζήστε την εμπειρία ενός μαγευτικού ταξιδιού, σε ένα μέρος όπου οι θρύλοι και η ιστορία περιβάλλουν σε κάθε γωνιά.

Μια επίσκεψη στους χώρους σπα, στο τζακούζι και την πισίνα του ξενοδοχείου, θα σας πείσουν ότι κάνατε την καλύτερη επιλογή…

Tivoli Palácio de Seteais, Πορτογαλία


Το Tivoli Palácio de Seteais είναι ένα πολυτελές και ρομαντικό «παλάτι», που θα σας μεταφέρει νοερά πίσω στην κομψότητα και αρχιτεκτονική του 18ου αιώνα. Βρίσκεται στην πλαγιά του βουνού κοντά στην πόλη Sintra, η οποία έχει ανακηρυχτεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Ουνέσκο.

Alchymist Prague Caste Suites, Πράγα, Τσεχία


ΤοAlchymist Prague Caste Suites είναι ένα πανέμορφο ανακαινισμένο αρχοντικό στη Mala Strana. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν μαρμάρινα μπάνια και έχουν θέα στην ιστορική πλατεία της πόλης. Το αρχοντικό διαθέτει ακόμη αίθουσα γυμναστηρίου, για όσους δε θέλουν να χάσουν τη φόρμα τους στις διακοπές, σάουνα και χαμάμ.