Από τις Άλπεις έως τη Μεσόγειο αυτά τα ξεχασμένα από το χρόνο χωριά θα σας κάνουν να εκτιμήσετε την αξία του παραδοσιακού.

Ανακαλύψτε άγνωστα στους πολλούς ευρωπαϊκά χωριά, που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από μια άλλη εποχή και προσφέρουν στους επισκέπτες τους πανέμορφα τοπία, πλημμυρισμένα από βλάστηση. Πολύχρωμα και πετρόχτιστα σπίτια, γραφικές πλατείες και φιλόξενοι άνθρωποι συνθέτουν μια μαγευτική εικόνα της ευρωπαϊκής υπαίθρου, που αξίζει να γνωρίσετε.

Tellaro, Ιταλία

Οι απότομοι φιδωτοί δρόμοι στην κορυφή του βράχου και το μικροσκοπικό του λιμάνι έχουν “προστατεύσε锨το χωριό Tellaro της Ιταλίας από το τουριστικό κύμα, που κατακλύζει τις υπόλοιπες πόλεις της περιοχής, όπως η Vernazza και το Πόρτοφινο. Ένα συνονθύλευμα από παστέλ κτίρια κρέμονται σχεδόν στα απόκρυμνα βράχια του χωριού, το οποίο καταλαμβάνει το ανατολικότερο άκρο του Golfo dei Poeti. Η περιοχή πήρε το όνομα της από τους ποιητές και λογοτέχνες, όπως ο Λόρδος Βύρων και ο D. H. Lawrence, που αναζήτησαν την έμπνευση σε αυτό το μεσογειακό καταφύγιο.

Bibury, Αγγλία

Η λοφώδης περιοχή Cotswold είναι χαρακτηρισμένη “Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους” στη νοτιοδυτική Αγγλία και ένα από τα ομορφότερα χωριά της είναι το Bibury, όπου καταπράσινα λιβάδια καταλήγουν σε παραδοσιακά πέτρινα σπίτια με απότομες στέγες. Ο ποταμός Coln, που χωρίζει στα δυο το χωριό, βρίθει από πέστροφες, αλλά η πιο γραφική περιοχή είναι η Arlington Row, μια λωρίδα σπιτιών στα χρώματα της σέπια, που χτίστηκε τον 17ο αιώνα για να στεγάσει τις υφάντρες από το κοντινό Mill Arlington.

Hallstatt, Αυστρία

Η παραμυθένια πόλη της Hallstatt στην κεντρική Αυστρία βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία στις όχθες του Hallstätter See, μεταξύ μιας γαλήνιας λίμνης και του καταπράσινου βουνού, που μοιάζει να βγαίνει μέσα από το νερό. Η εξόρυξη αλατιού, που χρονολογείται χιλιάδες χρόνια, είναι η πηγή διαρκούς ευημερίας για την πόλη και αυτό είναι περισσότερο εμφανές στην όμορφη πλατεία, με τα καλυμμένα από κισσό κτίρια.

Colmar, Γαλλία

Γαλλικές και γερμανικές επιρροές συνυπάρχουν αρμονικά σε αυτό το καλά διατηρημένο χωριό της Αλσατίας, όπου τα τοπικά αρτοποιεία πωλούν κρουασάν μαζί με kugelhopf και τα εστιατόρια σερβίρουν φουά γκρα και ξινολάχανο. Μια σειρά αρχιτεκτονικών στυλ, από το γερμανικό γοτθικό στο γαλλικό νεο-μπαρόκ κάνουν την εμφάνιση τους στην παλιά πόλη, η οποία γλίτωσε από την καταστροφή κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και χάρη στην ιστορική ομορφιά της, τα λιθόστρωτα δρομάκια της, τα ήσυχα κανάλια και τα ξύλινα σπίτια.

Reine, Νορβηγία

Βόρεια του Αρκτικού Κύκλου η Reine είναι ένα όμορφο ψαροχώρι στο αρχιπέλαγος Lofoten, μια περιοχή όπου πανέμορφοι κόλποι δημιουργούν φιόρδ και αγκαλιάζονται από βουνά. Πολλά από τα μικρά κόκκινα σπιτάκια των ψαράδων έχουν μετατραπεί σε άνετα καταλύματα για τους επισκέπτες, προσφέροντας άμεση πρόσβαση στην θάλασσα της Νορβηγίας. Επιλέξτε την πρώτη σειρά των κτιρίων και απολαύστε το νυχτερινό ουρανό και το γραφικό περιβάλλον, που απλώνεται μπροστά στα μάτια σας.

Telc, Τσεχία

Οι κάτοικοι της Telc, μιας μικρής πόλης στη νότια Μοραβία, ήταν κάποτε πολλοί ανταγωνιστικοί σε σχέση με τη εξωτερική διακόσμηση των σπιτιών τους και αυτό είναι ακόμα και σήμερα φανερό στην κεντρική πλατεία, όπου το ένα κτίριο είναι πιο όμορφο από το άλλο. Οι μπαρόκ και σε αναγεννησιακό στιλ προσόψεις, με ψηλά αετώματα βαμμένα σε παστέλ χρώματα φιλοξενούν μικρά καταστήματα και καφετέριες.

Albarracin, Ισπανία



Ένα κομμάτι της μεσαιωνικής Ισπανίας έχει διατηρηθεί μέσα στα τείχη αυτού του χωριού, το οποίο περιβάλλεται από τους άγονους λόφους της περιοχής της Αραγονίας. Στα στενά σοκάκια του θα δείτε αρχαίους πέτρινους πύργους, κάστρα και παρεκκλήσια βαμμένα στις αποχρώσεις της ώχρας. Στο ψηλότερο σημείο δεσπόζει ο καθεδρικός ναός, χτισμένος με το παραδοσιακό αρχιτεκτονικό Mudéjar στυλ της περιοχής με διακοσμητικές λεπτομέρειες εμπνευσμένες από την ισλαμική τέχνη.

Pucisca, Κροατία

Τα λεωφορεία και τα κρουαζιερόπλοια που σταματούν κατά μήκος των ηλιόλουστων δαλματικών ακτών της Κροατίας, αφήνουν τους τουρίστες να ανακαλύψουν τις ομορφιές του Ντουμπρόβνικ και του αρχαίου χωριού στο νησάκι Hvar. Λιγότεροι επισκέπτες φτάνουν στο χωριό Pucisca στο νησί του Brac. Η ανταμοιβή τους είναι ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό με βίλες από λευκή πέτρα με στέγες στο χρώμα της τερακότα, στενά πλακόστρωτα σοκάκια και μια γραφική πλατεία. Απολαύσετε την ηρεμία του τοπίου και ένα χαλαρωτικό κολύμπι στα στα τιρκουάζ νερά της Αδριατικής.

Cong, Ιρλανδία

Περικυκλωμένο από ρέματα, το γραφικό χωριό Cong βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ του County Mayo και του Galway, μιας περιοχής με λίμνες και πράσινα λιβάδια. Το Cong στολίζουν πέτρινα γεφύρια, τα ερείπια ενός μεσαιωνικού αβαείου, εξοχικά σπίτια και το κάστρο Ashford, ένα μεγάλο βικτοριανό κτίσμα, που έχει μετατραπεί σε ένα ρομαντικό ξενοδοχείο πολυτελείας.

Gruyeres, Ελβετία



Το χωριό Gruyeres είναι γνωστό για το ομώνυμο τυρί του, του οποίου η ήπια γεύση καρυδιού λιώνει άψογα σε fondue. Λίγοι είναι οι επισκέπτες που είναι εξοικειωμένοι με την ίδια την πόλη, έναν μεσαιωνικό οικισμό στην κοιλάδα του ποταμού Saane στη δυτική Ελβετία. Ένας μεγάλος, πλακόστρωτη δρόμος οδηγεί μέχρι το υπέροχο Κάστρο του 13ου αιώνα με τις επιβλητικές οχυρώσεις και την απεριόριστη θέα στους πρόποδες των Άλπεων.

Bled, Σλοβενία



Αυτή η μικρή πόλη των Άλπεων στη βορειοδυτική Σλοβενία είναι χτισμένη στην όχθη της λίμνης Bled, που φιλοξενεί στα παγωμένα νερά της ένα μικρό νησάκι με μια πανέμορφη μπαρόκ εκκλησία. Μετά από μια δίωρη βόλτα γύρω από τη λίμνη περπατήστε προς το μεσαιωνικό κάστρο στην κορυφή του λόφου και απολαύστε την πανοραμική θέα ή αναζωογονηθείτε με ένα κομμάτι από την τοπική σπεσιαλιτέ kremsnita, μια γλυκιά ζύμη με γέμιση από κρέμα.

Γνωρίστε ένα προς ένα τα πιο όμορφα χωριά της Ευρώπης, σύμφωνα με τη λίστα του Travel and Leisure.