Στις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα και κάτω από την πράσινη στέγη των πεύκων, και των πλατανιών θα απλωθεί φέτος το γιορτινό παραμύθι του επιτυχημένου «Δάσους των Χριστουγέννων» της Βέροιας, σε συνολική έκταση 20.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η γνωστή και αγαπημένη τοποθεσία του φράγματος διαμορφώνεται σε ένα εντυπωσιακό γιορτινό προορισμό με καλαίσθητες εγκαταστάσεις, χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, χιλιάδες φωτάκια και στολίδια, μουσική με κάλαντα και εορταστικά τραγούδια, θεάματα και δράσεις για παιδιά και μεγάλους, βασισμένα στις αγαπημένες συνήθειες και τις παραδόσεις των ημερών.

Πρωταγωνιστούν το Παγοδρόμιο, το Σπίτι του Αη-Βασίλη, Fun Park, με αγαπημένα παιχνίδια, όπως Carousel, Τρενάκι Αη-Βασίλη, Τραμπολίνο, τη Φάτνη, τη Ζαχαρογειτονιά, τη χριστουγεννιάτικη αγορά με καλαίσθητους εμπορικούς οικίσκους με παραδοσιακά γιορτινά προϊόντα και είδη, χώρους εστίασης και ανάπαυσης, χώρους πολιτιστικών δράσεων, δημιουργικά εργαστήρια και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Δυνατός πόλος έλξης αναμένεται να είναι το Σπίτι του Αη-Βασίλη. Ο αγαπημένος άγιος των ημερών υποδέχεται τα παιδικά χαμόγελα στην αναπαυτική του πολυθρόνα, ενώ παράλληλα δίνει εντολές στους βοηθούς του να κατασκευάσουν τα πιο εντυπωσιακά παιχνίδια για τους μικρούς του φίλους, που θα καταφθάνουν στο ταχυδρομείο του για να παραδώσουν το γράμμα με τις επιθυμίες τους για τα φετινά δώρα!

Με την υποστήριξη της ΚΕΠΑ του δήμου Βέροιας και σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο της πόλης και τους άλλους τοπικούς φορείς, το «Δάσος των Χριστουγέννων» στο Φράγμα της Βέροιας στόχο έχει να αναδείξει τη γιορτινή ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και να προσελκύσει ακόμη περισσότερους επισκέπτες και τουρίστες, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ανάπτυξης της περιοχής.

Το «Δάσος των Χριστουγέννων» στο Φράγμα του Αλιάκμονα στη Βέροια θα λειτουργήσει από τις 6 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη και το ωράριο λειτουργίας καθημερινά 10:00 – 21:00.